ΕΛΛΑΔΑ
Ρόδος – Κόντεψε να πνιγεί από ένα κομμάτι κρέας και ζητάει αποζημίωση 300.000 ευρώ από το νοσοκομείο


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για την 14η Απριλίου 2022 αναβλήθηκε χθες από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου η εξέταση αγωγής που υπέβαλε κατά του νοσοκομείου Ρόδου ένας υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας.
Με την αγωγή του διεκδικεί χρηματική αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ για βλάβες που υπέστη όταν «πνίγηκε» από ένα κομμάτι κρέας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο ενάγων ηλικίας 55 ετών, γεννήθηκε στην Αγγλία. Το 2015 αποφάσισε με τη σύζυγο και τις δύο κόρες τους να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα.
Εφτασαν αεροπορικώς στη Ρόδο στις 27 Ιουνίου 2015 και είχαν προγραμματίσει να μείνουν έως τις 4 Ιουλίου.
Δυστυχώς, όμως, οι ημέρες των διακοπών τους επιφύλασσαν δυσάρεστες εκπλήξεις.
Καθώς έτρωγε το βραδινό του στις 29 Ιουνίου 2015 σε ένα εστιατόριο στη Ρόδο, ένα κομμάτι χοιρινού κρέατος «έκατσε» στο λαιμό του. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε να νιώθει μία ενόχληση. Μάταια προσπάθησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα πίνοντας νερό. Δεν είχε μεν πρόβλημα στην αναπνοή, αλλά κάθε φορά που επιχειρούσε να πιει ή να φάει κάτι, ήταν αδύνατο να καταπιεί, αφού ούτε το νερό ούτε η τροφή μπορούσαν να διέλθουν του «φράγματος» που φαινόταν να δημιουργεί ο ενσφηνωμένος βλωμός.
Συνειδητοποιώντας ότι το πρόβλημα δεν επρόκειτο να περάσει από μόνο του, μετέβη το επόμενο πρωί στο εναγόμενο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Γ. Παπανδρέου», ώστε να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις και να του χορηγηθεί η ενδεικνυόμενη αγωγή. Μετά από πολύωρη αναμονή, εξετάστηκε αρχικά από ωτορινολαρυγγολόγο, ο οποίος τον παρέπεμψε σε γαστρεντερολόγο.
Αφού ενημέρωσε τον γαστρεντερολόγο του εναγόμενου νοσοκομείου για τα συμπτώματα δυσφαγίας που είχε, εκείνος τον πληροφόρησε ότι ήταν απαραίτητο να υποβληθεί σε μία ενδοσκόπηση, δηλαδή σε μία οισοφαγογαστροσκόπηση, για να διαπιστωθεί τι ακριβώς προκαλούσε το πρόβλημα και σε ποιο σημείο. Εκείνος με τη σειρά του συναίνεσε αποκλειστικά και μόνο στη διενέργεια ενδοσκόπησης.
Όταν μπήκε στο εργαστήριο για την ενδοσκόπηση, ο ιατρός έδωσε στη σύζυγό του ένα έγγραφο και της ζήτησε να το υπογράψει. Καθώς εκείνη δεν μπορούσε να καταλάβει το περιεχόμενο του συντεταγμένου στα ελληνικά εγγράφου, ο γαστρεντερολόγος την ενημέρωσε ότι ήταν μία φόρμα συναίνεσης για την ενδοσκόπηση και ότι έπρεπε να την υπογράψει για καθαρά τυπικούς λόγους.
Έτσι, η σύζυγός του υπέγραψε το χαρτί αυτό και περίμενε στον διάδρομο έξω από το δωμάτιο-εργαστήριο τη διάγνωση του ιατρού.
Οπως εκθέτει στην αγωγή του, η είσοδος του ενδοσκοπίου του προκαλούσε έντονη τάση για εμετό και έτσι ένας άλλος ιατρός, αναισθησιολόγος, του χορήγησε γενική αναισθησία.
Ο ιατρός ανακοίνωσε στην σύζυγο και τα παιδιά του ότι είχαν εντοπίσει έναν ενσφηνωμένο βλωμό και προσπάθησαν να τον απομακρύνουν, αλλά κατά λάθος έσκισαν τον οισοφάγο.
Το σοκ του, όπως περιγράφει, ήταν τεράστιο και ο Γολγοθάς του είχε μόλις ξεκινήσει. Από αξονική τομογραφία επιβεβαιώθηκε ρήξη οισοφάγου και παρουσία αέρα στο μεσοθωράκιο, στο ύψος των μαλακών μορίων των υπερκλείδιων βόθρων και τραχηλικών χώρων μέχρι και το ύψος των γλωσσοεπιγλωττιδικών βοθρίων και αριστερά υποδιαφραγματικά.
Η κατάστασή του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς η διάτρηση του οισοφάγου μπορούσε λόγω της θέσης της να προκαλέσει σηψαιμία.Επρεπε να μεταβεί άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης (ΠΑΓΝΗ) για το χειρουργείο, ενώ μετά το χειρουργείο επρόκειτο να νοσηλευτεί στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, μιας και το ΠΑΓΝΗ δεν είχε διαθέσιμη κλίνη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, εντελώς ξαφνικά, στις 21:30 το βράδυ, ενημερώθηκε ότι ούτε τα νοσοκομεία στην Κρήτη ήταν τελικά σε θέση να επιληφθούν του περιστατικού και αντ’ αυτού έπρεπε να διακομισθεί στην Αθήνα.
Εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.» και την 1η Ιουλίου 2015 υποβλήθηκε κατεπειγόντως σε δεξιά θωρακοτομή, συρραφή και αποκατάσταση του οισοφάγου.
Το χειρουργείο διήρκησε πολλές ώρες και ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ενώ ο ιατρός που τον χειρούργησε είπε στους Έλληνες συνεργάτες της ασφαλιστικής του εταιρείας ότι η κατάστασή του ήταν τόσο σοβαρή που τον έσωσε «από του Χάρου τα δόντια».
Γράψτε το σχόλιό σας


Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ
Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Ο Αναγνωστόπουλος αντέδρασε σαν να τιμωρήθηκε με 10 μέρες φυλάκιση


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Τη στάση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου αφού του απαγγέλθηκε η ετυμηγορία και η ποινή του, σχολίασε ο Θανάσης Χαρμάνης, συνήγορος της οικογένειας της άτυχης Καρολάιν, που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, στα Γλυκά Νερά, στις 11 Μαΐου 2021.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Οι αντιδράσεις του ήταν ίδιες με κατηγορούμενου που τιμωρήθηκε με 10 μέρες φυλακή για τροχονομική παράβαση. Δεν έχει ενσυναίσθηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρμάνης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.
Συνέχισε αναφερόμενος πως αυτό προκύπτει και από το αίτημα του να του αναγνωριστεί πως η δολοφονία έγινε εν βρασμώ, με τον κ. Χαρμάνη να σημειώνει πως «είπα στο δικαστήριο ότι “αν αναγνωρίσετε βρασμώ ψυχικής ορμής με κοιμώμενο θύμα, θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που γίνεται κάτι τέτοιο”».
Ο συνήγορος αναφέρθηκε ακόμη στην γυναίκα, η οποία ζητούσε θανατική ποινή για τον δράστη του φονικού και είχε εκφωνήσει επικήδειο στην εξόδιο ακολουθία της Καρολάιν, η οποία αργότερα υπερασπίστηκε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, λέγοντας πως «φρόντισε να αποφύγει την βάσανο του ακροατηρίου, καθώς ήξερε πως γνώριζα πολλά πράγματα, αφού έχω καλές σχέσεις και πολλούς γνωστούς στην Αλόννησο».
«Πήρε την απόφαση να τελειώσει την Καρολάιν εκείνο το βράδυ, που η Καρολάιν του ανακοίνωσε πως τελείωσε η σχέση τους. Η Καρολάιν, εκείνο το βράδυ, έκανε αναζητήσεις για δωμάτιο σε ξενοδοχείο», είπε ακόμη ο κ. Χαρμάνης, επισημαίνοντας πως «φοβόταν η Καρολάιν. Το είχε γράψει και στο ημερολόγιο της, πως δεν θα την αφήσει να φύγει έτσι απλά».
Σε ότι αφορά τα συναισθήματα των γονιών της Καρολάιν για την απόφαση του δικαστηρίου, ο συνήγορος τους είπε πως «αισθάνονται μια ανακούφιση, όμως το παιδί τους δεν γυρίζει πίσω. Η Σουζάνα αναγκάστηκε στα 60 χρόνια της να γίνει μικρομάνα και το μεγάλο άγχος της είναι πως θα μεγαλώσει το παιδί, ώστε στο μέλλον να μην έχει προβλήματα. Το παιδί έχει ήδη προβλήματα, στο υποσυνείδητο του είναι καταγεγραμμένο ότι βρισκόταν πάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, που πάγωνε όσο περνούσε η ώρα».
«Οι ειδικοί λένε πως καλό θα είναι να μην συναντήσει ποτέ το παιδί του ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος γιατί θα δημιουργήσει προβλήματα στην Λυδία, ακόμη και αν είναι ενήλικη, αλλά θα φροντίσουμε να ακολουθήσουμε σε αυτό τις ιατρικές επιταγές», υπογράμμισε ο κ. Χαρμάνης, λέγοντας ακόμη πως «όταν έχουμε κάτι σημαντικό, θα ενημερώνουμε την κοινή γνώμη και την ελληνική και την βρετανική, που βασανίσθηκε τόσο βάναυσα από τον κατηγορούμενο επί 37 ημέρες».
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΕΛΛΑΔΑ
Λάρισα: Τραγωδία στο Πολυδένδρι – Νεκρός άνδρας από ηλεκτροπληξία


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Θλίψη στη Λάρισα από την είδηση για τον θάνατο ενός άντρα, που πέθανε από ηλεκτροπληξία
Τραγικό περιστατικό χθες Δευτέρα στο Πολυδένδρι Αγιάς, με έναν 65χρονο άνδρα ο οποίος υπέστη ηλεκτροπληξία και σκοτώθηκε επί τόπου.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σύμφωνα με το onlarissa.gr, ο άτυχος άντρας υπέστη ηλεκτροπληξία πιθανότατα από καλώδια κατά την διάρκεια εργασιών στην οικία του, το πρωί της Δευτέρας, ωστόσο εντοπίστηκε ώρες μετά, καθώς οι οικείοι του τον αναζητούσαν αφού είχε να δώσει σημάδια ζωής σχεδόν ολόκληρη την ημέρα.
Τελικά κλήθηκε το ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να διαπιστώνουν ότι ο 65χρονος ήταν νεκρός από ηλεκτροπληξία που υπέστη από το πρωί της Δευτέρας.
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
65χρονος που ζούσε στη Σκιάθο ο νεκρός που βρέθηκε να επιπλέει στην ακτή του Ξενία Βόλου
-
ΘΕΣΣΑΛΙΑ5 ημέρες ago
Ο Γκουσγκούνης και η θρυλική ατάκα «μέριασε γέρο να διαβώ» στην ταινία «Sex… 13 μποφόρ»
-
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ3 ημέρες ago
Στοίχημα: Χωρίς ρίσκο στον αγγλικό τελικό
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο καράβι SPORADES STAR
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Σοκ στη Σκιάθο πέθανε 42χρονος από ανακοπή καρδιάς
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
‘Βόμβα’: Μπαίνει στο Survivor ο Γιώργος Αγγελόπουλος (Ντάνος)
-
COVER STORY5 ημέρες ago
Κατακύρωση στη κοινοπραξία Αστικού Υπεραστικού ΚΤΕΛ και Αθ.Σανίδα για τις συγκοινωνίες Σκιαθου
-
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago
Στοίχημα: Παίρνει το ντέρμπι η Τότεναμ