Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαλαμίνα: Έχουμε κάνει πολλά και αν χρειαστεί θα κάνουμε ακόμα περισσότερα, λέει για την κρίση στην ενέργεια ο πρωθυπουργός

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στην ενεργειακή κρίση αλλά και τα μέτρα που έχει ήδη καταρτίσει η Κυβέρνηση για τους πιο ευάλωτους, αλλά και στο επικείμενο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στο νησί της Σαλαμίνας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Τώρα διαχειριζόμαστε διεθνείς κρίσεις και πρέπει πάλι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Για την ενεργειακή κρίση

«Και τώρα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη μεγάλη ενεργειακή κρίση, που ξέρω πόσο πολύ ταλαιπωρεί τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ειδικά οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, θέλω να ξέρετε ότι ήδη έχουμε κάνει πολλά και εφόσον χρειαστεί θα κάνουμε ακόμα περισσότερα. Χρέος της κυβέρνησης είναι να στέκεται δίπλα στους πολίτες, ειδικά όταν αντιμετωπίζουμε ακραίες εξωγενείς κρίσεις, όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε τώρα», τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνομιλία που είχε με κατοίκους του νησιού, αναφερόμενος στα σημαντικά προβλήματα που η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί.

«Το βασικό ζήτημα είναι αν θα πάμε μπροστά»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο δημαρχείο του νησιού, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος, Γιώργος Παναγόπουλος και συμμετείχε σε σύσκεψη. «H Σαλαμίνα είναι ένα νησί πολύ μεγαλύτερο από ό,τι αντιλαμβάνονται πολλοί συμπολίτες μας, δίπλα στην Αττική, με σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες», σημείωσε ο πρωθυπουργός εξαίροντας το έργο της οικονομικής εξυγίανσης που επιτεύχθηκε στον δήμο κάτω από δύσκολες συνθήκες. Στη σύσκεψη στο Δημαρχείο συμμετείχαν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για Θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας, οι βουλευτές Β’ Πειραιά της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος και Γιάννης Τραγάκης και ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και συνομίλησε με στελέχη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας παρουσία του γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλου Μαρινάκη και του διευθυντή του γραφείου προέδρου της ΝΔ και γραμματέα οργανωτικού, Στέλιου Κονταδάκη.

«Έχουν γίνει πολλά σημαντικά πράγματα αλλά το σχέδιο της Ελλάδος, που προσωπικά οραματίζομαι και είμαι σίγουρος ότι οραματίζεστε και εσείς μαζί μου, δεν είναι ένα σχέδιο το οποίο ολοκληρώνεται σε μια τετραετία. Και τα διλήμματα τα οποία θα τεθούν και τα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε και στο Συνέδριο, θα είναι πολύ σαφή. Δεν είναι πια τα παραδοσιακά διλήμματα Αριστεράς-Δεξιάς με τα οποία γαλουχήθηκαν ίσως και η δική μας γενιά ή η γενιά των πατεράδων μας και των γονιών μας. Τώρα το βασικό ζήτημα είναι αν θα πάμε μπροστά, αν θα κεφαλαιοποιήσουμε τη σταθερότητα την οποία έχουμε πια ως χώρα ή αν θα ξανακυλήσουμε πίσω σε ένα παρελθόν που πιστεύω ότι όλοι μας θέλουμε να ξεχάσουμε. Εξάλλου, οι αντίπαλοί μας στο πρόσφατο συνέδριό τους μας θύμισαν από τι γλιτώσαμε. Και φρόντισαν να το κάνουν με τρόπο πολύ γλαφυρό και πολύ παραστατικό», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτησή του με τα στελέχη της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο επικείμενο συνέδριο της ΝΔ είπε: «Περιμένω δυναμική εκπροσώπηση από τη Σαλαμίνα, να εκλέξουμε τα καινούρια μας όργανα, να συναντηθούμε και πάλι να κάνουμε έναν απολογισμό των πολύ σημαντικών επιτευγμάτων μας αυτούς τους 34 μήνες που μας έχουν εμπιστευθεί οι πολίτες τη διακυβέρνηση της χώρας. Να μιλήσουμε πάντα τη γλώσσα της αλήθειας για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά και για την πορεία της χώρας προς το μέλλον».

Για τα έργα στο νησί της Σαλαμίνας

«Ο Δήμος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Έχω δει ότι έχουν εγκριθεί σημαντικά έργα για το νησί, είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο προσθέτει πολύ σημαντικούς χρηματοδοτικούς πόρους για την υποστήριξη της αυτοδιοίκησης», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις αναπτυξιακές δυνατότητες του νησιού.

Σημειώνεται ότι ο δήμος Σαλαμίνας μετά από επτά χρόνια παραμονής σε καθεστώς οικονομικής επιτήρησης κατάφερε να καταρτίσει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, επιτυγχάνοντας την οικονομική του εξυγίανση. Το 2015 ήταν ο πρώτος δήμος της χώρας που τέθηκε σε καθεστώς οικονομικής επιτήρησης, και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, με τη στήριξη του υπουργείου Εσωτερικών τα τελευταία τρία χρόνια και με σκληρή δουλειά από τους εργαζόμενους, ο δήμος βγήκε πλέον και επισήμως, το 2022, από το καθεστώς επιτήρησης και είναι οικονομικά ανεξάρτητος.

Επιπλέον, για τη Σαλαμίνα εξασφαλίστηκαν 6 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για έργα με σημαντικό αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα τα οποία βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, ενώ στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» έχουν ενταχθεί μικρότερα αλλά σημαντικά έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 737 χιλ. ευρώ.

Επίσκεψη στη Μονή Αγίας Φανερωμένης

Ο πρωθυπουργός κατά την άφιξή του στη Σαλαμίνα από το νησί της Ρεβυθούσας επισκέφθηκε τη Μονή Αγίας Φανερωμένης, όπου τον υποδέχθηκαν οι μοναχές στην είσοδο του μοναστηριού και η Ηγουμένη τον ξενάγησε στο Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος με ανεκτίμητης αξίας αγιογραφίες του Γεωργίου Μάρκου που απεικονίζουν πάνω από 3.600 πρόσωπα. Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο σπίτι ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποιητές, του ‘Αγγελου Σικελιανού.

Επόμενος σταθμός το Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ΑΜΕΑ Σαλαμίνας, «’Αγιος Συμεών». Το συγκεκριμένο κέντρο επισκέπτονται, περίπου καθημερινά, 25 παιδιά τα οποία παρακολουθούν οργανωμένα προγράμματα ψυχιατρικής παρακολούθησης, ψυχολογικής υποστήριξης εργοθεραπείας, κηποτεχνικής, κατασκευών κ.α. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου, συνομίλησε με τα παιδιά και ενημερώθηκε για τις δράσεις τους ενώ συζήτησε με τους εργαζομένους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ενημερώθηκε, επίσης, για τη μελέτη επέκτασης του Κέντρου καθώς υπάρχουν αιτήματα για τη φιλοξενία περισσότερων παιδιών. Τα παιδιά προσέφεραν στον πρωθυπουργό πασχαλινές λαμπάδες και δώρα που δημιούργησαν.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν στην είσοδο του Κέντρου η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Γιούλη Καλιότσου και ο ιδρυτής του συλλόγου, Γιάννης Σπηλιόπουλος.

Επίσκεψη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών Σαλαμίνας

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών Σαλαμίνας, στο οποίο γυναίκες από τη Σαλαμίνα -και όχι μόνο- καταφεύγουν, αναζητώντας βοήθεια για τα θέματα ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης που αντιμετωπίζουν. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τους χώρους που πραγματοποιούνται τα ραντεβού, ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας καθώς και για τα μέτρα που λαμβάνονται για τη φροντίδα των κακοποιημένων γυναικών, ενώ συζήτησε με τους υπευθύνους του κέντρου για το σημαντικό έργο που επιτελείται. «Για μία κλειστή κοινωνία, όπως είναι η Σαλαμίνα, θέλει πολύ θάρρος να έρθει μία γυναίκα και να μιλήσει για αυτό το οποίο βιώνει στο σπίτι της. Νομίζω ότι αυτή είναι και η τεράστια σημασία αυτών των υποδομών, να γνωρίζουν οι γυναίκες ότι έχουν ένα αποκούμπι από τα πολύ δύσκολα μέχρι τα λιγότερο δύσκολα και να παίρνουν με αυτό τον τρόπο ξανά τον έλεγχο της ζωής τους στα χέρια τους. Είναι σπουδαία αυτή η δουλειά που κάνετε και πραγματικά τα νούμερα είναι εντυπωσιακά», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχτηκαν και συνόδευσαν κατά την επίσκεψή του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για Θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, η διευθύντρια Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ευαγγελία Λέκκα, ο κοινωνιολόγος, Βασίλης Ταξόπουλος, η κοινωνική λειτουργός, Βίβιαν Σεργίδη, η ψυχολόγος, Αναστασία Φασουλή και η νομική σύμβουλος, Σωτηρία Καμάριου.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματικό «κρυφτό» παίζει η Μόσχα με τις απελάσεις διπλωματών

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Σε διπλωματικό παιχνίδι που έχει στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων και την αποστολή μηνυμάτων έχει μετατρέψει η Μόσχα τις απελάσεις διπλωματών δυτικών χωρών.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι λίστες, όπως υποστηρίζουν πηγές με γνώση των εξελίξεων, είναι έτοιμες από τη στιγμή που άρχισαν οι απελάσεις των ρώσων διπλωματών, αλλά οι ανακοινώσεις εξυπηρετεί καλύτερα να έρχονται κατά κύματα και το θέμα να παραμένει στην επικαιρότητα.

Εν αναμονή της λίστας απελάσεων με τα ελληνικά ονόματα τελεί και η Αθήνα, που αρχές Απριλίου αποφάσισε να κηρύξει «personae non gratae» 12 ρώσους διπλωμάτες, μεταξύ των οποίων και υψηλόβαθμα στελέχη της αποστολής. Ωστόσο η επιλογή των ελλήνων διπλωματών για το ρωσικό ΥΠΕΞ φαίνεται ότι εξαρτάται από σειρά παραγόντων και συνδέεται με διάφορα θέματα, στα οποία κάποιοι συγκαταλέγουν και το Αγιον Ορος.

Ρόλο έχει επίσης – σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες  – το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Ταξίδι που καταγράφηκε και στη ρωσική εφημερίδα «Kommersant», η οποία έδωσε λεπτομερή περιγραφή αποφεύγοντας κάθε αρνητικό σχόλιο.

Τα αποτελέσματα της επίσκεψης στην Ουάσιγκτον καθώς και το ενδεχόμενο η Αθήνα να προχωρήσει σε απελάσεις ρώσων μοναχών από το Αγιον Ορος, με κάποιες πληροφορίες – που δεν επιβεβαιώνονται – να υποστηρίζουν ότι το θέμα τέθηκε και από παράγοντες κατά τη διάρκεια των επαφών της ελληνικής αποστολής στις ΗΠΑ, εκτιμάται ότι θα μετρήσουν σημαντικά στις αποφάσεις της Μόσχας, που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και στον «ιερό πόλεμο» που διεξάγεται εδώ και πολύ καιρό με φόντο τα εκκλησιαστικά θέματα.

Αποκαλύψεις

Οι αποκαλύψεις για τη Μονή Εσφιγμένου και τη δράση «ρωσικών φονταμενταλιστικών-εθνικιστικών ομάδων», και όχι μόνο, ρίχνουν νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης με επίκεντρο την Αθωνική Πολιτεία, με τη συζήτηση για το αν θα έπρεπε να υπάρξουν μέτρα από την Αθήνα να δείχνει να ανοίγει στο παρασκήνιο.

Επισήμως το ΥΠΕΞ κρατά χαμηλούς τόνους και τα «χαρτιά» του κλειστά, καθώς οι ισορροπίες στις ήδη διαταραγμένες σχέσεις με τη Ρωσία απαιτούν χειρουργικές κινήσεις, σε όλα τα επίπεδα, με το βλέμμα στραμμένο και στην ασφάλεια των ελλήνων διπλωματών που παραμένουν στη Μόσχα.

Ερωτηθείς σχετικά με τις αποκαλύψεις για τη Μονή Εσφιγμένου και το αν η Ελλάδα σκέφτεται να προχωρήσει σε απελάσεις ρώσων μοναχών την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ,Αλέξανδρος Παπαϊωάννου ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός, σημειώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχω κάτι επί τούτου», ενώ διευκρίνισε ότι «η διοίκηση του Αγίου Ορους υπάγεται στο υπουργείο Εξωτερικών, το Αγιον Ορος έχει και βάσει του Συντάγματος ειδικό καθεστώς. Μιλάμε για έδαφος ελληνικό».

Αρμόδιες πηγές υπογραμμίζουν στα «ΝΕΑ» ότι οι απελάσεις από τη Ρωσία είναι αναπόφευκτες, προσθέτοντας με νόημα ότι αυτά τα πράγματα δεν προαναγγέλλονται.

Απέλαση Πορτογάλων

Το ρωσικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε χθες ότι απελαύνει πέντε πορτογάλους διπλωμάτες ως απάντηση στην απέλαση 10 ρώσων διπλωματών από τη Λισαβόνα τον περασμένο μήνα. Η κίνηση είναι μέρος μιας μακράς σειράς αντιποίνων της Μόσχας μετά την απέλαση από ευρωπαϊκές χώρες περισσότερων από 300 υπαλλήλων ρωσικών πρεσβειών, μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας καταδίκασε την απόφαση, λέγοντας ότι δεν υπάρχει «καμία άλλη δικαιολογία εκτός από αντίποινα». «Σε αντίθεση με τους ρώσους αξιωματούχους που εκδιώχθηκαν από την Πορτογαλία, αυτοί οι πορτογάλοι πολίτες ασκούσαν αυστηρά διπλωματικές δραστηριότητες, σε απόλυτη συμφωνία με τη Σύμβαση της Βιέννης για τις Διπλωματικές Σχέσεις» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το πορτογαλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Πορτογαλία απέλασε 10 υπαλλήλους της ρωσικής πρεσβείας – αν και κανένας δεν ήταν διπλωμάτης – στις αρχές Απριλίου, λέγοντας ότι οι δραστηριότητές τους στη χώρα ήταν «αντίθετες με την εθνική ασφάλεια».

Την Τετάρτη, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι απελαύνει συνολικά 85 υπαλλήλους των πρεσβειών από τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία ως απάντηση σε παρόμοιες κινήσεις από αυτές τις χώρες.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η επόμενη ημέρα των τάσεων

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τυπικά σήμερα λήγει η προθεσμία των ενστάσεων για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που τελικά έβγαλε λευκό καπνό την Τετάρτη το βράδυ. Αρα, λήγει κι ένας μακρύς κύκλος εσωστρέφειας και εξωστρέφειας που σχετίζεται με το 3ο Συνέδριο του κόμματος και όσα παρήγαγε ή προκάλεσε. Η θετική ανάγνωση του στενού επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα είναι πως γενικά το εγχείρημα πέτυχε.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Με ομόφωνη συνεδριακή πολιτική απόφαση και με καλή συμμετοχή στην κάλπη της βάσης για τον πρόεδρο και τη νέα ΚΕ, είναι όλοι ικανοποιημένοι. Πώς όμως θα προσέλθουν οι τάσεις και τα ρεύματα στο νέο κορυφαίο όργανο των 300 ανθρώπων;

Οι διαξιφισμοί για την ποσόστωση που αφορούσε τα πρόσωπα της διεύρυνσης (μερίδα της Ομπρέλας και άλλων σημειώνει πως στο νέο όργανο εκλέχθηκαν άτομα με πολύ λιγότερους ψήφους από άλλους υποψηφίους και άρα ενισχύθηκε η ανισοτιμία της ψήφου) έδειξαν πως οι τάσεις είναι εδώ. Και παρά το γεγονός ότι το σύνολο των στελεχών του κλίματος του Αλέξη Τσίπρα και εν γένει των προεδρικών είναι σαφώς ενισχυμένο και με πρωτοκαθεδρία στη νέα ΚΕ.

Δύο αναγνώσεις

Στην πλειοψηφία καταγράφονται δύο αναγνώσεις: Η μία πιο «επιθετική» θεωρεί πως το 3ο Συνέδριο και οι διαδικασίες της 15ης Μαΐου λύνουν τα χέρια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα ακόμη κι αν χρειαστεί στο καταστατικό πεδίο, εφόσον υπάρξουν ηχηρά φάλτσα. Μια πιο μετριοπαθής άποψη των προεδρικών θέλει συνθέσεις την επόμενη ημέρα και ιεραρχεί την αντιδεξιά και δομική αντιπολίτευση και τα επείγοντα χαρακτηριστικά της.

Ενα γενικό χαρακτηριστικό πάντως είναι πως παρότι σχηματικά στο συνέδριο υπήρξαν δύο μπλοκ, αυτό των πολλών ομάδων που τάχθηκαν με τις αλλαγές στο κόμμα και άρα με την πλειοψηφία και εκείνο της Ομπρέλας και των Συμμάχων της, προσεχώς αυτό δεν θα διατηρηθεί. Ανά θέμα, προβλέπονται οριζόντιες συμμαχίες όπως για τα εθνικά θέματα για παράδειγμα όπου η Ομπρέλα, ένα μέρος της ΡΕΝΕ, η Γέφυρα, η ΔΗΜΑΡ κ.ά. είναι στην ίδια γραμμή του «κατευνασμού».

Ετσι μπορεί η Γέφυρα για παράδειγμα να συμμάχησε με τους πασοκογενείς για το οργανωτικό, στα εθνικά όμως δεν ταυτίζονται και αυτό θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η Ομπρέλα μπορεί να υποχώρησε σε σταυρούς και να μην υπάρχει πρόσωπο δικό της στην πρώτη δεκάδα της Αττικής για την ΚΕ, όλα όμως τα κορυφαία στελέχη της θα είναι στο νέο όργανο (Βούτσης, Φίλης, Τσακαλώτος, Σκουρλέτης, Βίτσας κ.λπ.). Και τίποτε δεν δείχνει πως θα υποχωρήσουν στην υπεράσπιση των ταυτοτικών τους θέσεων.

Νέο Πολιτικό Συμβούλιο

Με ενδιαφέρον αναμένουν εξάλλου όλοι την πρώτη συνεδρίαση της νέας ΚΕ όπου και θα υπάρξει πρόταση για γραμματέα – αν και οι μετοχές του Δημήτρη Τζανακόπουλου είναι ψηλά για το προεδρικό ρεύμα. Αλλά και θα υπάρξει η πρώτη εισήγηση Τσίπρα έπειτα από τις εσωκομματικές εκλογές της 15ης Μαΐου, όπως και θα προκύψει το νέο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Κάποια πρόσωπα επίσης θα έχουν ανεβασμένες τις πολιτικές τους μετοχές (Αχτσιόγλου, Δούρου, Τεμπονέρας, Ζαχαριάδης, Ηλιόπουλος), αλλά και στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα όπως η Ολγα Γεροβασίλη και ο Αλέξης Χαρίτσης. Ενα ζητούμενο που θα συνδέει ομάδες όπως αυτή της Ομπρέλας με μερίδα των παλαιών ανανεωτικών θα είναι η καλή λειτουργία του κόμματος και η προϋπόθεση ότι το πολιτικό σχέδιο θα περνά από τα όργανα.

Από την άλλη, οι πιο πασοκογενείς θα διεκδικήσουν και θα εμμείνουν σε μια γραμμή «κόμμα των μελών», αλλά και θα εντείνουν την πίεση για προοδευτικές συμπορεύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε μαζικούς φορείς.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή