Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστικ δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος ότι η δυναμική που έχει η αμερικανική οικονομία θα τη βοηθήσει να ξεπεράσει το επόμενο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, προσθέτοντας ότι υποστηρίζει την επιτάχυνση του ρυθμού μείωσης αγοράς των ομολόγων της κεντρικής τράπεζας .

Εάν η νέα παραλλαγή  Όμικρον του κορονοϊού ακολουθεί το μοτίβο που παρατηρήθηκε με προηγούμενες παραλλαγές, θα πρέπει να προκαλέσει μικρότερη οικονομική επιβράδυνση από την παραλλαγή Δέλτα, είπε ο Μπόστικ.

«Έχουμε μεγάλη δυναμική στην οικονομία αυτή τη στιγμή», είπε ο Μπόστικ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Fox News, αναφέροντας την ισχυρή αύξηση των θέσεων εργασίας.

«Και αυτή η δυναμική, ελπίζω, θα μπορέσει να μας κρατήσει σε αυτό το επόμενο κύμα, όπως και να αποδειχθεί».

Σταδιακή κατάργηση των έκτακτων μέτρων

Ο Μπόστικ επανέλαβε ότι είναι ανοιχτός στην επιτάχυνση του ρυθμού με τον οποίο η κεντρική τράπεζα επιβραδύνει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων της, ώστε οι αξιωματούχοι να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία για να ανταποκριθούν στον αυξανόμενο πληθωρισμό.

Θεωρεί «λογικό», η Fed να ολοκληρώσει τις αγορές περιουσιακών της στοιχείων μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του επόμενου έτους ή στις αρχές του δεύτερου τριμήνου, εάν η οικονομία συνεχίσει στην ίδια τροχιά.

Είπε επίσης, ότι θεωρεί πιθανό η Fed να αυξήσει τα επιτόκια τουλάχιστον δύο φορές το επόμενο έτος, εάν ο πληθωρισμός παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

«Δεν θα αφήσουμε τον πληθωρισμό να ξεφύγει από τον έλεγχο», είπε ο Μπόστικ.

Πηγή: ΟΤ