Connect with us

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Δείτε το νέο πρόγραμμα πως θα αποκτήσετε σπίτι με επιδότηση

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Σε διαβούλευση τίθεται από σήμερα το νομοσχέδιο για τη στεγαστική πολιτική το οποίο εντάσσεται στην Στρατηγική Κοινωνικής Στέγασης «Σπίτι Μου!» που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Υπουργικό Συμβούλιο και περιλαμβάνει πλέγμα άμεσων και μεσοπρόθεσμων δράσεων. Στόχος του νομοσχεδίου όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης είναι «να αποκτήσουν προσιτή και ποιοτική κατοικία χιλιάδες νέοι, νέα ζευγάρια και ευάλωτοι συμπολίτες μας».

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τη στεγαστική πολιτική

Ειδικότερα, οι βασικές διατάξεις προβλέπουν τα εξής:

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

1. Πρόγραμμα «Σπίτι Μου»

Δικαιούχοι των άτοκων ή χαμηλότοκων δανείων είναι άτομα ηλικίας 25-39 ετώνμε ετήσιο εισόδημα από 10.000 ευρώ έως το όριο που προβλέπεται για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και οι οποίοι δεν διαθέτουν ακίνητο κατάλληλο για την κατοικία τους.

Τα ακίνητα πρέπει να έχουν αξία έως 200.000 ευρώ, εμβαδόν έως 150 τ.μ. και παλαιότητα τουλάχιστον 15 ετών, ενώ για τους όρους του δανείου προβλέπονται τα εξής:

α) Η αγορά του ακινήτου δεν μπορεί να γίνει από συγγενή πρώτου ή δεύτερου βαθμού του αγοραστή.

β) Το ακίνητο αποκτάται κατά πλήρη κυριότητα από τον αγοραστή ή, αν πρόκειται για συζύγους ή για μέρη συμφώνου συμβίωσης, κατά κυριότητα >50% για καθέναν από αυτούς.

γ) Το ύψος του δανείου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ και η διάρκεια τα τριάντα έτη.

δ) Το δάνειο καλύπτει έως το 90% της αξίας του ακινήτου (το υπόλοιπο καλύπτεται από τον αγοραστή).

ε) Το δάνειο χρηματοδοτείται κατά 75% από τη ΔΥΠΑ. Για το ποσοστό του δανείου που χρηματοδοτείται από τη ΔΥΠΑ δεν οφείλεται τόκος, ενώ το υπόλοιπο 25% χορηγείται από τις τράπεζες (θα επιλεγούν μετά από δημόσια πρόσκληση της ΔΥΠΑ). Αυτό σημαίνει ότι τα 3 / 4 του δανείου χορηγούνται άτοκα με αποτέλεσμα το τελικό επιτόκιο που πληρώνει ο δανειολήπτης για το σύνολο του ποσού, να διαμορφώνεται στο ένα τέταρτο του κόστους που θα είχε ένα κανονικό στεγαστικό δάνειο.

στ) Για τρίτεκνους ή πολύτεκνους το δάνειο θα είναι άτοκο. Άτοκο θα γίνεται και το δάνειο για όσους κατά τη διάρκεια αποπληρωμής του κάνουν 3 και πλέον παιδιά.

ζ) Δεν μπορεί να ζητηθεί η παροχή προσωπικής εγγύησης τρίτου ως προϋπόθεση για τη χορήγηση του δανείου.

η) Το δάνειο απαλλάσσεται από την εισφορά της παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 128/1975.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 500 εκατ. ευρώ (με πρόβλεψη για διπλασιασμό σε περίπτωση εξάντλησης των διαθέσιμων πόρων), ενώ εκτιμάται ότι ωφελούμενοι θα είναι 10.000 νέοι ή νέα ζευγάρια 25-39 ετών. Η υλοποίηση του προγράμματος αναμένεται στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

2. Κοινωνική Αντιπαροχή

Πρόκειται για νέο θεσμό που προστίθεται στην «εργαλειοθήκη» της ΔΥΠΑ για την στεγαστική πολιτική. Ορίζεται ως: «Σύμπραξη φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, με ιδιώτες αναδόχους, κατά την οποία ο ανάδοχος ανεγείρει με δικές του δαπάνες κτίριο επί αδόμητου ακινήτου του φορέα και το αντάλλαγμά του συνίσταται στην εκμετάλλευση για ορισμένο χρονικό διάστημα του ακινήτου με την παράλληλη υποχρέωσή του να εκμισθώνει μέρος αυτού σε δικαιούχους έναντι προκαθορισμένου μισθώματος. Μετά το πέρας του χρόνου εκμετάλλευσης ο ανάδοχος υποχρεούται να παραδώσει το ακίνητο στον ιδιοκτήτη φορέα».

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι δικαιούχοι μισθωτές επιλέγονται με βάση αντικειμενικά κοινωνικά κριτήρια, ενώ εκτός από την απλή μίσθωση των σπιτιών με χαμηλό ενοίκιο θα επιτρέπεται και η υπογραφή συμβάσεων μίσθωσης με δικαίωμα προαίρεσης για την εξαγορά τους από τους δικαιούχους (rent to own). Προβλέπεται ακόμη ότι:

– Η Κοινωνική Αντιπαροχή μπορεί να αφορά και δομημένα ακίνητα. Στην περίπτωση αυτή το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει και την κατεδάφιση των κτισμάτων, η οποία γίνεται με δαπάνες του αναδόχου.

– Το ποσοστό των οριζόντιων ιδιοκτησιών που εκμισθώνονται προς δικαιούχους αντιστοιχεί σε ποσοστό μεταξύ 30% και 60% του συνόλου της ιδιοκτησίας.

– Η επιλογή του αναδόχου γίνεται κατόπιν δημόσιας πρόσκλησης στην οποία περιγράφονται τουλάχιστον τα εξής:

α) το αδόμητο ακίνητο, τυχόν υφιστάμενα κτίσματα που ευρίσκονται εντός αυτού, και τα χαρακτηριστικά του κτιρίου που πρόκειται να ανεγερθεί σε αυτό,

β) οι οριζόντιες ιδιοκτησίες που θα συσταθούν και οι επιτρεπόμενες χρήσεις τους,

γ) τα κριτήρια συμμετοχής και επιλογής του αναδόχου,

δ) οι βασικοί όροι των συμβάσεων μίσθωσης μεταξύ του αναδόχου και των δικαιούχων, πλην του μισθώματος.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανέγερση 2.500 κοινωνικών κατοικιών για 5.000 ωφελούμενους νέους έως 39 ετών.

3. Πρόγραμμα Κάλυψη

Αφορά στη μίσθωση από το Δημόσιο ιδιωτικών κατοικιών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Εστία» για τη στέγαση μεταναστών, και την διάθεσή τους σε ευάλωτους νέους και νέα ζευγάρια. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο:

– Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων τα εκμισθώνουν για τρία έτη σε άτομα ηλικίας 25-39 ετών, δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

– Η καταβολή του μισθώματος γίνεται από τη Γενική Γραμματεία Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας οποία καλύπτει επίσης τις δαπάνες για επισκευές των ακινήτων πριν την εκμίσθωσή τους στο πλαίσιο του προγράμματος «Κάλυψη».

Στόχος είναι η αξιοποίηση σε πρώτη φάση τουλάχιστον 1.000 ακινήτων, στα οποία θα στεγαστούν 2.500 ωφελούμενοι 25-39 ετών, δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

4. Ανακαινίζω – Ενοικιάζω

Αποσκοπεί στην ένταξη κενών κατοικιών στη μισθωτική αγορά με την επιδότηση των ιδιοκτητών για την αναβάθμισή τους. Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν ιδιοκτήτες κατοικιών με ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ, ενώ αποκλείονται όσοι έχουν ενταχθεί σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας ή ανακαίνισης για οποιοδήποτε ακίνητό τους τα τελευταία πέντε έτη.

Το ακίνητο πρέπει να έχει εμβαδόν έως 100 τ.μ. και να βρίσκεται σε αστική περιοχή, δεν πρέπει να έχει δηλωθεί ως πρώτη κατοικία, ή ως μισθωμένη αλλά να αναφέρεται ως κενή στο Ε2 των τριών τελευταίων ετών.

Οι εντασσόμενοι στο πρόγραμμα επιδοτούνται για δαπάνες επισκευής και ανακαίνισης έως 10.000 ευρώ, (περιλαμβάνονται υλικά και εργασίες). Η επιδότηση φθάνει στο 40% της δαπάνης με προϋπόθεση την ηλεκτρονική εξόφληση των τιμολογίων και την εκμίσθωση του ακινήτου για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Τι άλλες διατάξεις περιλαμβάνει το νομοσχέδιο

– Καθιερώνεται η ειδική κατηγορία χρήσης γης «κοινωνική κατοικία», ως υποσύνολο της ειδικής κατηγορίας χρήσης γης «κατοικία» και ορίζεται σε ποιες γενικές κατηγορίες χρήσης γης αντιστοιχεί.

– Ανακαλείται η παραχώρηση ακινήτων του Δημοσίου προς οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που ελέγχονται από το Δημόσιο, εφόσον έχουν περάσει 15 χρόνια από την παραχώρηση και ο σκοπός για τον οποίο έγινε δεν πραγματοποιήθηκε.

– Προβλέπεται η εφαρμογή υφιστάμενης ταχείας διαδικασίας προσδιορισμού αποζημίωσης που οφείλεται εκατέρωθεν, προκειμένου να προκύψουν σύντομα τα νέα όρια των οικοπέδων, στις ρυμοτομούμενες περιοχές όπου υπάρχουν ακίνητα του δημοσίου.

– Ορίζονται οι δικαιούχοι και η διαδικασία κατασκευής των κατοικιών που θα διατεθούν σε πυρόπληκτους στην περιοχή «Μάτι» της Ανατολικής Αττικής, με αξιοποίηση της σχετικής δωρεάς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

– Θεσπίζονται ρυθμίσεις για την αξιοποίηση ακινήτων του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Συγκεκριμένα:

Καταστήματα ή χώροι συγκέντρωσης που είχαν διατεθεί σε ΟΤΑ και μισθώνονται από επιχειρήσεις μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται από αυτές, ακόμη κι εάν δεν έχουν ενεργή μισθωτική σύμβαση ή παραχώρηση χρήσης, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών δημοπρασίας από την ΔΥΠΑ.

Μετά την παρέλευση 25 ετών από την διενέργεια της κλήρωσης για την επιλογή των παραχωρησιούχων οικιστών σε οικισμούς του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, εφόσον παραμένουν αδιάθετες κατοικίες, η ΔΥΠΑ εκδίδει δημόσια πρόσκληση προς τους επιλαχόντες, προκειμένου να τους παραχωρήσει τις αδιάθετες κατοικίες.

Παρατείνεται η προθεσμία εκκαθάρισης της «Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε.», έως την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Με άλλες διατάξεις ρυθμίζονται θέματα στελέχωσης του ΤΕΚΑ ενώ προβλέπεται, τέλος, ότι:

«Οι διατακτικές σίτισης θεωρούνται παροχή σε είδος αναγκαία για τη λειτουργία της επιχείρησης και δεν υπόκεινται σε ασφαλιστικές εισφορές μόνο όταν η αξία τους δεν υπερβαίνει το ποσό των έξι ευρώ ανά εργάσιμη μέρα και ανταλλάσσονται μόνο με γεύματα, έτοιμα φαγητά, τρόφιμα έτοιμα προς κατανάλωση, ροφήματα, σε συμβεβλημένο δίκτυο καταστημάτων, στην βάση συμβάσεων μεταξύ του εκδότη των διατακτικών σίτισης και των καταστημάτων».

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ : «Το Ίδρυμα Μαρτίνου χορηγεί ψηφιακό εξοπλισμό σε σχολικές μονάδες της Μαγνησίας»

Published

on

By

Μοιράσου το αρθρο!

Τις θερμές ευχαριστίες της εκφράζει η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή στο Ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου, και, ιδιαιτέρως, στον εφοπλιστή και πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους κ. Θανάση Μαρτίνο, που μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου με τον διακριτικό τίτλο: «ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ» χορηγεί ψηφιακό εξοπλισμό σε σχολικές μονάδες του Νομού Μαγνησίας.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συγκεκριμένα, η κ. Μακρή, από τον περασμένο Σεπτέμβριο 2022, είχε έρθει σε επαφή με το Ίδρυμα προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπέδειξαν οι αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και αφορούν στην προμήθεια ψηφιακού εξοπλισμού. Η δωρεά αφορά στην προμήθεια κυρίως διαδραστικών πινάκων, φορητών υπολογιστών και σετ ρομποτικής, προκειμένου να υποστηριχθεί, ταχύτερα, η ολοένα και περισσότερο επιτακτική ανάγκη της μετάβασης στην σύγχρονη ψηφιακή εκπαίδευση, ιδίως σε απομακρυσμένες περιοχές. Μετά από αναλυτική καταγραφή των αναγκών από τις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης, το Ίδρυμα θα προμηθεύσει, τις προσεχείς ημέρες, εξοπλισμό στις υποδειχθείσες σχολικές μονάδες των Δήμων Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου:

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
1ο ΝΗΠΙΑΓΕΩΓΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
1 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ
2Ο ΔΗΜ. ΑΛΜΥΡΟΥ
6 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ
1 3D PRINTER
1 ΣΕΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΤΕΛΕΟΥ
2 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ
10 ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ
1 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΖΑΓΟΡΑΣ
2 PROJECTORS ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ
2 LAPTOP
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΣ
4 LAPTOP / TABLETS
1 ΕΓΧΡΩΜΟ ΕΚΤΥΠΩΤΗ LASER
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΗΛΙΟΥ
3 ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ
2 LAPTOP
ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ
ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΓΑΛΑΣΤΗΣ
2 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
2 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ
1 PROJECTOR
3 LAPTOP
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ
ΗΜ. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ
3 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ
4 ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ
4 PROJECTORS
ΓΥΜΝΑΣΙΟ- ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
10 TABLETS
1 3D PRINTER
1 PROJECTOR
3 ΣΕΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ
1 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ
1 ΕΓΧΡΩΜΟ ΕΚΤΥΠΩΤΗ LASER

Η κ. Μακρή, αφού ευχαρίστησε τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γ. Πολύζο και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σ. Σαβελίδη για την διαδικασία, ενημέρωσε σχετικά τους Δημάρχους και δήλωσε ότι: «Ως Υφυπουργός Παιδείας, πρωτίστως, και ως βουλευτής Μαγνησίας θα ήθελα να ευχαριστήσω, θερμά, το Ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου για την ευγενική του χορηγία, που έχει ως στόχο τον εκσυγχρονισμό και την περαιτέρω ενίσχυση της ψηφιακής εκπαιδευτικής διαδικασίας σε σχολικές μονάδες του Νομού Μαγνησίας. Η χορηγία του Ιδρύματος δεν είναι μόνο συμβολική αλλά εξαιρετικά ουσιαστική καθώς έρχεται σε μία περίοδο που η ψηφιακή μετάβαση της παιδείας είναι ιδιαιτέρως επιτακτική. Ως μέλος της επιτροπής που υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Συνθήκη για την παγκόσμια εκπαίδευση μέχρι 2050, στο Δουβλίνο τον περασμένο Νοέμβριο 2022, η οποία περιλαμβάνει την ανάληψη δεσμεύσεων σχετικά με την πρόσβαση σε ποιοτική παγκόσμια εκπαίδευση καθώς και τον ρόλο της εκπαίδευσης και την συμβολή της στη διεθνή αλληλεγγύη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την παγκόσμια κοινωνική δικαιοσύνη, τη βιωσιμότητα και την ειρήνη, είμαι εξαιρετικά ευτυχής που σημαντικό μέρος των πολλαπλών δράσεων του Ιδρύματος έχουν επίκεντρο την διά βίου μάθηση και την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης, ενώ, παράλληλα, ενισχύουν την συντονισμένη προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας που θα αξιοποιήσει κονδύλια του Ταμεία Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την υλοποίηση της ψηφιακής μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση».

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ ΣΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. Μ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ

Published

on

By

Μοιράσου το αρθρο!

Η υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή παραβρέθηκε στην εκδήλωση βράβευσης μαθητών και εκπαιδευτικών, που συνδιοργάνωσαν η Ι. Μ. Δημητριάδος, οι διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας και συντόνισε το 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών. Παρόντες ήταν οι διευθυντές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Πολύζος και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δρ Σαβελίδης, εκπαιδευτικοί και μαθητές ενώ η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Βόλου έψαλλε στη λειτουργία.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος τέλεσε την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, προς τιμήν των Τριών Μεγίστων Φωστήρων Ιωάννη του Χρυσοστόμου, Μεγάλου Βασιλείου και Γρηγορίου του Θεολόγου και κατόπιν βράβευσε τρεις μαθητές, τους μαθητές του Γυμνασίου Κάτω Λεχωνίων Χρήστο Πούλιο και Γιάννη Αναστασίου και τον μαθητή του 5ου Γυμνασίου Βόλου Κωνσταντίνο Μουράβα, για το παράδειγμά τους να παραδώσουν στις Αρχές ένα πορτοφόλι που βρήκαν.
Στη συνέχεια, ο κ. Ιγνάτιος απένειμε την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της τοπικής εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, σε δύο παλαίμαχους εκπαιδευτικούς, τον κ. Αλέξανδρο Δημητρόπουλο, καθηγητή φιλόλογο και τον κ. Δημήτριο Κωνσταντάρα-Σταθαρά, δάσκαλο.
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ
Η υφυπουργός Παιδείας συνεχάρη προσωπικά τους βραβευθέντες μαθητές για την αξιέπαινη πράξη τους και τους τιμηθέντες εκπαιδευτικούς για την σπουδαία προσφορά τους στην ελληνική παιδεία και το ελληνικό σχολείο :” Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι η ιδανική ημέρα για να τιμήσουμε τη μνήμη τους στα πρόσωπα των παιδιών που έκαναν πράξη τις αξίες τους και στα πρόσωπα των εκπαιδευτικών που μετέδωσαν τη διδασκαλία τους. Τα μηνύματα των Τριών Ιεραρχών είναι πάντα επίκαιρα και οικουμενικά και φωτίζουν τον δρόμο της Παιδείας, της επιστήμης και της φιλομάθειας”.
Η κα Μακρή ήταν παρούσα και στην κοπή της πίτας του 2ου δημοτικού σχολείου Νέας Ιωνίας, όπου ευχήθηκε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για τη νέα χρονιά και δέχτηκε με χαρά τις ευχές τους αλλά και την τύχη που της επεφύλασσε η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας, καθώς το φλουρί έτυχε στην υφυπουργό Παιδείας και στην αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας του Δ. Βόλου Νατάσα Μορφογιάννη.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Πέθανε οδηγός ταξί στον Βόλο

MEDIA3 ημέρες ago

«Μεγάλη Εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη: καλεσμένος ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 00:10

MEDIA5 ημέρες ago

«Μαύρο Ρόδο»- Έβαλε φωτιά το ζεϊμπέκικο του Θέμη Καστρινού

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ7 ημέρες ago

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της ιστορικής διοργάνωσης

LIFESTYLE3 ημέρες ago

Στα προηγούμενα Survivor έκαναν όργια… όλων των ειδών στο νοσοκομείο

MEDIA6 ημέρες ago

Ο Καμπούρης ξεσκίζει τον Τατσόπουλο – «Άθλιε υβριστή του καρκίνου της αδερφής μου θα σε…»

LIFESTYLE23 ώρες ago

«Λες ”πόσο χρόνο έχω; Μπορεί να είναι ένα Πάσχα”» – Ραγίζει καρδιές η Μπακογιάννη για την υγεία της

ΣΤΟΙΧΗΜΑ6 ημέρες ago

Best Picks Δευτέρας με Super League και NBA

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago

Άκου! Η παράσταση αρχίζει: «Καγκουρώ» του Βασίλη Κατσικονούρη

LIFESTYLE7 ημέρες ago

Δεν κρύβονται πλέον. Συγκατοίκηση και στο βάθος οικογένεια για Ντάνο – Βαμβακούση…

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή