ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σ. Βούλτεψη στο ΕΡΤnews Radio 105,8: Οι πόλεμοι γίνονταν για βιομηχανικά και εμπορικά συμφέροντα – Τώρα για το πετρέλαιο και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές
Για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αλλά και για την πολιτική επικαιρότητα μίλησε στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές» με τους Βασίλη Αδαμόπουλο και Μαρία Γεωργίου, η Σοφία Βούλτεψη, βουλευτής ΝΔ.
Η κα Βούλτεψη, με αφορμή ένα απόσπασμα που δημοσίευσε σε ιστοσελίδα για τα όσα έχουν βιώσει-μετά τη λεγόμενη ισλαμική επανάσταση-οι γυναίκες στο Ιράν, σημείωσε ” (….) Εδώ αποδείχτηκε το καταπληκτικό: Ότι το πολιτικό Ισλάμ στην πιο ακραία του μορφή, δηλαδή στην απόλυτη κυριαρχία των θρησκευτικών πεποιθήσεων στην πολιτική και στην κοινωνική ζωή, βρίσκεται στο Ιράν και αυτό επιβάλλεται μέσω των γυναικών, μέσω δηλαδή του αδύναμου μέρους. Οι αραβικές χώρες έχουν προοδεύσει σε αυτά τα θέματα (…)”.
Και συμπλήρωσε “(…) Οι πόλεμοι, το είχε πει και ο Γούντροου Ουίλσον, δεν γίνονται για αγαθούς λόγους. Γίνονται για βιομηχανικά και εμπορικά συμφέροντα, είχε πει τότε. Τώρα γίνονται για το πετρέλαιο, για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές“.
Σε ερώτηση τώρα για τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, απάντησε “Ο Σάντσεθ έχει μία κυβέρνηση μειοψηφίας με την Αριστερά και έχει τους αυτονομιστές, τους Βάσκους, τους Αποσχιστές, τους Καταλανούς. Αυτοί όλοι είναι στο μέτωπο αυτό κατά της Δύσης. Άρα λοιπόν, δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό. Όμως, μετέχει στο ΝΑΤΟ, έστειλε και το πλοίο στην Κύπρο τελικά μπροστά στη διεθνή κατακραυγή. Μετέχει στο ΝΑΤΟ και η ισπανική μονάδα στο ΝΑΤΟ ειδοποίησε ότι θα έπεφτε βαλλιστικός πύραυλο στην Τουρκία”.
Και πρόσθεσε “Άρα, κάνει αυτό που κάνουμε όλοι μας: αμυντικό πόλεμο (…). Για πείτε μου όμως, εάν κάτι τέτοιο γινόταν στο Μαρόκο (…), δεν είμαστε αφελείς να πιστεύουμε ότι κάνει κανείς πόλεμο μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους. Εάν όμως έχουμε ένα παράπλευρο όφελος, είναι κέρδος για ανθρώπους που βασανίζονται. Το καταλαβαίνετε; Αυτό είναι το θέμα“.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες agoΘεσσαλονίκη: Στη φυλακή η 77χρονη που διώκεται για τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της
-
ΘΕΣΣΑΛΙΑ16 ώρες agoΦωτιά σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καρδίτσας εν κινήσει – Σώοι όλοι οι επιβάτες
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ22 ώρες agoΤι σηματοδοτούν οι τοποθετήσεις των νέων προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ23 ώρες agoAντιδράσεις και σχόλια της αντιπολίτευσης για τον ανασχηματισμό
-
ΒΟΛΟΣ17 ώρες agoΜε χαρούμενες φωνές γέμισαν σήμερα τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Βόλου- Μικρές «Λαζαρίνες» τραγούδησαν τα κάλαντα του Λαζάρου
-
ΚΟΣΜΟΣ15 ώρες agoΗΠΑ: Ο Τραμπ θέλει 152 εκατομμύρια δολλάρια για να ξανανοίξει το Αλκατράζ ως κάτεργο
-
ΒΟΛΟΣ17 ώρες ago«Τρομοκράτηση εργαζομένων» καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας
-
ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες agoΈκλεψαν χρυσό 160.000 ευρώ παριστάνοντας υπαλλήλους ρεύματος









