Καταστροφές έγιναν στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου, με τους εκπαιδευτικούς να καταγγέλλουν όσα συνέβησαν, ενώ η εικόνα του σχολείου είναι αποκαρδιωτική.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σύμφωνα με το ilialive.gr, το σχολείο που τελούσε υπό κατάληψη έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές από μαθητές και εξωσχολικούς.

Το γεγονός αυτό σύμφωνα με γονείς που επικοινώνησαν με το ilialive.gr αποτελεί την κορωνίδα γεγονότων που έχουν συμβεί στο συγκεκριμένο σχολείο, καθώς αναφέρθηκαν περιστατικά εκφοβισμού αλλά και επιθέσεων σε άλλους μαθητές για τα οποία φέρονται να είναι ενήμερες οι Αρχές.

Το σχολείο χθες το πρωί είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης με ζημιές στις περισσότερες αίθουσες και χώρους, φωτιές που είχαν ανάψει και είχαν κάψει κουρτίνες, θρανία και καρέκλες, είχαν σπάσει τζάμια στα παράθυρα, ένα σκηνικό βίας.

Οι αρχικές εκτιμήσεις αναφέρουν πως δράστες των βανδαλισμών είναι μαθητές του σχολείου αλλά και εξωσχολικοί.

Οι καταγγελίες των εκπαιδευτικών

Με δήλωσή του ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Γιώργος Φωτεινόπουλος τοποθετήθηκε για τα θλιβερά γεγονότα στο 4ο γυμνάσιο Πύργου.

«Επισκέφτηκα το 4ο Γυμνάσιο Πύργου και συνάντησα μια εικόνα πολύ δύσκολη. Στο ένα μέρος η διευθύντρια και οι καθηγητές του σχολείου να κλαίνε και στο άλλο μέρος πολλοί βανδαλισμοί.

Μια έντονη μυρωδιά καμένου, σπασμένες πόρτες, σπασμένα τζάμια , σπασμένα ηλεκτρικά, καμένες κουρτίνες, αναποδογυρισμένα θρανία, μια απίστευτη βιαιότητα. Θέλω να απευθυνθώ σε αυτούς τους μαθητές που έκαναν τους βανδαλισμούς και ειδικά στους γονείς τους και να τους πω ότι καταστρέφοντας το σχολείο τους είναι σαν να καταστρέφουν το σπίτι τους, είναι σαν να βάζουν φωτιά στο μέλλον τους.

Θέλω να τους παρακαλέσω να σκεφτούν τη καταστροφή που έκαναν, να προβληματιστούν και να μετανιώσουν. Προχωρήσαμε σε όλους τους νόμιμους τρόπους για να βρεθούν ποιοι τα έκαναν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Αμέσως στο σχολείο έφτασε και ο Αντιδήμαρχος παιδείας κος Πλεμμένος, καθώς και η αν. διευθύντρια παιδείας κα Ζάγκλη και ξεκίνησε αμέσως ο προγραμματισμός όλων των επιδιορθώσεων των ζημιών για να γίνει λειτουργικό και πάλι το σχολείο. Τους ευχαριστώ για την ανταπόκριση και τους ζητώ να γίνουν όλα πολύ γρήγορα. Για το πώς θα συνεχιστεί η μαθητική διαδικασία θα ενημερωθούν οι μαθητές από το σχολείο τους», είπε ο κ. Φωτεινόπουλος.

Τι αναφέρουν οι καθηγητές του σχολείου

Η ανακοίνωση του συλλόγου διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου Πύργου χθες αργά το βράδυ, ανέφερε τα εξής: «Σήμερα Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, ενώ το σχολείο μας τελούσε υπό κατάληψη και τα μαθήματα πραγματοποιούνταν μέσω τηλεκπαίδευσης, ενημερωθήκαμε από τη Διεύθυνση του σχολείου ότι πρέπει να σπεύσουμε άμεσα στη σχολική μονάδα.

Φτάνοντας αντικρίσαμε πρωτοφανείς βανδαλισμούς στο εσωτερικό του κτηρίου, μια εικόνα συγκλονιστική, σοκαριστική και αποκαρδιωτική για εμάς τους εκπαιδευτικούς ως λειτουργούς και παιδαγωγούς.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας απογοήτευση και θλίψη για το γεγονός. Καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες ατόμων που με τόση μανία και πρωτοφανή βιαιότητα προκάλεσαν καταστροφές στο σχολείο, χώρο μάθησης, παιδείας και πολιτισμού».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr