Είναι το δεύτερο κύμα απελάσεων Ρώσων διπλωματών από τη Βουλγαρία – Στις 2 Μαρτίου, η Σόφια απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες εν μέσω ισχυρισμών ότι εμπλέκονταν σε κατασκοπεία

Η ρωσική πρεσβεία στη Σόφια δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της Βουλγαρίας να απελάσει 10 Ρώσους διπλωμάτες είναι «ένα ακόμα επιθετικό βήμα» στο οποίο η Μόσχα θα απαντήσει αναλόγως.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σε δήλωση στο κανάλι της στο Telegram, η πρεσβεία ανέφερε ότι θεωρεί τις απελάσεις ένδειξη της πρόθεσης της Βουλγαρίας να περιοριστούν οι σχέσεις Βουλγαρίας-Ρωσίας στο ελάχιστο.

«Αυτό το εχθρικό διάβημα σύντομα θα λάβει σχετική αξιολόγηση και αντίδραση, επαρκή ως προς το νέο πνεύμα των διμερών σχέσεων», ανέφερε η πρεσβεία.

Η Βουλγαρία απελαύνει 10 Ρώσους διπλωμάτες

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κήρυξε 10 Ρώσους διπλωμάτες «personae non gratae» and και τους έδωσε περιθώριο 72 ωρών για να εγκαταλείψουν τη βαλκανική χώρα λόγω, όπως ισχυρίστηκε, ενεργειών που θεωρήθηκε ότι δεν συμβαδίζουν με το διπλωματικό τους καθεστώς.

Σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι το θέμα των απελάσεων συζητήθηκε με τον πρωθυπουργό Κίριλ Πέτκοφ και ότι είχε ενημερωθεί η Ρωσίδα πρεσβευτής στη Σόφια.

Είναι το δεύτερο κύμα απελάσεων Ρώσων διπλωματών από τη Βουλγαρία. Στις 2 Μαρτίου, η Σόφια απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες εν μέσω ισχυρισμών ότι εμπλέκονταν σε κατασκοπεία.

Η Βουλγαρία, ο στενότερος σύμμαχος της Μόσχας κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και τώρα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ που έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είχε απελάσει οκτώ άλλους Ρώσους διπλωμάτες με την υποψία κατασκοπείας τον Οκτώβριο του 2019.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Ο Μπόνο έγραψε ποίημα για την Ουκρανία – και ήταν απαίσιο