ΚΟΣΜΟΣ
Σε αυτοπεριορισμό ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας – Διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Θετικός στον κοροναϊό διαγνώστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο Σεβασμιώτατος, που είναι πλήρως εμβολιασμένος, παρουσίασε ήπια συμπτώματα της νόσου Covid-19 και τέθηκε άμεσα σε αυτοαπομόνωση, για την αποτροπή της διασποράς του ιού.
«Με την ευκαιρία αυτή, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος επαναλαμβάνει την πατρική παράκληση και προτροπή του προς το ευσεβές πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας και προς όλους τους συνανθρώπους μας ανεξαιρέτως, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων, ιδίως κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο, που η εξάπλωση του κορωνοϊού εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.
Γράψτε το σχόλιό σας

https://platform.twitter.com/widgets.js
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
ΗΠΑ: Προειδοποιούν την Τουρκία εναντίον οποιασδήποτε νέας επίθεσης στη Συρία


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Με προειδοποιήσεις προς την Τουρκία, εκδηλώνουν την ανησυχία τους οι Αμερικανοί, σε ότι αφορά την πιθανότητα έναρξης νέας στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία, τονίζοντας ότι θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή Αμερικανών στρατιωτικών.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανήγγειλε προχθές Δευτέρα πως ο τουρκικός στρατός θα εξαπολύσει σύντομα νέα επιχείρηση στη βόρεια Συρία, με σκοπό να δημιουργηθεί «ζώνη ασφαλείας» μήκους 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων.
Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα ζητούν οι ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ, μέσω του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του Νεντ Πράις, τόνισαν πως είναι «βαθιά ανήσυχες».
«Καταδικάζουμε κάθε κλιμάκωση. Υποστηρίζουμε τη διατήρηση των τρεχουσών γραμμών της εκεχειρίας».
Στη Νέα Υόρκη, ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ εξέφρασε επίσης την αντίθεση του διεθνούς οργανισμού σε κάθε νέα στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία.
Ο Οργανισμός τάσσεται υπέρ της υπεράσπισης «της εδαφικής ακεραιότητας» της Συρίας και αυτό που «έχει ανάγκη» η χώρα «δεν είναι περισσότερες στρατιωτικές επιχειρήσεις, από όπου κι αν προέρχονται», τόνισε ερωτηθείς για την αναμενόμενη τουρκική επιχείρηση.
Η Τουρκία έχει εξαπολύσει τρεις επιθέσεις στη Συρία από το 2016, με στόχο την εξάλειψη των σύρων κούρδων ανταρτών, οι οποίοι διαδραμάτισαν κεντρικό ρόλο στην εκστρατεία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Η πιο πρόσφατη επίθεση της Άγκυρας στη συριακή επικράτεια είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2019, όταν ο τότε αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωνε ότι οι αμερικανοί στρατιώτες είχαν ολοκληρώσει την αποστολή τους στη Συρία και αποσύρονταν.
Εν μέσω αγανάκτησης συμμάχων του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, ο αντιπρόεδρός του Μάικ Πενς πήγε τότε στην Τουρκία και έκλεισε συμφωνία με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να σταματήσουν οι μάχες.
«Αναμένουμε η Τουρκία να τηρήσει την κοινή ανακοίνωση του Οκτωβρίου του 2019», σημείωσε ο Νεντ Πράις.
«Αναγνωρίζουμε τις θεμιτές ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια στα νότια σύνορά της. Όμως οποιαδήποτε νέα επίθεση θα υπονόμευε περαιτέρω την περιφερειακή σταθερότητα και θα έθετε σε κίνδυνο τις αμερικανικές δυνάμεις που συμμετέχουν στον συνασπισμό εναντίον του ΙΚ», πρόσθεσε.
Πώς συνδέεται με την είσοδο Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Η αναγγελία του τούρκου προέδρου περί νέας επίθεσης καταγράφεται την ώρα που η Άγκυρα απειλεί να ασκήσει βέτο στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο NATO.
Η Τουρκία κατηγορεί εδώ και καιρό τις σκανδιναβικές χώρες πως προσφέρουν καταφύγιο στο κουρδικό αυτονομιστικό ένοπλο κίνημα PKK, εκτός νόμου στην Τουρκία.
Μετά την απόφαση του κ. Τραμπ το 2019 να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα, οι κούρδοι μαχητές επιδίωξαν να εξασφαλίσουν την προστασία του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και της Ρωσίας, του κυριότερου υποστηρικτή του συριακού καθεστώτος.
Η Ρωσία και η Τουρκία διαπραγματεύτηκαν κατόπιν κατάπαυση του πυρός, που γενικά τηρείται μέχρι σήμερα.
Ο κ. Τραμπ ανακάλεσε γρήγορα την απόφασή του να αποσύρει τα στρατεύματα και περίπου 900 αμερικανοί στρατιωτικοί παραμένουν επισήμως στη Συρία, ως μέλη του αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού.
Ο νυν πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν μοιάζει να έχει καμία πρόθεση να αποσύρει τους στρατιωτικούς αυτούς, παρά την απόφασή του ο αμερικανικός στρατός να αποσυρθεί από το Αφγανιστάν το 2021, έπειτα από δύο δεκαετίες πολέμου.
Πηγή: ΑΠΕ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ
Κασπάροφ: Πώς θα μπορέσει τελικά η Δύση να περιορίσει τον Πούτιν;


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Την ανάγκη αλλαγής τακτικής πρέπει να συνειδητοποιήσει η Δύση στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τις ενέργειες και την επιθετικότητα του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς, όπως γράφει ο Γκάρι Κασπάροφ στη Wall Street Journal, η μέχρι τώρα κατευναστική πολιτική που ακολουθούν τα δυτικά κράτη έχει οδηγήσει στην περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης του Πούτιν και στην κλιμάκωση των ενεργειών του.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ταυτόχρονα, οι τελευταίες ενέργειες της Ρωσίας στα εδάφη της Ουκρανίας φάνηκε ότι προκάλεσαν σοβαρές συνέπειες σε παγκόσμιο επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, ο εφοδιασμός της Ευρώπης σε φυσικό αέριο επηρεάστηκε σημαντικά, ενώ, παράλληλα, πολλά κράτη της Αφρικής άρχισαν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες ως προς τον εφοδιασμό τους με βασικά είδη τροφίμων.
Αλλαγή τακτικής από τη Δύση
Σωστή, όμως, απάντηση στην επιθετικότητα της Ρωσίας, σύμφωνα με τον Κασπάροφ, δεν θεωρείται η τακτική του κατευνασμού. Αντιθέτως, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, τα δυτικά κράτη θα πρέπει να υιοθετήσουν μία περισσότερο δυναμική και επιθετική πολιτική, εάν επιθυμούν πραγματικά να εμποδίσουν τις ενέργειες του Ρώσου προέδρου.
Συνεπώς, εάν ο στόχος είναι να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές Ουκρανών πολιτών, η μόνη λύση είναι ο εξοπλισμός της Ουκρανίας με ό,τι όπλο χρειαστεί ο Ουκρανός πρόεδρος και, μάλιστα, το συντομότερο δυνατόν.
Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει ο Ρώσος ακτιβιστής, το ενδεχόμενο επιδίωξης κατάπαυσης πυρός θα πρέπει να αποφευχθεί, καθώς κάτι τέτοιο θα άφηνε τις ρωσικές δυνάμεις στο ουκρανικό έδαφος, δίνοντας, έτσι, τη δυνατότητα του Πούτιν να προβεί στις ενέργειες που προέβη και το 2014, συνεχίζοντας τη γενοκτονία και τις μαζικές απελάσεις.
Οι υποστηρικτές του Πούτιν
Ταυτόχρονα, υπάρχουν και Ευρωπαίοι ηγέτες, οι οποίοι τάσσονται υπέρ του προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, και μέσω των αποφάσεών τους, διευκολύνουν τις ενέργειές του, συνεχίζει ο πρώην Ρώσος σκακιστής.
Ο λόγος για τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος αντιτάχθηκε στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού αερίου, οι οποίες, με τη σειρά τους, προμηθεύουν με δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, κάθε μήνα, την πολεμική μηχανή του Πούτιν.
Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απειλεί να προκαλέσει προβλήματα στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στον Οργανισμό Βορειοατλαντικής Συμφώνου, γεγονός που υποδεικνύει ότι, πιθανότατα, θα θέλει κάτι να κερδίσει από τη στάση του αυτή – συνήθης τακτική του Προέδρου της Τουρκίας.
Η σωστή κίνηση του Μπάιντεν
Στον αντίποδα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ενεργοποίησε διάταγμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία. Η κίνησή του αυτή θεωρείται ότι έγινε την κατάλληλη χρονική στιγμή, καθώς ο μηχανισμός ενεργοποιήθηκε ανήμερα του εορτασμού της επετείου της νίκης του Κόκκινου Στρατού επί της ναζιστικής Γερμανίας, το 1945.
Ακόμη, όπως υποστηρίζει ο κορυφαίος σκακιστής και νυν ακτιβιστής, μέσω της ενέργειάς του αυτής, ο Μπάιντεν «ξεφορτώνεται» την υστεροφημία του, μετά το 2008, όταν, ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, συμφώνησε με την απόφαση των υπόλοιπων δυτικών ηγετών να μην τιμωρήσουν τη Ρωσία. Πιο αναλυτικά, το 2008, η Ρωσία αποφάσισε να εισβάλει στη Γεωργία, αλλά οι επικεφαλής των δυτικών κρατών θεώρησαν ότι ήταν καλύτερο να διατηρήσουν τους οικονομικούς και πολιτικούς δεσμούς τους με τη χώρα παρά να προβούν στην επιβολή κυρώσεων.
Η ενίσχυση της θέσης του Πούτιν
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Κασπάροφ, εκείνη την περίοδο, ο Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε την εισβολή της Ρωσίας στη Γεωργία και έσπευσε να καταστήσει σαφές στον Πούτιν και σε άλλους δικτάτορες ότι η Αμερική θα καθοδηγούσε και θα υποστήριζε «παρασκηνιακά» οποιαδήποτε ενέργεια με σκοπό την απελευθέρωση της χώρας. Το γεγονός, όμως, ότι δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις βοήθησε τον Πούτιν να συνεχίσει τις ενέργειές του.
Ως συνέπεια αυτού, το 2014, ο Πούτιν είχε ήδη την απαραίτητη ισχύ, ώστε να μπορέσει να εισβάλει, για πρώτη φορά, στην Ουκρανία και, έπειτα, να παρέμβει στις εκλογές στην Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Παράλληλα, η τέως Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, υποστήριξε και προώθησε την υλοποίηση του αγωγού Nord Stream 2, ενισχύοντας, έτσι, περαιτέρω, τη θέση της Ρωσίας, όπως υποστηρίζει ο Ρώσος ακτιβιστής.
Αυτό που μένει, σήμερα, είναι να δούμε εάν τα δυτικά κράτη θα αλλάξουν, τελικά, τακτική και θα επιδιώξουν μία περισσότερο αυστηρή απάντηση στις προκλητικές ενέργειες της Ρωσίας. Θα βοηθήσουν, τελικά, την Ουκρανία να κερδίσει και να καταστρέψει την πολεμική μηχανή του Πούτιν; Θα διατηρήσουν τις κυρώσεις σε ισχύ για να αυξήσουν την εσωτερική πίεση στον Πούτιν και να ενημερώσουν τη μαφία του ότι δεν υπάρχει τρόπος επιστροφής στον πολιτισμένο κόσμο όσο ο Πούτιν βρίσκεται ακόμη στην εξουσία; Η απάντηση θα φανεί από τις επόμενες ενέργειες των κρατών…
Ο Γκάρι Κασπάροφ είναι Ρώσος τέως παγκόσμιος πρωταθλητής σκακιού. Ασχολείται με την πολιτική, ενώ θεωρείται και σημαντικός ακτιβιστής. Είναι ο πρόεδρος της πρωτοβουλίας Renew Democracy – αμερικανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προωθεί και υπερασπίζεται τη φιλελεύθερη δημοκρατία στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, ενώ χαρακτηρίζεται κι ένας από τους πιο γνωστούς αντιφρονούντες της πολιτικής του Πούτιν.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Βόλος: Ηλικιωμένος κατέρρευσε στη μέση του δρόμου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας