Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Χάκερ ανέλαβαν την ευθύνη για κυβερνοεπίθεση στην Aeroflot – Τουλάχιστον 40 πτήσεις ακυρώθηκαν

Published

on

ap22222611780285 scaled.jpg

Η ρωσική αεροπορική εταιρία Aeroflot ακύρωσε δεκάδες πτήσεις σήμερα, έπειτα από σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των πληροφοριακών της συστημάτων, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Μια ομάδα χάκινγκ με την ονομασία Silent Crow ανέλαβε την ευθύνη για αυτό που χαρακτήρισε κυβερνοεπίθεση, ισχυριζόμενη ότι ενήργησε από κοινού με Λευκορώσους χάκερς της ομάδας Cyberpartisans BY, σε αντίποινα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Δόξα στην Ουκρανία! Ζήτω η Λευκορωσία!» αναφέρεται στη δήλωση, της οποίας η αυθεντικότητα δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές, σύμφωνα με το Reuters.

Η δήλωση φέρεται να αναφέρει ότι η επιχείρηση διήρκεσε έναν ολόκληρο χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου οι χάκερ εισέδυσαν βαθιά στο δίκτυο της Aeroflot, κατέστρεψαν 7.000 διακομιστές (servers) και απέκτησαν έλεγχο σε υπολογιστές υπαλλήλων, ακόμη και υψηλόβαθμων στελεχών.

Η ομάδα απείλησε να δημοσιοποιήσει σύντομα “τα προσωπικά δεδομένα όλων των Ρώσων που έχουν πετάξει με την Aeroflot”, χωρίς να παρέχει τεκμηρίωση των ισχυρισμών της.

Advertisement

Η Silent Crow είχε αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για επίθεση σε βάση δεδομένων ρωσικής εταιρίας ακινήτων τον Ιανουάριο.

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Ρωσίας δεν έδωσε λεπτομέρειες για την αιτία του προβλήματος ή για το χρονικό πλαίσιο αποκατάστασης της λειτουργίας.

Σύμφωνα με την Aeroflot, «ειδικοί εργάζονται αυτή την ώρα για να ελαχιστοποιήσουν τον αντίκτυπο στο πρόγραμμα πτήσεων και να αποκαταστήσουν τη λειτουργία της υπηρεσίας».

Στο Telegram, η εταιρία παρέθεσε πάνω από 40 ακυρωμένες πτήσεις, μεταξύ άλλων σε προορισμούς όπως η Μόσχα, το Μινσκ και το Γερεβάν.

Η Aeroflot κάλεσε τους επιβάτες που επηρεάστηκαν από το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο να παραλάβουν τις αποσκευές τους και να αποχωρήσουν.

Advertisement

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Baza δημοσίευσε σκηνές χάους, με ουρές επιβατών που περίμεναν απλώς για να φύγουν.

Αφότου η Ρωσία εξαπέλυσε τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022, οι διακοπές πτήσεων είναι συχνές, συνήθως λόγω επιθέσεων με drones που οδηγούν σε κλείσιμο αεροδρομίων.

Αν και οι δυτικές κυρώσεις έχουν περιορίσει δραστικά τα αεροπορικά ταξίδια, η Aeroflot παραμένει ανάμεσα στις 20 κορυφαίες αεροπορικές εταιρίες παγκοσμίως σε αριθμό επιβατών.

Το 2024, ο Όμιλος Aeroflot ανακοίνωσε ότι μετέφερε 55,3 εκατομμύρια επιβάτες, σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Advertisement
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber



Περισσότερα Εδω

Advertisement
APON WEB BANNER 300X250
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο