Από άνοιξη το Σαββατοκύριακο και το πρωί της Δευτέρας, ο καιρός θα κάνει… στροφή και η θερμοκρασία θα κάνει «βουτιά» από το απόγευμα της Δευτέρας και ιδαίτερα από την Τρίτη.

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ειδικότερα, σύμφωνα με το δελτίο καιρού του Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός τις επόμενες μέρες μέχρι και τη Δευτέρα θα είναι ανοιξιάτικος με τον υδράργυρο να φτάνει τοπικά ακόμη και τους 26 βαθμούς.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ωστόσο από το απόγευμα και μετά η επιδείνωση του καιρού θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα.
Μπόρες, ισχυροί νοτιάδες και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βορειοδυτικής Ελλάδας θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού, ενώ σύμφωνα με την τάση που δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα η επιδείνωση θα είναι μεγαλύτερη την Τρίτη 28 Μαρτίου.
Σε πολλές περιοχές της χώρας θα υπάρχουν βροχές, ενώ τα χιόνια θα κατέβουν ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδα, ίσως και κάτω από τα 800 με 1.000 μέτρα.
Η ψυχρή μάζα που θα έρθει στην Ελλάδα από τη Βόρεια Ευρώπη αναμένεται να κρατήσει έως και τα τέλη του μήνα, με τον καιρό στη συνέχεια να «μαλακώνει».