Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Μενέντεζ για αμυντική συνεργασία: Η συλλογική μας δύναμη εγγύηση ειρήνης για τους λαούς (video)

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής στον διαχρονικό συμπαραστάτη της Ελλάδας, το Ρόμπερτ Μενέντεζ. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Γερουσίας των ΗΠΑ, στη συνάντησή του με τον Νίκο Δένδια, εξήρε τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας που προάγει τη δημοκρατία και την ευημερία στην περιοχή.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η Ελληνική Πολιτεία τίμησε σε υψηλότατο επίπεδο τον Αμερικανό Γερουσιαστή και πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ, για την συνεχή, άοκνη συμβολή του στην προώθηση των εθνικών ζητημάτων Ελλάδας και της Κύπρου.

Στην δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Ελλάδα ο Ρ. Μενέντεζ έγινε δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία του απένειμε το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός Γερουσιαστής είχε συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ στην συνέχεια μετέβη και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου είχε συνάντηση με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Ο υπουργός Εθν. Άμυνας απένειμε στον υψηλό προσκεκλημένο το παράσημο του Αστέρα Αξίας και Τιμής.

Για την συνεχή προσφορά του στην ανάδειξη των δικαίων Ελλάδας και Κύπρου η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απονέμει στον Γερουσιαστή Μενέντεζ τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Σας τιμάμε σήμερα, ως ελάχιστο δείγμα της ευγνωμοσύνης του Ελληνικού λαού για τις ουσιαστικές προσπάθειές σας, επί σειρά ετών, για την συνεχή εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ και για την προώθηση της ειρήνης και της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή μας».

«Έχω λάβει πολλά μετάλλια, αλλά αυτό είναι το πλέον πολύτιμο», σχολίασε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά της προς τον Αμερικανό Γερουσιαστή για τους Αμερικανούς στρατιώτες και τους Αφγανούς πολίτες θύματα της αποτρόπαιας βομβιστικής επίθεσης στην Καμπούλ.

«Δεν λησμονούμε φίλους και εχθρούς – θα αποδοθεί όταν πρέπει δικαιοσύνη», είπε ο Γερουσιαστής, αναφερόμενος στη βομβιστική επίθεση στο Αφγανιστάν).

Λίγο αργότερα ο Ρ. Μενέντεζ παρελάμβανε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας την διαμνημόνευση του Αστέρα Αξίας και Τιμής. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο αμυντικής συνεργασίας που προωθείται στην Αμερικανική βουλή, λέγοντας: «Το νομοσχέδιο αυτό, προάγει την αμυντική συνεργασία μεταξύ των χωρών μας, υποστηρίζοντας τον Ελληνικό στρατιωτικό εκσυγχρονισμό, διευκολύνοντας την μεταφορά Αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ελλάδα, προωθώντας πολυμερείς σχέσεις μεταξύ της Κύπρου, της Ελλάδας, του Ισραήλ, και των ΗΠΑ, προάγοντας την ασφάλεια και την ευημερία στην περιοχή».

Από την πλευρά του ο Αμερικανός Γερουσιαστής ανέφερε ότι: «Συνεχίζουμε να χτίζουμε σε αυτή τη σχέση και αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι το τι σημαίνει για τους λαούς μας. Έχετε ειρήνη μέσω της ισχύος και στο τέλος της ημέρας είναι η συλλογική μας δύναμη η οποία εγγυάται την ειρήνη για τους λαούς στην περιοχή».

Ο παραβατικός-επιθετικός ρόλος της Τουρκίας κυριάρχησε νωρίτερα στην συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον με τον Αμερικανό γερουσιαστή. Στο επίκεντρο και οι διμερείς στρατηγικές σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ.

Όπως τόνισε ο Νίκος Δένδιας: «Η Τουρκία έχει εκδώσει, κατά παράβαση κάθε έννοιας Διεθνούς Δικαίου, casus belli αν ασκήσουμε την επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια».

Τις Ελληνικές θέσεις συμμερίσθηκε ο Αμερικανός Γερουσιαστής, στην ομιλία του στο Μουσείο της Ακρόπολης, λέγοντας: «Περιμένω ότι οι ΗΠΑ θα θεωρήσουν την Τουρκία υπεύθυνη για αυτή τη συμπεριφορά όταν λαμβάνει χώρα και ότι θα σταθούν στο πλευρό των ιστορικών μας εταίρων και συμμάχων».

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου, δήλωσε: «Η Ιστορία της Ελλάδας είναι γεμάτη από πέτρες που δεν κούνησαν, όπως έγραψε ο Ελύτης».

Στην σκιά του Ιερού βράχου, ο υψηλός προσκεκλημένος εγκαινίασε τις εργασίες του Φόρουμ «Η Ελλάδα το 2040», μία εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ στην ΕΡΤ

Πριν ολοκληρώσει την επίσκεψή του στη χώρα μας, ο γερουσιαστής Μενέντεζ παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ και στην Εμμανουέλα Αργείτη. Μίλησε για τις δραματικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν αλλά και για τη στάση της Τουρκίας στο θέμα του Κυπριακού.

Ερώτηση: Γερουσιαστά, θα ήθελα το σχόλιο σας, αν οι πρόσφατες εξελίξεις στο Αφγανιστάν επηρεάζουντη συνεργασία μας στην Ανατολική Μεσόγειο στους τομείς της ασφάλειας και της ενέργειας και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις;

Απάντηση: Από την οπτική μου, ο Νόμος για την Ανατολική Μεσόγειο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της σχέσης μας με την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ. Προηγήθηκε των πρόσφατων εξελίξεων και θα αντέξει πέρα από τις πρόσφατες εξελίξεις. Και σε ό, τι με αφορά, τα ατυχή περιστατικά, η τραγωδία που είδαμε σήμερα στο Αφγανιστάν δεν αλλάζει τίποτα σε αυτήν την εξίσωση, δεν αλλάζει την οπτική μου και πιστεύω ούτε των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τη σημασία των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, όπως και αν προσπαθήσει να επωφεληθεί η Τουρκία. Δεν νομίζω ότι θα λειτουργήσει.

Ερώτηση: Είναι πρόθυμη η Αμερική να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία για το Κυπριακό, ειδικά μετά την προκλητική συμπεριφορά της στα Βαρόσια;

Απάντηση: Λοιπόν, είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω ότι ο υπουργός Εξωτερικών έκανε μια ηχηρή δημόσια δήλωση, όταν ο Ερντογάν πήγε στην Κύπρο. Κατέστησε σαφές ότι τα Βαρόσια πρέπει να αντιμετωπιστούν σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και πάντα πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι αν οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι είχαν τη δυνατότητα να καθορίσουν το μέλλον τους χωρίς την επιρροή του Ερντογάν, θα έβρισκαν ένα μονοπάτι, για να ζήσουν, όπως ζούσαν για πολλά χρόνια. Και έτσι πιστεύουμε ότι ο δρόμος είναι μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία όπως έχει συζητηθεί εδώ και αρκετό καιρό και θα μπορούσε να επιτευχθεί, εάν ο Ερντογάν άφηνε μόνους τους Τουρκοκύπριους να διαπραγματευτούν καλόπιστα με τους Ελληνοκύπριους. Αυτή είναι λοιπόν η φιλοδοξία μου και γ’ αυτό θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και ελπίζουμε να δούμε.

Ερώτηση: Και τώρα τι θα ακολουθήσει μετά την επίθεση στην Καμπούλ;

Απάντηση: Προφανώς είναι σε εξέλιξη το πιο σημαντικό έργο, να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί που θέλουν να φύγουν από το Αφγανιστάν. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι με ασφάλεια. Και εκτιμούμε τις τρίτες χώρες που έχουν υποδεχτεί Αφγανούς. Στην πατρίδα μου, στο Νιού Τζέρσεϋ, έρχονται ήδη Αφγανοί σε μια από τις στρατιωτικές μας βάσεις στο Νιού Τζέρσεϋ. Είναι λοιπόν μια στιγμή για την παγκόσμια κοινότητα να πει ότι αγκαλιάζουμε πραγματικά αυτούς που φεύγουν αναζητώντας την ελευθερία.

Ρεπορτάζ: Νίκος Σταυρουλάκης

Συνέντευξη: Εμμανουέλα Αργείτη

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις

Παρασημοφόρηση του Ρ. Μενέντεζ από την Κ. Σακελλαροπούλου – Θερμό κλίμα και στα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη – Μενέντεζ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανικά ΜΜΕ για Αμπντούλ Χαμίντ Χαν: Η Τουρκία θέλει να κατακτήσει την θαλάσσια κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ιδιαίτερη σημασία στο ταξίδι του «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» και την πορεία που τελικά θα ακολουθήσει το τουρκικό γεωτρύπανο, δίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ. Σε μία συγκυρία που η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία φέρνει το Γερμανικό Τύπο να επικρίνει συχνά το παιχνίδι του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη Δύση και τη Μόσχα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Γεωτρύπανο στη Μεσόγειο – Ο Ερντογάν θέλει να πάρει «ό,τι μας ανήκει»» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων DPA, το οποίο υπογραμμίζει ότι «οι σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας βρίσκονται σε χαμηλό σημείο».  Σημειώνει δε ότι «η Τουρκία στέλνει γεωτρύπανο προς αναζήτηση φυσικού αερίου στη Μεσόγειο» φροντίζοντας να υπενθυμίσει ότι «το 2020 κάτι παρόμοιο είχε φέρει τις δύο χώρες στα πρόθυρα του πολέμου».

Διαβάστε επίσης: Αμπντούλ Χαμίντ Χαν: Γιατί ο Ερντογάν έδειξε αυτοσυγκράτηση και οι «υποσχέσεις» για το μέλλον

Το πρακτορείο επισημαίνει ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις Ερντογάν το γεωτρύπανο το οποίο «πήρε το όνομά του από έναν Οθωμανό Σουλτάνο, θα κινηθεί πρώτα στην περιοχή της Αλεξανδρέττας», η οποία «δεν συμπεριλαμβάνεται στις αμφισβητούμενες περιοχές».

Δεν θα σταματήσει εκεί

Σημειώνει ωστόσο ότι «ο Ερντογάν πρόσθεσε: «Μόλις το πλοίο μας ολοκληρώσει τις εργασίες του εκεί, δεν θα σταματήσει. Θα προχωρήσει και σε άλλες γεωτρήσεις». Οι «ερευνητικές και γεωτρητικές εργασίες» θα γίνουν «στη περιοχή που ασκούμε εμείς κυριαρχία». «Δεν χρειάζεται να λάβουμε άδεια ή έγκριση από κανέναν γι’ αυτό». Δεδομένου ότι οι σχέσεις με την Αθήνα βρίσκονται σε χαμηλό σημείο, η αποστολή του πλοίου φαίνεται να αποτελεί ένα ιδιαίτερα δύσκολο ζήτημα».

Το DPA επισημαίνει ότι «η Τουρκία, η οποία εξαρτάται από τις εισαγωγές φυσικού αερίου, αισθάνεται εδώ και καιρό αποκλεισμένη από τη σχεδιαζόμενη εκμετάλλευση των πρώτων υλών στην περιοχή. Μεγάλα κοιτάσματα αερίου έχουν ήδη ανακαλυφθεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι ειδικοί αναμένουν περισσότερα ευρήματα. Ωστόσο, το κατά πόσον η εκμετάλλευσή τους είναι οικονομικά αποδοτική και συμβατή με τους στόχους της Πολιτικής για το Κλίμα αποτελεί ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο ζήτημα. Με φόντο τη μάχη των κρατών της Δύσης για ανεξαρτησία από τον εφοδιασμό με ρωσική Ενέργεια, η Μεσόγειος κερδίζει και πάλι σε ενδιαφέρον και ως περιοχή διέλευσης».

Όλο και πιο επιθετικές κινήσεις προς την Ελλάδα

Τονίζει δε ότι «η σύγκρουση αυτή, μαζί και με μερικές άλλες, επιβαρύνει εδώ και δεκαετίες τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Επιφανειακά, το μέλημα της Τουρκίας είναι η εξερεύνηση και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, έγραψε σε μελέτη του ο Christian Schaller, ερευνητής στη γερμανική Δεξαμενή Σκέψης Ίδρυμα Επιστήμης και Πολιτικής (SWP). «Κυρίως όμως η Τουρκία επιδιώκει να κατακτήσει τη θαλάσσια κυριαρχία στην περιοχή»».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ οι κινήσεις της Τουρκίας προς την Ελλάδα, «οι οποίες πλέον γίνονται ολοένα και πιο επιθετικές, εξηγούνται από ορισμένους παρατηρητές τουλάχιστον εν μέρει με τις επικείμενες εκλογές στην Τουρκία και ως χειρονομία προς το εθνικιστικό εκλογικό σώμα».

Αναγνωρισμένα τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας

«Αναχώρηση για την ανοικτή θάλασσα» έχει τίτλο το ρεπορτάζ της Süddeutsche Zeitung, που σημειώνει ότι «η Άγκυρα στέλνει και πάλι γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο».

Όπως επισημαίνει η Süddeutsche Zeitung «η «Γαλάζια Πατρίδα» είναι ένας πολιτικά φορτισμένος όρος που χρησιμοποιεί η Τουρκία στο πλαίσιο της διεκδίκησης μεγάλων τμημάτων του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου».

Υπογραμμίζει δε ότι «η οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας προκαλεί διαμάχες εδώ και δεκαετίες. Διότι το δικαίωμα εκμετάλλευσης κοιτασμάτων φυσικού αερίου, πετρελαίου ή άλλων φυσικών πόρων συνδέεται και με τα σύνορα. Η Τουρκία θεωρεί ότι παρεμποδίζεται να ασκήσει τα δικαιώματά της σε πιθανή εκμετάλλευση, επειδή η Ελλάδα έχει ορίσει τα σύνορά της γύρω από τα νησιά της εις βάρος της Τουρκίας, χρησιμοποιώντας ακόμη και μικροσκοπικούς ακατοίκητους βράχους ως βάση για την οριοθέτηση».

«Ωστόσο, τα θαλάσσια σύνορα του κράτους-μέλους της ΕΕ Ελλάδας είναι σε διεθνές επίπεδο ευρέως αναγνωρισμένα. Επιπλέον, η Αθήνα έχει υπογράψει τη Διεθνή Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) του 1982. Η Τουρκία δεν εντάχθηκε ποτέ στη UNCLOS και δεν αισθάνεται ότι δεσμεύεται από αυτήν» υπογραμμίζει το ρεπορτάζ της Süddeutsche Zeitung.

Επίκειται νέα κλιμάκωση;

Στην ιστοσελίδα του ARD δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Διαμάχη για το φυσικό αέριο με την Ελλάδα: Η Τουρκία στέλνει γεωτρύπανο στη Μεσόγειο», στο οποίο υπογραμμίζεται ότι «πριν από δύο χρόνια, μια τέτοια αποστολή προκάλεσε εντάσεις, κυρίως με την Ελλάδα. Και οι δύο χώρες έστειλαν πολεμικά πλοία στην περιοχή. Επίκειται τώρα μια νέα κλιμάκωση;»

Το ARD αναφέρει μεταξύ άλλων ότι για την τουρκική κυβέρνηση το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν είναι «το νέο καμάρι του στόλου των πλωτών γεωτρύπανων που διαθέτει. Για την ελληνική κυβέρνηση αποτελεί πρόκληση. Διότι η σχέση μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών βρίσκεται ούτως ή άλλως για ακόμα μια φορά σε χαμηλό σημείο».

Όπως επισημαίνει το ARD «το διακύβευμα είναι η διαιρεμένη Κύπρος, εξοπλιστικές συμφωνίες μεταξύ των κυβερνήσεων της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον και η κυριαρχία επί ελληνικών νησιών, όπως η Ρόδος, η Λέσβος ή η Κως. Η τουρκική κυβέρνηση αμφισβητεί την κυριαρχία της Αθήνας σε αυτά τα νησιά» υπενθυμίζοντας ότι κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα, η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ «τοποθετήθηκε πολύ ξεκάθαρα στο πλευρό της Αθήνας».

«Αυτό» σημειώνει το ARD «δεν άρεσε στον Τούρκο ομόλογό της Μεβλούτ Τσαβούσογλου», ο οποίος δήλωσε: ««Σε τέτοια αμφιλεγόμενα ζητήματα, η Γερμανία πάντοτε αναρωτιόταν πώς μπορεί να συμβάλει στην επίλυσή τους. Η κυρία Merkel αυτό έκανε. Για να είμαι ειλικρινής, η Γερμανία ήταν ένα έντιμος διαμεσολαβητής εκείνη την εποχή. Παρακαλώ μην με παρεξηγήσετε, αλλά θα πρέπει να το πω αυτό. Τα πράγματα ήταν έτσι και αισθανόμασταν σεβασμό γι’ αυτό. Δεν θέλουμε να τάσσεστε στο πλευρό μας, θέλουμε να είστε ισορροπημένοι και δίκαιοι»».

Ο κίνδυνος

Το ZDF στην ιστοσελίδα του σημειώνει τον «κίνδυνο κλιμάκωσης στη διαμάχη στη Μεσόγειο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας».

Το ρεπορτάζ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «στην πραγματικότητα, αυτό που ενδιαφέρει τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι η επιβολή των διεκδικήσεων της Τουρκίας ως περιφερειακής δύναμης, ειδικά εις βάρος της γειτονικής Ελλάδας. Πρόκειται για τα οικονομικά πλεονεκτήματα από την εκμετάλλευση πιθανών κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου, για την κυριαρχία επί πολλών ελληνικών νησιών του Αιγαίου στα ανοικτά των τουρκικών ακτών και για την ελληνοτουρκική σύγκρουση για το νησί της Κύπρου, η οποία δεν έχει επιλυθεί εδώ και εξήντα χρόνια».

Σημειώνεται στο ρεπορτάζ ότι η πολιτική επιστήμονας και ειδική σε θέματα Ενέργειας Φιλίζ Κατμάν από το Πανεπιστήμιο Aydin της Κωνσταντινούπολης πιστεύει ότι η διαμάχη για το φυσικό αέριο συνδέεται στενά με το άλυτο Κυπριακό. «Χωρίς λύση του Κυπριακού δεν διαφαίνεται προσέγγιση στα άλλα αμφισβητούμενα ελληνοτουρκικά ζητήματα. Οι δύο πλευρές θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσουν σε μια κοινή βάση συζήτησης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δυσαρέσκεια προς Έλληνες και Αμερικανούς ο απόπλους του Αμπντούλ Χαμίντ

Κατά το δημοσίευμα «ο απόπλους του γεωτρύπανου εχθές αποτελεί όμως και έκφραση δυσαρέσκειας προς τους Έλληνες και τους Αμερικανούς. «Η τουρκική πλευρά», λέει η Κατμάν, «ενδιαφέρεται για το διάλογο. Αν όμως δει ότι παραβιάζονται τα τουρκικά συμφέροντα, η Άγκυρα δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει σκληρά μέσα, παρόλο που δεν το επιδιώκει»».

Το δημοσίευμα καταλήγει σημειώνοντας ότι το μήνυμα του Ερντογάν «προς τα κράτη, με τα οποία εξακολουθεί να συνδέεται στο ΝΑΤΟ, αλλά που δύσκολα θα τα περιέγραφε ως εταίρους του είναι ότι η Τουρκία ακολουθεί το δικό της δρόμο. Εκεί που βολεύει την Άγκυρα και της αποφέρει πλεονεκτήματα θα συντάσσεται με τους εταίρους της. Και όπου δεν την βολεύει θα αποφασίζει χωρίς να λαμβάνει υπόψη τους εταίρους της ή θα λαμβάνει αποφάσεις εναντίον τους».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης να σταματήσει να κρύβεται πίσω από προσχήματα, που μόνο την ενοχή του αποκαλύπτουν

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Αποφασισμένος να δώσει συνέχεια στην υπόθεση με τις υποκλοπές εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζει αυτονόητη δημοκρατική υποχρέωση της κυβέρνησης το αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη να δοθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πλήρης φάκελος της παρακολούθησης του.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Αλέξης Τσίπρας συντάσσεται με το Νίκο Ανδρουλάκη και στο αίτημα του για άρση της «αντισυνταγματικής τροπολογίας που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώσει όσους έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση, ώστε να μάθουμε πόσοι ακόμη πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες τέθηκαν στο στόχαστρο».

Διαβάστε επίσης: Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Δεν πρόκειται να δεχθώ ενημέρωση «στο αυτί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό «να σταματήσει να κρύβεται πίσω από προσχήματα, που μόνο την ενοχή του αποκαλύπτουν» και να έρθουν «όλα στο φως, εδώ και τώρα».

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

Αναλυτικά ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει στην ανάρτηση του:

«Το αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη να δοθεί στην Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας ο πλήρης φάκελος της παρακολούθησής του, αποτελεί αυτονόητη δημοκρατική υποχρέωση για την κυβέρνηση.

»Όπως και η άρση της αντισυνταγματικής τροπολογίας που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώσει όσους έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση, ώστε να μάθουμε πόσοι ακόμη πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες τέθηκαν στο στόχαστρο.

»Ο κ. Μητσοτάκης καλά θα κάνει να σταματήσει να κρύβεται πίσω από προσχήματα, που μόνο την ενοχή του αποκαλύπτουν.

»Όλα στο φως, εδώ και τώρα».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Επεισόδιο στα κεντρικά καταστήματα της ΔΕΗ στον Βόλο μεταξύ δύο πολιτών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.

LIFESTYLE4 ημέρες ago

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Την Πέμπτη 4/8 στις 11 η απολογία του Υποδ.Πυροσβεστικής Δικηγόρος των ανηλίκων ο Σάκης Κοκκίνης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Στη θλίψη βυθίστηκε ο Αλμυρός Μαγνησίας από τον θάνατο του Παναγιώτη Αναστασίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Τραγωδία στα νερά του Παγασητικού- Στην παραλία Σάρες κοντά στις Νηές Μαγνησίας, εντοπίστηκε νεκρός 35χρονος ψαροντουφεκάς

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Πέθανε ο 50χρονος Αριστείδης Βογιατζής από το Βόλο- Εργαζόταν στο εργοστάσιο της ΕΥΡΗΚΑ

Δημοφιλή