Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σακελλαρίδης στο ertsports: «Δεν υπήρχε άλλη λύση για το καλό και την ασφάλεια του Μίλωνα»

Published

on

6223890 1024x683.jpg

Σε συνέχεια όσων μας είχε πει στις αρχές του Ιουνίου, ο Μιχάλης Σακελλαρίδης θέλησε να τοποθετηθεί εκ νέου, λόγω των οριστικών εξελίξεων για το μέλλον της ομάδας της καλαθοσφαίρισης. Για να είμαστε ακριβείς, οι πρωταθλητές της πάλαι ποτέ Α2 δήλωσαν αδυναμία συμμετοχής στην Basket League και έχοντας χάσει την προθεσμία για να παραμείνουν έστω στην κατηγορία που κέρδισαν, εν τέλει… θα υποβιβαστούν. Όπως αποδείχθηκε πρόλαβαν… οριακά, την αντίστοιχη προθεσμία της Β’ Εθνικής και πλέον θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν εκ νέου στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Οι λόγοι που συνέβησαν όλα τα παραπάνω είναι αρκετοί. Από τις εκβιαστικές προθεσμίες της ΕΟΚ, έως τις εσωτερικές διαφωνίες που υπήρξαν στον σύλλογο. Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο πρόεδρος του Μίλωνα έκανε έναν απολογισμό όσων διαδραματίστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, αποκαλύπτοντας και μερικά γεγονότα που έλαβαν χώρα πίσω από τις πόρτες.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Σακελλαρίδης:

«Ο Μίλωνας είναι καταδικασμένος από την ιστορία του να πρωταγωνιστεί. Ο Μίλωνας δεν είναι ένας τυχαίος σύλλογος. Όλον αυτόν τον καιρό ειπώθηκαν πολλά, χωρίς εμάς. Ακούστηκαν πολλά, χωρίς εμάς. Έβγαινε ο κάθε πικραμένος κι έλεγε δεξιά κι αριστερά ότι ήθελε. Δεν ακουγόμασταν ποτέ εμείς. Ο Μίλωνας έχει τη δυνατότητα και χωρίς τον κύριο Αγγελόπουλο ή κάποιον άλλο επενδυτή να φτιάξει ΚΑΕ και να κατέβει στην Basket League. Υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Το μεγάλο πρόβλημα όμως ήταν το γήπεδο. Το είχαμε ξεκαθαρίσει από την αρχή, ότι το γήπεδο δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί φέτος από το τμήμα μπάσκετ. Υπάρχουν διάφορα άλυτα προβλήματα που το αφορούν. Από τη μία κάποια πολεοδομικά θέματα, από την άλλη η μελέτη που κάναμε και πληρώσαμε εμείς με 85 χιλιάδες ευρώ και πλέον περιμένουμε τα έργα από την περιφέρεια. Είναι πράγματα που απαγορεύουν την οποιαδήποτε παρέμβαση στο γήπεδο φέτος».

Για το γηπεδικό ζήτημα: «Στο γήπεδο ήταν και η μεγαλύτερη αντίθεση με τον κύριο Αγγελόπουλο. Είναι καλός, χρυσός και τον ευχαριστούμε για οποία βοήθεια έδωσε. Αλλά έχει ένα κακό. Ερμηνεύει τις αποφάσεις όπως θέλει εκείνος, ερμηνεύει τους νόμους όπως θέλει εκείνος και παίρνει δικές του αποφάσεις χωρίς να ακούει αυτό που του λες».

Advertisement

Για τα όσα συνέβησαν με τον κ. Αγγελόπουλο: «Δεν νομίζω άλλο σωματείο να έχει περάσει τις καταστάσεις που έχουμε περάσει εμείς τον τελευταίο μήνα. Δεν νομίζω άλλο σωματείο να έχει αντιμετωπίσει τέτοια πίεση σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Είχαμε τις ασφυκτικές ημερομηνίες της ΕΟΚ για δήλωση συμμετοχής αρχικά στην Elite League κι έπειτα στη Β’ Εθνική. Είχαμε και τον κύριο Αγγελόπουλο που επέμενε για το γήπεδο, ενώ του λέγαμε ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Έπειτα εκλέξαμε μια επιτροπή για να κάνει τη διαδικασία της δημιουργίας της ΚΑΕ. Ο κύριος Αγγελόπουλος ήθελε να επιβλέπει και να καθοδηγεί αυτήν την επιτροπή, κάτι που απαγορεύεται από το νόμο. Παρ’ όλ’ αυτά εμείς το δεχθήκαμε, του είπαμε να τους μιλήσει και το έκανε. Δεν ξέρω τι είπανε, αλλά πριν καν μαζευτούν, μόνο από τα τηλέφωνα που έγιναν είχαμε τις δύο πρώτες παραιτήσεις. Μετά ακολούθησαν και οι υπόλοιποι, με αποτέλεσμα να βρεθούμε με το μαχαίρι στο λαιμό.

Κάναμε διοικητικό συμβούλιο εκτάκτως το περασμένο Σάββατο (σ.σ. 15/6), είδαμε ότι είχε κολλήσει το θέμα της ΚΑΕ και είχαμε προθεσμία έως την Δευτέρα (17/6) για να δηλώσουμε συμμετοχή στη Β’ Εθνική. Τι θα κάναμε; Θα χάναμε και αυτήν την ημερομηνία με τον κίνδυνο να παίξει η ομάδα είτε στο τοπικό είτε πουθενά;»

Σακελλαρίδης στο ertsports: «Δεν υπήρχε άλλη λύση για το καλό και την ασφάλεια του Μίλωνα»
(EUROKINISSI)

Για τη δική του επιθυμία για τη συγκεκριμένη υπόθεση: «Εγώ προσωπικά ήθελα να γίνει η ΚΑΕ. Ψήφισα υπέρ στη Γενική Συνέλευση. Μετά αναγκάστηκα να αλλάξω την απόφασή μου διότι έβλεπα το αδιέξοδο».

Για την πορεία του μπασκετικού τμήματος τα τελευταία χρόνια: «Μόνοι μας τα κάναμε αυτά. Όταν ανέλαβα πρόεδρος όλες οι ομάδες του Μίλωνα ήταν στις κατώτερες κατηγορίες που έχουν υπάρξει ιστορικά. Το μπάσκετ ήταν στην Σ’ ΕΣΚΑΝΑ, το ίδιο ίσχυε για το βόλεϊ και όχι μόνο. Επίσης είχαμε κάποια χρέη. Σήμερα που μιλάμε ο Μίλωνας όχι μόνο δεν χρωστάει, αλλά έχει εκπληρώσει και όλες του τις υποχρεώσεις. Έχει όλα τα τμήματα να πρωταγωνιστούν. Στο πόλο, στο τένις και όχι μόνο. Είμαστε παντού πρωταγωνιστές, έχουμε 2.000 παιδιά στις ακαδημίες μας και εγκαταστάσεις ιδιοκτήτες που όλο τις μεγαλώνουμε. Νομίζω πως είμαστε ο μεγαλύτερος μη ποδοσφαιρικός σύλλογος στην Ελλάδα».

Για το αν θα συνεχιστεί η συνεργασία με τον κ. Αγγελόπουλο: «Δυστυχώς η συνεργασία μας ολοκληρώθηκε. Θέλουμε δεν θέλουμε ολοκληρώθηκε δυστυχώς. Ο κύριος Αγγελόπουλος μας βοήθησε από τη Β’ Εθνική και μετά. Έως εκεί φτάσαμε μόνοι μας. Ακόμα και στη Β’ Εθνική το μεγαλύτερο ποσοστό ο Μίλωνας το κάλυψε. Η συμμετοχή του κυρίου Αγγελοπούλου και κάποιων άλλων που βοήθησαν ήταν μικρή. Ακόμα και φέτος, δεν έβαλε εκείνος περισσότερα χρήματα απ’ ότι ο σύλλογος. Μην νομίζει ο κόσμος ότι ο Μίλωνας είναι ένα σωματείο που δεν έχει δικές του δυνάμεις. Πάλι με τις δικές μας δυνάμεις θα παλέψουμε και θα επιστρέψουμε στην Elite League, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι.

Ο επαγγελματικός κόσμος της Basket League είναι… άλλος κόσμος για εμάς. Προς το παρόν δεν μας αφορά. Αν θέλει κάποιος επενδυτής να πάρει την ομάδα ας το κάνει. Αλλά επαναλαμβάνω ότι είμαστε σύλλογος που κι εκεί μπορούμε να δουλέψουμε την ομάδα μόνοι μας. Αρκεί να έχουμε το γήπεδο όπως θέλουμε».

Advertisement
Σακελλαρίδης στο ertsports: «Δεν υπήρχε άλλη λύση για το καλό και την ασφάλεια του Μίλωνα»Σακελλαρίδης στο ertsports: «Δεν υπήρχε άλλη λύση για το καλό και την ασφάλεια του Μίλωνα»
(INTIME)

Για το γήπεδο: «Αυτό το γήπεδο όπως όλοι γνωρίζουν είναι ένα από τα πρώτα που λειτούργησε στο λεκανοπέδιο Αττικής. Είναι από το 1971, έχει ξεπεράσει πλέον τα 50 χρόνια λειτουργίας. Ήδη έχουμε ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα της περιφέρειας. Η κατασκευή του γηπέδου είναι πρωτότυπη, είναι ιδιαίτερη και μάλιστα έχει πάρει και βραβείο. Όλο αυτό όμως θέλει συντήρηση, κάτι που δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια με κάποιες μικρές εξαιρέσεις. Τώρα κάνουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συντήρησης και ανακαίνισης. Μόνο οι μελέτες που γίνανε κόστισαν 85 χιλιάδες ευρώ που τα διέθεσε το σωματείο. Περιμένουμε τα έργα της περιφέρειας. Από εκεί και πέρα έχουμε δικούς μας πόρους, θέλουμε να κάνουμε κι ένα τρίτο κλειστό με μπαλόνι ώστε να βοηθήσουμε τις ακαδημίες μας στις προπονήσεις τους.

Περιμένουμε όλοι βέβαια να ολοκληρωθεί το κλειστό της Νέας Σμύρνης. Αν είχε γίνει αυτό τότε δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα και η πόλη θα είχε αυτήν τη στιγμή δύο ομάδες στην Basket League».

Κλείνοντας: «Θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο ότι κανέναν δεν κοροϊδέψαμε και σε κανέναν δεν είπαμε ψέματα. Πάντα λέγαμε την αλήθεια και πάντα λέμε ότι μπορούμε να κάνουμε. Περισσότερο από μένα δεν υπάρχει άνθρωπος που στεναχωρήθηκε και πληγώθηκε από αυτήν την εξέλιξη. Έχω ζήσει τον Μίλωνα και το βράδυ της κατάκτησης της Elite League έκλαιγα από τη χαρά μου. Δυστυχώς όμως, για το καλό και την ασφάλεια του συλλόγου δεν υπήρχε άλλη λύση».//Α.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
Advertisement web banner kotsiras 300x250
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο