ΕΛΛΑΔΑ
Πυρκαγιές: : Δείτε τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου για την Πέμπτη 14 Αυγούστου

Με τους ανέμους να παραμένουν εμπόδιο στη μάχη των πυροσβεστών και εθελοντών να κρατήσουν υπό έλεγχο πολλά πύρινα μέτωπα που τυλίγονται στις φλόγες, η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο, Πέμπτη 14 Αυγούστου, σε πολλές περιοχές.
Διαβάστε: Φωτιά στη Ζάκυνθο: Το “αντιπύρ” γλίτωσε τα σπίτια από την καταστροφή
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Πέμπτη 14 Αυγούστου 2025, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
- Περιφέρεια Αττικής,
- Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας),
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου),
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Θάσου, ΠΕ Ξάνθης, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης),
- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λήμνου).
Πολιτική Προστασία: Έκκληση στους πολίτες για τις φωτιές
Για τις ανωτέρω περιοχές, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:
- Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
- Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
- Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

-
ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες ago
Λουκέτο 48 ωρών και πρόστιμο 10.500 ευρώ από την ΑΑΔΕ σε γνωστό beach bar
-
LIFESTYLE12 ώρες ago
Θοδωρής Μαραντίνης και Φίλιππος Μαραντίνης: Οι βόλτες πατέρα και γιου στα σοκάκια της Μυκόνου
-
ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες ago
Άνδρας έπεσε σε γκρεμό 7 μέτρων ενώ καθάριζε πισίνα ξενοδοχείου
-
ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες ago
Εικόνες αποκάλυψης από την πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη
-
ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες ago
Φωτιά ξέσπασε στo άλσος Κουρί Κοζάνης: Έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής
-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες ago
“Μας άφησαν χωρίς ρεύμα να καούμε”, λέει κάτοικος
-
ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες ago
Θανάσιμος τραυματισμός πεζού από όχημα αστυνομικού
-
LIFESTYLE20 ώρες ago
Γενέθλια στην Ίμπιζα για την Ιωάννα Τούνη: Εντυπωσιάζει με λευκό μπικίνι στην πισίνα