ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Σε χωριά και συνοικίες με άλλους 28 κάδους η ανακύκλωση ρούχων


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Καθαριότητα και αρχοντιά σε όλον τον Δήμο Τρικκαίων: άλλους 28 κάδους ανακύκλωσης ρούχων τοποθέτησε ο Δήμος στην πόλη, σε συνοικίες και σε χωριά. Οι πρώτοι 18 είχαν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης, αλλά αυτή τη φορά άρχισε η επέκταση του πολύ σημαντικού αυτού τρόπου συνεισφοράς στο περιβάλλον και τον συνάνθρωπο. Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Φόρης Ρόμπος, «τοποθετήσαμε κάδους σε χωριά και σε συνοικίες των Τρικάλων, ενώ συμπληρώσαμε κάδους και σε άλλα κεντρικά σημεία, για να συνεχιστεί η προσπάθειά μας».
Τη δε επέκταση στα χωριά, επισημαίνει ο αντιδήμαρχος τομέα Α., Βασίλης Κρανιάς: «Χαιρόμαστε που και στα Μ. Καλύβια και στο Μεγαλοχώρι και στον Παλαιόπυργο ο Δήμος μας συνεχίζει την προσπάθεια. Σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή για το περιβάλλον».

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Οι κάδοι τοποθετήθηκαν στα εξής σημεία – περιοχές:
– Μ. Καλύβια,
– Ριζαριό,
– Μεγαλοχώρι,
– Παλαιόπυργος (τ. Δημαρχείο),
– Βαλτινό,
– τέρμα οδού Κουτσομυλίων (μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο της περιοχής),
– 18ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων,
– Μακεδονίας και Πόπης Καστρακίδου (πλησίον γηπέδου και πλατείας)
– 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων,
– Πλατεία συνοικισμού,
– Οδός Κατσιμήδου (μπροστά από τον χώρο σκέιτ μπορντ)
– 9ο δημοτικό σχολείο Τρικάλων,
– Πάρκο Αη Γιώργη,
– Πάρκο εθνικής αντίδρασης και Αβέρωφ (πίσω από το θεατράκι Ληθαίου)
– Διασταύρωση οδού Καρδίτσης με εσωτερική περιφερειακή οδό
– Παιδική χαρά οδών Δαβάκη και Τερτίπη
– Πλατεία Αγρότισσας
– Οδός Κονδύλη (έναντι ΙΝ Αγίου Αθανασίου Μπάρας)
– Διασταύρωση οδών Καλαμπάκας και Παπαϊωάννου (επί της οδού Καλαμπάκας, συνέχεια πλατείας Κολοκοτρώνη)
– 12ο Δημοτικό Σχολείο (οδός Δεληγιάννη)
– 17ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου
– Διάβαση ΟΣΕ περιοχή «Γκαζέλο» (επί της οδού Μετεώρων)
– Διασταύρωση οδών Ηρ. Ρέτου και Ασπροποτάμου (επί της Ηρ. Ρέτου)
– 16ο Δημοτικό Σχολείο Πυργετού
– Πλατεία Ι. Ναού Αγίου Αθανασίου Πυργετού
– Πλατεία Αγίας Μονής (Λάμπρου Κατσώνη)
– Οδός Πύλης, έναντι αποθηκών ΔΕΥΑΤ
– Διασταύρωση οδών Λέσβου και Ικαρίας (πλησίον κοιμητηρίου)
– Πλατεία ΟΣΕ (δεύτερος κάδος, το αμέσως επόμενο διάστημα).
Από την περασμένη άνοιξη είχαν τοποθετηθεί άλλοι 18 κάδοι, οπότε πλέον οι 46 υπάρχοντες αυξάνουν τις δυνατότητες των πολιτών για ανακύκλωση ρούχων.
Στόχος είναι, στις αρχές του νέου έτους να αυξηθούν σε συνολικά 70 οι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων, προκειμένου να αυξηθεί, η προσφορά ρούχων και η επιστροφή αυτής της προσφοράς στην τρικαλινή κοινωνία. Διότι, η συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων με την εταιρεία East West Greece (τη δεύτερη κατά σειρά που βρίσκεται στα Τρίκαλα) έχει ήδη αποδώσει: σε διάστημα 6 μηνών – όπως τόνιζε πριν δυο μήνες ο τ. αντιδήμαρχος Γ. Ζιώγας -, από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο 2021:
– παραδόθηκε η πρώτη επιταγή αξίας 250€ για αγορά ειδών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρικκαίων
– ανακυκλώθηκαν ρούχα και παπούτσια συνολικού βάρους 35 τόνων
– οι δημότες ωφελήθηκαν πάνω από 3.000€ (τέλος ταφής στον ΧΥΤΑ 525€ και κόστος αποκομιδής – μεταφοράς περίπου 2.500 €).
Από το γραφείο Τύπου

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πρόγραμμα Erasmus του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Λάρισας


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Λάρισας συμμετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus με τίτλο «Σύγχρονες Προσεγγίσεις Διδασκαλίας και Μάθησης στην Ειδική Αγωγή». Eπιμορφώθηκαν σχετικά με την Ένταξη και συμπερίληψη για μαθητές με ειδικές ανάγκες που υλοποιήθηκε στο Μιλάνο Ιταλίας από τις 08-05-2022 έως 14-05-2022.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η Διευθύντρια επισκέφτηκε Γενικό Γυμνάσιο Λύκειο όπου φοιτούν 1200 μαθητές εκ των οποίων 45 μαθητές παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες, Αυτισμό και Σύνδρομο Down. Ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου, στα εργαστήρια Χημείας, Φυσικής Μηχανολογίας, Γεωπονίας και Πληροφορικής . Παρακολούθησε τις δραστηριότητες των εκπαιδευτικών, τις στρατηγικές που χρησιμοποιούνται στο σχέδιο του μαθήματος. Η Διευθύντρια του σχολείου ανέπτυξε μια διδακτική εργασία προσδιορίζοντας τις πιο ενδιαφέρουσες μεθοδολογίες για να εφαρμόσει ένα μάθημα ειδικής εκπαίδευσης σύμφωνα με τα Ιταλικά μοντέλα. Στη συνέχεια μαζί με τη Διευθύντρια του Ιταλικού Σχολείου έγινε ανάλυση των ευκαιριών που προσφέρει αυτή η κινητικότητα.
Τη Δεύτερη μέρα με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει παρουσίαση βιβλίου συγγραφέως σχετικά με τη ζωή και τις εμπειρίες του πατέρα του στο νησί της Κεφαλονιάς όπου υπηρέτησε για αρκετά χρόνια σε θέση ευθύνης. Ο συγγραφέας αναφέρθηκε με πολύ θετικά σχόλια στην κουλτούρα της Κεφαλονιάς και της Ελλάδας.
Οι Εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν μάθημα στο εκπαιδευτικό κέντρο ImpactHubMilano, ενημέρωση για την οργάνωση της Ειδικής Αγωγής στο Εκπαιδευτικό Σύστημα της Ιταλίας. Έγινε αναφορά στη διαφορά μεταξύ ένταξης και συμπερίληψης και τα οφέλη της ένταξης για μαθητές με αναπηρίες. Επισκέφτηκαν δομές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ξενάγηση στα σχολεία όπου η Ειδική Αγωγή είναι ενσωματωμένη με την Γενική.
Απώτερος στόχος (σύμφωνα με τα Ιταλικά μοντέλα) είναι η υλοποίηση ενός σχολείου χωρίς αποκλεισμούς, ενός σχολείου ικανού να φιλοξενήσει τις ιδιαιτερότητες του καθενός δημιουργώντας ένα περιβάλλον ικανό να εναρμονίσει τη δική του παρέμβαση, να τροποποιήσει την οργάνωσή του ώστε να προτείνει εκπαιδευτικές και διδακτικές μεθόδους λειτουργικές στις διαφορετικές ανάγκες, κάνοντας κάθε μαθητή να είναι ο πρωταγωνιστής της μάθησης όποιες κι αν είναι οι ικανότητές τους, οι δυνατότητές τους και τα όριά τους.
Η κινητικότητα Erasmus έγινε με μεγάλη επιτυχία, οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες σε σχέση με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά, μεταλαμπαδεύοντας τις νέες γνώσεις που αποκόμισαν.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ζημιά σε αγωγό υδροδότησης στο κέντρο της Λάρισας – Συνεργεία της ΔΕΥΑΛ στο σημείο για την αποκατάσταση της βλάβης (φωτο)


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ζημιά υπέστη αγωγός υδροδότησης στο κέντρο της Λάρισας και ειδικότερα στην συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Παπακυριαζή το πρωί της Πέμπτης.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο σπασμένος αγωγός είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει διακοπή στην υδροδότηση για μικρό χρονικό διάστημα σε κεντρικές οδούς της πόλης.
Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΛ εργάζονται ακόμη για την αποκατάσταση της βλάβης.
Δείτε φωτογραφίες:

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Ανέλαβε υπηρεσία η Κατερίνα Σούρλα στο Νοσοκομείο του Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Τροχαίο ατύχημα επί της Πολυμέρη τα ξημερώματα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Σοκ 41χρονος Πα-τέρας ασελγούσε στην 10χρονη κόρη του στον Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Πέθανε 50χρονος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Έχασε τη ζωή του από ανακοπή δρομέας του Skíathos trial Run