Με κατεπείγουσα επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς και φορείς ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, ενημερώνει για την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων λόγω της έξαρσης της πανδημίας και της παράλληλης υποστελέχωσής του.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως είναι γνωστό, το Κέντρο Υγείας από την αρχή της πανδημίας λειτουργεί ως Κέντρο Αναφοράς Covid-19 και ως εμβολιαστικό κέντρο χωρίς να έχει ενισχυθεί επαρκώς από το κατάλληλο επιπλέον προσωπικό.

Σε δήλωσή του για το θέμα ο κος Φιλίππου αναφέρει:

«Η περίοδος αυτή είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον φέρνει εκθετική αύξηση κρουσμάτων. Πυλώνας αντιμετώπισης αυτής της κρίσης είναι η Πρωτοβάθμια Υγεία. Εκεί προστρέχουν οι πολίτες, για τον εμβολιασμό τους, για τα τεστ, για την αντιμετώπιση της νόσησής τους.

Το Κέντρο Υγείας Καλυβίων, το οποίο αποτελεί κέντρο αναφοράς covid για μια ευρύτερη περιοχή, τούτες τις ώρες δοκιμάζει τις αντοχές του. Οι εργαζόμενοι, διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, για να ανταποκριθούν στις πολλαπλές ανάγκες.

Είναι όμως σαφές ότι οι ανάγκες ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητες. Χρειαζόμαστε άμεσα αυτό που έπρεπε να έχει γίνει χτες. Χρειαζόμαστε την επιπλέον στελέχωση του, ώστε αφενός το Κέντρο Υγείας να επιτελέσει ανεμπόδιστα το σημαντικό του ρόλο, αφετέρου οι συμπολίτες μας να καλυφθούν στις υγειονομικές τους ανάγκες.

Γνωρίζω καλά ότι όλες οι Δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Επειδή η υγεία δεν αποτελεί ‘’προϊόν’’ αλλά κοινωνικό αγαθό είναι επιτακτική η ανάγκη να υπηρετηθεί από περισσότερους υγειονομικούς.

Με την προσπάθεια του Δήμου, για να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας με υγειονομικό προσωπικό, συντάσσονται όλοι οι συμπολίτες μας. Ευρισκόμενοι στο και πέντε ζητάμε άμεσες αποφάσεις και άμεσες ενέργειες από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ζητάμε ταυτόχρονα τη συμπαράσταση του συνόλου του πολιτικού κόσμου και των φορέων της Περιφέρειάς μας στο ανθρωπιστικό αυτό και κρίσιμο αίτημά μας».

Διαβάστε στον σύνδεσμο την επιστολή του Δημάρχου Σαρωνικού:

Επιστολή για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Καλυβίων λόγω αυξημένων αναγκών 2022

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr