ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Σε εξαιρετικές συνθήκες προετοιμάζεται η Εθνική Ομάδα Ανωμάλου Δρόμου στα Τρίκαλα


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η εθνική μας ομάδα ανωμάλου δρόμου επέλεξε για την προετοιμασία της τα Τρίκαλα προκειμένου να μετάσχει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου που θα γίνει στο Δουβλίνο στις 12 Δεκεμβρίου 2021.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η ομάδα μας βρίσκεται στην περιοχή μας (Καστράκι) από την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου και πραγματοποιεί κοινή προετοιμασία με στόχο όχι μόνο να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στη διοργάνωση της Ιρλανδίας, αλλά πρωτίστως να αποδείξει τη σημασία της ομαδικής δουλειάς και τα αποτελέσματα που μπορούν να προκύψουν από μια τέτοια προετοιμασία.
Το καμπ της εθνικής μας ομάδας πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια προετοιμασία γίνεται για πρώτη φορά για τους δρόμους ημιαντοχής – αντοχής και εντάσσεται στη νέα φιλοσοφία που ακολουθεί η νέα Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ σε ό,τι αφορά τις κοινές προετοιμασίες των προεθνικών και εθνικών ομάδων. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί από την πλευρά της Ομοσπονδίας στους δρόμους ημιαντοχής – αντοχής.
Οι προπονήσεις των αθλητών μας γίνονται είτε στο στάδιο της Καλαμπάκας είτε στο αθλητικό κέντρο ανωμάλου δρόμου ‘Σκαμνιές’ (Πηγή) σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές που εκτιμάται ότι θα επικρατούν στο Δουβλίνο.
Ο επικεφαλής των δρόμων ημιαντοχής – αντοχής κ. Δημήτριος Θεοδωρίδης αναφερόμενος στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας και θέλοντας αυτή η προπονητική συγκέντρωση να είναι μοντέλο για μελλοντικές προπονητικές συγκεντρώσεις με συνδυασμένες δράσεις, είπε: “Το καμπ θέλουμε να αποτελέσει την έναρξη μιας σειράς οργανωμένων προπονητικών συγκεντρώσεων για τα μέλη των Εθνικών και προεθνικών μας ομάδων, που ως βασικό στόχο θα έχουν την καλύτερη εκπαίδευση αθλητών και προπονητών γύρω από την διαδικασία της προπόνησης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και μια σειρά από δράσεις που έχουν να κάνουν με το τετράπτυχο, προπόνηση, διατροφή, αποκατάσταση και ψυχολογία”.
Η υλοποίηση του πιο πάνω τετράπτυχου, άρχισε από την περασμένη Κυριακή 28 Νοεμβρίου όταν στα μέλη της αποστολής μίλησε ο επί πολλά χρόνια ομοσπονδιακός προπονητής και προπονητής του Γ.Σ.Τρικάλων κ. Δημήτρης Σούλας, ο οποίος αναφέρθηκε στο προπονητικό μοντέλο του επτάζωνου και τη χρήση του.Το μοντέλο αυτό είναι ένα χρήσιμο προπονητικό εργαλείο για τον προσδιορισμό των προπονητικών εντάσεων,την καταγραφή και παρακολούθηση των προπονητικών επιβαρύνσεων για την καλύτερη δυνατή ρύθμιση και καθοδήγηση της προπόνησης των δρόμων ημιαντοχής- αντοχής.
Στη συνέχεια ο κ. Δημήτρης Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα που προκύπτουν από την εφαρμογή των προπονητικών επιβαρύνσεων στο Αναερόβιο Κατώφλι, στις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των έμπειρων αθλητών και των αθλητών της αναπτυξιακής φάσης (αθλητές μέχρι 17 χρόνων) και ποια είναι η στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί σε ό,τι αφορά τις προπονητικές επιβαρύνσεις που πρέπει να επιλέγονται στις ηλικίες αυτές.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και των ομοσπονδιακών προπονητών που βρίσκονται στο καμπ με θέματα σχετικά με την προπόνηση των αθλητών, ζητημάτων που έχουν σχέση με την καλύτερη οργάνωση των δρόμων ημιαντοχής -αντοχής και αφού καταγράφηκαν ομαδοποιημένα οι απόψεις και οι προβληματισμοί των μετεχόντων, διατυπώθηκαν οι προτάσεις οι οποίες θα γίνουν γνωστές στην Ομοσπονδία.
Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει διαδικτυακή ενημέρωση από την ψυχολόγο του ΣΕΓΑΣ κ. Φρόσω Πατσού και την διατροφολόγο του ΣΕΓΑΣ κ. Ειρήνη Μπαμπαρούτση, η οποία έχει επιμεληθεί το διατροφικό μενού της ομάδας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ξαφνικό μπουρίνι σάρωσε τη Λάρισα (φώτο


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Μία παρά πολύ ισχυρή καταιγίδα έπληξε ξαφνικά τη Λάρισα το απόγευμα της Κυριακής.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Πυκνά μαύρα σύννεφα άρχισαν να σκεπάζουν τον ουρανό της πόλης από νωρίς το μεσημέρι, και λίγο μετά τις 5 άρχισε καταρρακτώδης βροχή, η οποία διήρκεσε για λίγα λεπτά, συνοδεία πολλών αστραπών και μπουμπουνητών, αναγκάζοντας πολλούς Λαρισαίους να τρέξουν να κρυφτούν κάτω από κάποιο σκέπαστρο προκειμένου να προστατευτούν από τη βροχή που έπεφτε με πολλή ορμή.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Σταθερά διψήφια τα νέα κρούσματα στη Λάρισα –


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 2.385. Στη Λάρισα τα νέα κρούσματα ανήλθαν σε 70 το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.419.998 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες.
Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 261 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 131.986(3.7% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 11, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.690 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 156 (62.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη. To 92.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 74 (47.44%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 82 (52.56%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.664 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 73 (ημερήσια μεταβολή -12.05%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 98 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ10 ώρες ago
Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη