Αντιφλεγμονώδη φάρμακα για παιδιά ή ακόμη και σερβιέτες για γυναίκες είναι επίσης σχεδόν αδύνατο να βρεθούν σε ρωσικά φαρμακεία από τα μέσα Μαρτίου.

Η ρωσική κυβέρνηση ζήτησε την Τετάρτη από πολίτες της χώρας να μην προτρέχουν να αγοράζουν μαζικά φάρμακα, εν μέσω φόβων για ελλείψεις λόγω των δυτικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν κατά της Μόσχας μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Θα ήθελα να πω στους πολίτες: μην συγκεντρώνετε αποθέματα», είπε ο ρώσος υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκα, σε μια κυβερνητική συνεδρίαση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

«Οι προμηθευτές λένε ότι οι παραδόσεις συνεχίζονται όπως ήταν προγραμματισμένες», όπως είπε.

Σύμφωνα με τον Μουράσκα, το Μάρτιο οι πωλήσεις ορισμένων φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των αντιεπιληπτικών και αυτών για τη θεραπεία του θυρεοειδούς πενταπλασιάστηκαν ή και δεκαπλασιάστηκαν στη Ρωσία, καθώς οι Ρώσοι φοβούνται για έλλειψη φαρμάκων ξένης παραγωγής και δραστική αύξηση των τιμών.

Αντιφλεγμονώδη φάρμακα για παιδιά ή ακόμη και σερβιέτες για γυναίκες είναι επίσης σχεδόν αδύνατο να βρεθούν σε ρωσικά φαρμακεία από τα μέσα Μαρτίου, ενώ αυτά τα προϊόντα προσφέρονται σε ορισμένα ηλεκτρονικά καταστήματα σε τιμή δέκα φορές υψηλότερη από αυτή που παρατηρήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου.

Η Ρωσία έχει πληγεί από τις άνευ προηγουμένου δυτικές οικονομικές κυρώσεις μετά την έναρξη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως την αποκαλεί, στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Τα τιμωρητικά μέτρα προκάλεσαν κατάρρευση στην αξία του ρουβλίου και δραματική άνοδο των τιμών, καθώς και την αποχώρηση πολλών ξένων εμπορικών εταιρειών από την ρωσική αγορά.

Σκηνές πάλης για ζάχαρη σε σούπερ μάρκετ έχουν κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι Ρώσοι σπεύδουν τις τελευταίες ημέρες να προμηθευτούν ορισμένα τρόφιμα φοβούμενοι μην ξεμείνουν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Τραγωδία στην Κρήτη: Τον βρήκε νεκρό στο πάτωμα, δίπλα από το κρεβάτι του