Τι αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του.

Για στήσιμο προβοκάτσιας κατηγορεί η Ρωσία την Ουκρανία με τη βοήθεια των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με μακροσκελή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στο Telegram, η κυβέρνηση της Ουκρανίας επιδιώκει να στήσει σκηνικό αλά Μπούκα στην περιοχή του Σούμι έτσι ώστε να κατηγορήσει τα ρωσικά στρατεύματα ότι διέπραξαν θηριωδίες.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Εκπρόσωποι των ουκρανικών και δυτικών ΜΜΕ έχουν προσκληθεί στην πόλη Σερεντίνα Μπούντα στην περιοχή του Σούμι, η οποία βρισκόταν μέχρι πριν από λίγο καιρό υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων, για να βιντεοσκοπήσουν την προβοκάτσια, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη

Προκειμένου να συγκαλυφθεί η προβοκάτσια και να μην αποκαλυφθεί από πραγματικούς μάρτυρες, επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη και ο τοπικός πληθυσμός εκδιώχθηκε βίαια από τα σημεία όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Στη Νιζνιάγια Σιροβάτκα κοντά στο Σούμι, πτώματα σύρονται σε ένα από τα υπόγεια κατοικιών για να παρουσιαστούν ως δήθεν άλλο ένα έγκλημα του ρωσικού στρατού, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Οι «Βρετανοί κινηματογραφιστές» θέλουν να δείξουν ότι μονάδες ρωσικών στρατευμάτων σφαγίασαν και εξευτέλισαν πολίτες καθώς αποσύρονταν.

Άλλη μια ψεύτικη ταινία θα προωθηθεί από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης στο πολύ κοντινό μέλλον, σημειώνουν οι Ρώσοι. Στόχος του είναι να αυξήσει περαιτέρω τη ρωσοφοβία με φόντο την ταχέως εξελισσόμενη οικονομική κρίση της Ευρώπης, τονίζει το ρωσικό υπουργείο.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει ότι τα στρατεύματα της χώρας αποχώρησαν από τη συγκεκριμένη περιοχή στις 20 Μαρτίου. Μάλιστα, στη συνέχεια επιτίθεται και κατά της Γαλλίας λόγω της παρουσίας γαλλικής χωροφυλακής στην Ουκρανία.

Πόσο ανησυχούν οι καταναλωτές για νέες ανατιμήσεις λόγω πολέμου