ΚΟΣΜΟΣ
Ρεκόρ συμμετοχών για τον Αχίλλειο άθλο στα Φάρσαλα

Με ρεκόρ συμμετοχών που φέτος φθάνουν στις δύο κατηγορίες των 21 και 5 χιλιομέτρων τις 658, αλλά και μεγάλη συμμετοχή παιδιών στη διαδρομή των χιλίων μέτρων όπου θα τρέξουν περισσότερα από 400, θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, ο ημιμαραθώνιος «7ος Αχίλλειος Άθλος» στα Φάρσαλα.
Για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της διοργάνωσης, συναντήθηκαν με το δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, ο πρόεδρος του συνδιοργανωτή Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας κ. Απόστολος Γούλας και ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Φαρσάλων κ. Χρήστος Μπασαγιάννης.
Τα στοιχεία με το «κλείσιμο» των συμμετοχών είναι εξόχως ενθαρρυντικά, αφού 326 άτομα δήλωσαν συμμετοχή στη μεγάλη διαδρομή και 242 σε αυτή των πέντε χιλιομέτρων.
«Ο Αχίλλειος Άθλος και οι δύο ακόμη διαδρομές αποτελούν ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός που πλέον έχει αποκτήσει πανελλαδική εμβέλεια, αφού συμμετέχουν αθλητές και απλοί πολίτες από πολλά σημεία της χώρας. Βούλησή μας είναι, μαζί με τους συνδιοργανωτές, να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο τη διοργάνωση, μεταφέροντας τα υγιή αθλητικά πρότυπα αλλά και ευ αγωνίζεσθαι στην κοινωνία και κυρίως στους νέους μας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που φέτος η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έχουμε ρεκόρ συμμετοχής» δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας κ. Απόστολος Γούλας τόνισε: «Για έβδομή χρονιά ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας στηρίζει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της επαρχίας Φαρσάλων, τον Αχίλλειο Άθλο. Στηρίζουμε με περισσότερες από 100 συμμετοχές αθλητών και με εθελοντές. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη διοργάνωση και ευελπιστούμε να ξεπεράσει κάθε προσδοκία και να γίνει την επόμενη χρονιά διεθνής ο Αχίλλειος Άθλος με συμμετοχές από το εξωτερικό».

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ευχαριστημένος από την ανταπόκριση των εθελοντών, την πορεία της προετοιμασίας και τον αριθμό των συμμετοχών εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Χρήστος Μπασαγιάννης σημειώνοντας πως «φέτος έγινε μία σημαντική προσπάθεια αναβάθμισης της διοργάνωσης».
Ο ημιμαραθώνιος «Αχίλλειος Άθλος» των 21.200 μέτρων θα ξεκινήσει στις 9.30 το πρωί με αφετηρία της πηγές του Απιδανού και θα έχει τερματισμό στο άγαλμα του Αχιλλέα στην πλατεία Δημαρχείου.
Ο 4ος Αγώνας δρόμου «5,2 χιλιομέτρων» που διοργανώνεται για να δώσει την ευκαιρία σε όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν στη διοργάνωση του Αχίλλειου Άθλου, αλλά δεν είναι προετοιμασμένοι για τον ημιμαραθώνιο, θα έχει ώρα εκκίνησης τις 9.40 ο πρωί από τις πηγές του Απιδανού και τερματισμό στο άγαλμα του Αχιλλέα στην πλατεία Δημαρχείου.
Ο «7ος Παιδικός – Εφηβικός Αχίλλειος Άθλος» για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8 έως 17 ετών θα έχει ώρα εκκίνησης τις 9.50 το πρωί από τις πηγές του Απιδανού και τερματισμό στο άγαλμα του Αχιλλέα στην πλατεία Δημαρχείου.
Αναλυτικά οι διαδρομές των αγώνων, καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες, στην προκήρυξη που είναι δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα του δήμου Φαρσάλων (dimosfarsalon.gr)

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
LIFESTYLE5 ημέρες ago
Άκρως αποκαλυπτική η Ματίνα Παγώνη: «Θα σας πω κάτι που δεν το ξέρει κανείς»
-
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago
Αυτοκτονία στη Λάρισα: Άφησε λεφτά για την κηδεία του, ζήτησε συγγνώμη και έβαλε τέλος στη ζωή του
-
LIFESTYLE5 ημέρες ago
«Η ζωή δεν είναι εύκολη για κανέναν»: Η Δέσποινα Βανδή δηλώνει προδομένη και καθηλώνει με την εξομολόγησή της
-
ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago
Θρίλερ δίχως τέλος με το θάνατο της 68χρονης στην Καβάλα – Τι αποκάλυψε ο αδελφός της
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Θλίψη για την 37χρονη ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου από Βόλο
-
TOP2 ημέρες ago
Ο κοσμηματοπώλης Φώτης Πονηρός απεβίωσε -Θλίψη σε Αθήνα -Μύκονο -Σαντορίνη -Συντετριμμένος ο αδελφός του Γιώργος και οι οικείοι του με το ξαφνικό θάνατο του -Ανταπόκριση : Γιάννης Αποστολίδης
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Δεν είχε όρια το θράσος νεαρού κλέφτη- Γ. Καρτάλη και Κοραή «ξάφρισε» σε ιδιωτικό παρκινγκ ό,τι βρήκε μπροστά του
-
LIFESTYLE5 ημέρες ago
Νίκος Μουτούσης: Αυτός ήταν ο πρώτος σύζυγος της Νόνικας Γαληνέα – Τα 3 παιδιά και το άγνωστο επάγγελμά του (pic)