Connect with us
banner epikhirisis

ΕΛΛΑΔΑ

Ρατσιστικά “ειδικά δρομολόγια” του ΚΤΕΛ για παράτυπους μετανάστες

Published

on

ktel thessalonikis ratsistika dromologia.jpg

Ρατσιστικό περιστατικό προκάλεσε τις αντιδράσεις του κόσμου ύστερα από καταγγελία που αναφέρει ότι τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν «ειδικά νυχτερινά δρομολόγια» αποκλειστικά για αλλοδαπούς επιβάτες που δεν διαθέτουν έγγραφα, θέμα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τον βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Νάσο Ηλιόπουλο μέσω ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα.

Διαβάστε: ΚΤΕΛ Χαλκιδικής: Λεωφορείο “τσούλησε” και προσέκρουσε σε εγκαταστάσεις – “Λύθηκε” το χειρόφρενο

Σημειώνεται ότι, ο διευθυντής του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Σάκης Γεωργιάδης, μιλώντας στο OPEN παραδέχθηκε ότι υπάρχει συνεννόηση με την Αστυνομία, ώστε οι μετανάστες που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα να συγκεντρώνονται στο τελευταίο δρομολόγιο της ημέρας.

«Το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης επιτρέπει σε όλους τους επιβάτες να ταξιδεύουν, ανεξαρτήτως θρησκείας, χρώματος ή καταγωγής. Όμως ο νόμος είναι σαφής και επιβάλλει ποινικές κυρώσεις σε οδηγούς αν μεταφέρουν πολίτες χωρίς έγγραφα. Γι’ αυτό και επιχειρούμε να προστατέψουμε το προσωπικό μας από τέτοιες συνέπειες», ανέφερε ο Σάκης Γεωργιάδης εξηγώντας ότι η πρακτική αυτή επικαιροποιήθηκε το 2024, με αφορμή νομοθεσία του 2014 που προβλέπει ποινές για οδηγούς που μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση διάκρισης.

Ο διευθυντής του ΚΤΕΛ ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υφίσταται «δρομολόγιο για σκουρόχρωμους», αλλά υπάρχει μεταφορά όλων όσων θεωρείται ότι δεν έχουν χαρτιά σε συγκεκριμένη ώρα το βράδυ, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο ο οδηγός. «Δεν είναι δουλειά του προσωπικού μας να κάνει έλεγχο ταυτοτήτων», πρόσθεσε, αφήνοντας αιχμές για το πώς εφαρμόζεται στην πράξη το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Advertisement

Η ΕΛ.ΑΣ διαψεύδει τους ισχυρισμούς του διευθυντή του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Σημειώνεται ότι, η υπόθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με την Ελληνική Αστυνομία να εκδίδει επίσημη ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι ουδέποτε συμμετείχε ή συναίνεσε σε διαδικασίες διακριτικής μεταχείρισης επιβατών. «Η ΕΛ.ΑΣ. δεν εμπλέκεται σε διαδικασίες διάκρισης βάσει εθνικότητας, φυλής ή άλλου κριτηρίου. Οι έλεγχοι γίνονται αποκλειστικά στο πλαίσιο της νομοθεσίας και των περιοριστικών όρων που ισχύουν για πολίτες τρίτων χωρών με υπηρεσιακά σημειώματα», αναφέρεται.

Η ανακοίνωση σημειώνει ακόμη ότι όπου υπάρχουν καταγγελίες για ρατσιστικές συμπεριφορές, αυτές διερευνώνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας. «Η Ελληνική Αστυνομία στέκεται με συνέπεια απέναντι σε κάθε μορφή διάκρισης και ενεργεί αποκλειστικά στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων», καταλήγει.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
web banner
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο