Connect with us

OIKONOMIA

Ρύθμιση χρεών λόγω covid: Διευκρινίσεις για τις δύο τροπολογίες του υπουργείου Οικονομικών από δικηγόρο (video)

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις παίρνουν μια ανάσα μέσω του νόμου που αναμένεται να ψηφιστεί σε λίγες ημέρες και αφορά βεβαιωμένες οφειλές σε εφορία και ΕΦΚΑ από 1/3/2020 έως 31/7/2021 είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ η δικηγόρος Άννα Κόρσανου.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ρύθμιση μπορεί να είναι από 3 έως 6 έτη και από 36 άτοκες δόσεις έως 72 δόσεις (έντοκες). Η κατώτατη μηνιαία δόση είναι 30 ευρώ για οφειλή κάτω από 1.000 ευρώ και 50 ευρώ για οφειλή πάνω από 1.000 ευρώ.

  • Αφορά πληττόμενες από κορωνοιό επιχειρήσεις, φυσικά πρόσωπα σε αναστολή εργασίας, ανέργους, και όσους εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια.

Ανάλογη ρύθμιση (36 ή 72 δόσεις) γίνεται και για χρέη προς τον ΕΦΚΑ από μη μισθωτούς για οφειλές από τον Φεβρουάριο του 2020 έως και τον Ιούνιο του 2021.

Επίσης, είπε η κ. Κόρσανου, υπάρχει η επιλογή για διαγραφές οφειλών – μέχρι κάποιο ποσό – σε εφορία και ΕΦΚΑ για όλους μέσω της πλατφόρμα εξωδικαστικού μηχανισμού.

Μπορούν να γίνουν και διμερείς διαπραγματεύσεις με ΕΦΚΑ και ΔΟΥ ακόμα και αν δεν συμφωνούν οι Τράπεζες.

Όσον αφορά στην πλατφόρμα εξωδικαστικού μηχανισμού, η κ. Κόρσανου ανέλυσε τα προβλήματα που παρουσιάζονται κι έδωσε αρκετές διευκρινίσεις, ενώ είπε ότι οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται και μέσα στον Ιούλιο.

  • Σχετικά με τα μέτρα εκτέλεσης, αυτά αναστέλλονται ΜΕΤΑ την υποβολή της οριστικής αίτησης μέσω της πλατφόρμας, και για ένα δίμηνο, όχι νωρίτερα όταν γίνεται απλώς η σύνταξη της αίτησης.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA

Εμφιαλωμένο νερό: Δεν θα επιβληθεί τέλος ανακύκλωσης, σύμφωνα με τον ΕΟΑΝ

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ακριβύνει η τιμή στο εμφιαλωμένο νερό.

Με αφορμή την επιβολή του τέλους ανακύκλωσης, ύψους 8 λεπτών, από 1ης Ιουνίου 2022 στα πλαστικά μπουκάλια ποτών (νερό, αναψυκτικό, γάλα κ.ά.) η ετικέτα των οποίων περιέχει πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης Νίκος Χιωτάκης ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να ακριβύνει κατά δέκα λεπτά η τιμή του εμφιαλωμένου νερού από 1ης Ιουνίου 2022».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Αφενός», όπως εξήγησε, «γιατί η τιμή του συγκεκριμένου προϊόντος βρίσκεται σε καθεστώς διατίμησης. Αφετέρου, γιατί όλα τα προϊόντα εμφιαλωμένου νερού που διατίθενται σήμερα στην αγορά, δεν περιέχουν στην ετικέτα τους πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), άρα δεν επιβάλλεται το τέλος ανακύκλωσης σε αυτά».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

OIKONOMIA

Δήμας: Η ελληνική καινοτομία προσελκύει επενδυτές

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το ελληνικό λιανεμπόριο εν μέσω της διττής κρίσης (πανδημικής και ενεργειακής) πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της ψηφιακής εποχής και ταυτόχρονα να γίνει «πράσινο».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αυτός ο διπλός μετασχηματισμός του λιανικού εμπορίου – ψηφιακός και πράσινος – αναλύεται στο μεγάλο διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) «Future of Retail 2022. Καινοτομία και Ηλεκτρονικό Εμπόριο», το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα από σήμερα έως και την Κυριακή, 29 Μαΐου 2022.

Το λιανικό εμπόριο και η επιχειρηματικότητα εξελίσσονται

«Θέλουμε οι νέοι και ταλαντούχοι Έλληνες επιστήμονες και επιχειρηματίες να διαθέτουν τα κατάλληλα εργαλεία και εξειδικευμένα κίνητρα ώστε να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο από την Ελλάδα» δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας από το βήμα του Συνεδρίου.

Ο υφυπουργός σημείωσε ακόμη: «Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της πανδημίας το ηλεκτρονικό εμπόριο μεγάλωσε και έχει πλέον διεισδύσει για τα καλά στην καθημερινότητα των Ελλήνων καταναλωτών. Πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις εκμεταλλεύτηκαν την διεθνή συγκυρία σαν επιταχυντή εξελίξεων αναπτύσσοντας τεχνολογικά εργαλεία και δεξιότητες, ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής.

Είναι χαρακτηριστικό πως βλέπουμε όλο και περισσότερες ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, κυρίως αυτές που δραστηριοποιούνται στην δημιουργία λογισμικών/εφαρμογών να πετυχαίνουν σπουδαίες συνεργασίες με μεγάλες επιχειρήσεις από το εξωτερικό.

Τα κατάλληλα εργαλεία

Πλέον έχουν όμως ως σύμμαχο την Πολιτεία η οποία μέσω του Elevate Greece διαθέτει σημαντικά εργαλεία όπως κίνητρα για επενδυτικούς αγγέλους, απόκτηση μετοχών προαίρεσης, δράσεις ενίσχυσης ρευστότητας και συνέργειες που ενισχύουν το οικοσύστημα καινοτομίας, υποστηρίζοντας ενεργά τις ιδέες του αύριο».

Σε ό,τι αφορά την καινοτομία μεταξύ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και το θέμα της χρηματοδότησης, ο κ. Δήμας ανέφερε μεταξύ άλλων τη δράση «Κέντρα Ικανοτήτων» χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους. Βασικός σκοπός της δράσης είναι η υποστήριξη της καινοτομίας σε τομείς της ελληνικής οικονομίας, μέσω της παροχής εξειδικευμένων/καινοτόμων υπηρεσιών/προϊόντων και της μεταφοράς τεχνολογίας σε επιχειρήσεις, ιδίως ΜΜΕ.

Επιπλέον ο υφυπουργός επεσήμανε ότι η αύξηση των υπερεκπτώσεων των δαπανών έρευνας και ανάπτυξης (R&D) από το 130% στο 200%, αποτελεί ένα σημαντικό φορολογικό κίνητρο για την ώθηση των ελληνικών καινοτόμων επιχειρήσεις να επενδύσουν περισσότερο στην έρευνα και ανάπτυξη, αλλά και να προσέλκυση ακόμα περισσότερων εταιρείων από το εξωτερικό.

Τα τελευταία 3 χρόνια, η χώρα μας έχει γυρίσει σελίδα και αποτελεί πλέον έναν επενδυτικό προορισμό που προσελκύει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον κολοσσών όπως οι Microsoft, EY, Applied Materials, Pfizer, Cisco, Amazon, Volkswagen κ.ά., ανέφερε ο υφυπουργός.

Σύμμαχος η καινοτομία

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Δρίτσας επικεφαλής στο γραφείο του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, δήλωσε ότι «η έρευνα και η καινοτομία αποτελούν σύμμαχο για να ανταπεξέλθουμε αποτελεσματικά στις προκλήσεις της εποχής μας».

Όπως ανέφερε ο ίδιος, τα τελευταία χρόνια, το ηλεκτρονικό εμπόριο παρουσιάζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και η τάση αυτή μάλλον επιταχύνθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ακολουθώντας αυτές τις εξελίξεις, οι νεοφυείς επιχειρήσεις του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων Elevate Greece – οι οποίες ανέρχονται σήμερα στις 568, με 5.477 εργαζομένους -, κατάφεραν να αναδείξουν την συμβολή του ηλεκτρονικού εμπορίου στην αγορά αξιοποιώντας έξυπνες και καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές.

Retail Innovation Lab

Σημειώνεται ότι το συνέδριο περιλαμβάνει και μια καινοτόμα πρωτοβουλία της ΕΣΕΕ, το Retail Innovation Lab. Πρόκειται δηλαδή για μία «Έκθεση Τεχνολογίας μέσα στο Συνέδριο».

Σε ένα χώρο 300 τ.μ ελληνικές επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά/τεχνολογικά ινστιτούτα παρουσιάζουν καινοτομίες όπως: ψηφιακά ράφια, ψηφιακό τραπέζι, ψηφιακό δοκιμαστήριο, τεχνολογίες «pay as you go», ολογραφικές προβολές προϊόντων, καθώς και υπηρεσίες από ελληνικές startups που απευθύνονται στις εμπορικές επιχειρήσεις, αξιοποιώντας τεχνολογίες της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
OIKONOMIA46 δευτερόλεπτα ago

Εμφιαλωμένο νερό: Δεν θα επιβληθεί τέλος ανακύκλωσης, σύμφωνα με τον ΕΟΑΝ

ΚΟΣΜΟΣ2 λεπτά ago

Νεκρός σε τροχαίο γνωστός ράπερ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ3 λεπτά ago

Άσκηση επί χάρτου «ΦΑΕΘΩΝ 2022»  στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με σενάριο δασικής πυρκαγιάς στο Πολυδένδρι Αγιάς

ΜΑΓΝΗΣΙΑ11 λεπτά ago

Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων Ερμού και Γαμβέτα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ12 λεπτά ago

Ναύπλιο: Διεθνές επετειακό συνέδριο για τα εκατό χρόνια από την γέννηση του Ιάννη Ξενάκη

ΕΛΛΑΔΑ13 λεπτά ago

Απαγωγή 6χρονου: Παρόμοια υπόθεση στην Κύπρο, πάλι με Νορβηγό πατέρα

ΘΕΣΣΑΛΙΑ19 λεπτά ago

Τον Δήμαρχο Δήμου Μετεώρων επισκέφτηκε ο νέος Διοικητής της ΣΜΥ

OIKONOMIA20 λεπτά ago

Δήμας: Η ελληνική καινοτομία προσελκύει επενδυτές

ΚΟΣΜΟΣ21 λεπτά ago

«Αρκετά»: To εξώφυλλο του Time για το μακελειό στο Τέξας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ31 λεπτά ago

Πηγές Αχέροντα: Καταγγέλλει βανδαλισμούς η Δημοτική Αρχή Σουλίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ9 ώρες ago

Τον δρόμο της φυλακής θα πάρει ένας 54χρονος Σκιαθίτης νταής, για απειλές, ενδοοικογενειακή βλάβη σε ανίκανο άτομο και φθορές

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Ανέλαβε υπηρεσία η Κατερίνα Σούρλα στο Νοσοκομείο του Βόλου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Θλίψη στο Βόλο: Έφυγε ο Χρήστος Δημητρίου

Δημοφιλή