Connect with us
banner epikhirisis

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε διάταξη μάχης η ΝΔ – Στο επίκεντρο κυβερνητικό έργο, μεταρρυθμίσεις και σταθερότητα

Published

on

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Με υψωμένες τις τρεις σημαίες: κυβερνητικό έργο, μεταρρυθμίσεις και σταθερότητα, οι οποίες θα είναι μπροστά στην κούρσα προς τις εθνικές κάλπες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προετοιμάζει και τη διάταξη μάχης στην κυβέρνηση με τον επικείμενο ανασχηματισμό και κόμμα με την εκλογή του Κωνσταντίνου Κυρανάκη ως νέου γραμματέα της πολιτικής επιτροπής.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Από το Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να βάλουν φρένο στην ονοματολογία γύρω από τις αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης.

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζουν ότι η κλεψύδρα για το νέο υπουργικό συμβούλιο, θα αναποδογυριστεί από αυτήν τη Δευτέρα. Με την επικύρωση της αλλαγής σκυτάλης στο κόμμα την ερχόμενη Τετάρτη, το αργότερο σε 24ωρες θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις του Πρωθυπουργού.

Στην κυβέρνηση όμως δίνουν προτεραιότητα στη θετική ατζέντα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βάζει σε πρώτο πλάνο την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε κρίσιμους τομείς όπως η Υγεία, το Δημόσιο και η Πολιτική Προστασία.

Advertisement

Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός: «Δείχνουν μια χώρα που δεν μένει στάσιμη, αλλά προσπαθεί να λύνει προβλήματα που τη συνόδευαν για χρόνια. Γι’ αυτό μίλησα για την Ελλάδα του 2030. Γιατί αυτή η Ελλάδα δεν θα προκύψει ξαφνικά κάποια μέρα. Χτίζεται βήμα-βήμα, μέσα από τις αλλαγές που γίνονται σήμερα».

Από την άλλη εντείνεται η προετοιμασία και για την πολιτική μάχη της συνταγματικής αναθεώρησης, η οποία ανοίγει στην αρένα της ολομέλειας την ερχόμενη Τετάρτη, με τον κ. Μητσοτάκης να τονίζει: «Δεν προτείνουμε αυτές τις αλλαγές με ορίζοντα την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, αλλά την επόμενη δεκαετία. Ελπίζω όλες οι πολιτικές δυνάμεις να καταθέσουν τις θέσεις τους, γιατί αυτό το εγχείρημα μας υπερβαίνει όλους και μας χρειάζεται όλους».

Κρίσιμος κρίκος και η οικονομία μετά και την απόφαση της Κομισιόν να βγάλει την Ελλάδα από τον κατάλογο των χωρών με οικονομικές ανισορροπίες.

Στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του στο facebook ο πρωθυπουργός επισημαίνει πως: «Προφανώς, η έξοδος από αυτήν τη λίστα δεν σημαίνει ότι η ακρίβεια εξαφανίστηκε ή ότι τα εισοδήματα βρίσκονται εκεί που θέλουμε. Σημαίνει όμως ότι η χώρα διαθέτει πλέον πολύ πιο στέρεες βάσεις για να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις και να συνεχίσει να συγκλίνει με τις πιο ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές οικονομίες».

Ο Πρωθυπουργός στρέφει τους προβολείς και στην σημαντική αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας.

Advertisement

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο WhatsApp

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο Viber
Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο