ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Σε εξέλιξη παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε 18 χλμ ρέματα περιοχών των Τεμπών από την Περιφέρεια

Συνεχίζονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες για την αντιπλημμυρική προστασία στις Τοπικές Κοινότητες Γόννων, Πυργετού, Καλλιπεύκης, Μακρυχωρίου και Συκουρίου. Τα έργα αφορούν καθαρισμούς σε συνολικό μήκος 18 χιλιομέτρων, διευθετήσεις, κοιτοστρώσεις, αντιστηρίξεις και συρματοκιβώτια σε 9 ρέματα και χειμάρρους της περιοχής. Πρόκειται για παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 2,6 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
- Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες στα ρέματα:
-Γόννων, εντός της κοινότητας, με καθαρισμό σε συνολικό μήκος 2 χλμ, και κατασκευή Ιρλανδικής διάβασης εντός της κοίτης.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-Κατούρας, κοντά στον Πυργετό, με καθαρισμό σε μήκος 1,5 χλμ., κατασκευή τεχνικού, καθαρισμό της κοίτης απορροής μήκους 360 μ. και καθαρισμό στραγγιστικής τάφρου μήκους 300 μ.
– Ρέμα σιδηροδρομικής γραμμής ΟΣΕ στη Ραψάνη, με καθαρισμό σε μήκος 500 μ. και
– Ρέμα Γρηάς, (καταλήγει στη θέση “Τσατάλι”) αριστερά και δεξιά της κοινότητας Πυργετού με καθαρισμό σε μήκος 1,2 χλμ.
- Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν παρεμβάσεις στα εξής ρέματα:
– Ρέμα Λάκκος Νερό (καταλήγει στα διόδια Μακρυχωρίου και στο οδικό τμήμα προς Γυρτώνη) , καθαρισμός σε μήκος 2,5 χιλιομέτρων και κατασκευή τεχνικού.
-Ρέμα Ποταμούλι καθαρισμός σε μήκος 2,5 χιλιομέτρων.
-Ρέμα Καραβίδα (διέρχεται κατάντι της κοινότητας Καλλιπεύκης και καταλήγει στην αποξηραμένη λίμνη Καλλιπεύκης ) καθαρισμός συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων.
-Ρέμα Αρμυρές καθαρισμός σε μήκος 5,5 χιλιομέτρων.
-Ρέμα Μπουλοβάρι καθαρισμός σε μήκος 800 μέτρων και κατασκευή τεχνικού.
«Έχουμε σε εξέλιξη ένα πρωτόγνωρο πρόγραμμα με έργα άνω των 20 εκατ. ευρώ για τον καθαρισμό και τη διευθέτηση ρεμάτων και ποταμών σε περιοχές της Άγιας, της Ελασσόνας, των Τεμπών, του Κιλελέρ και των Φαρσάλων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Είναι έργα ουσίας που αφήνουν πίσω τους μέλλον. Τα έργα μας λειτουργούν, δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας και αποδίδουν τη χρησιμότητα τους στα όλο και πιο συχνά, απρόβλεπτα και έντονα καιρικά φαινόμενα της εποχής» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Νεαρός ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε στην παραλία του Βόλου
-
LIFESTYLE5 ημέρες ago
Παντρεύτηκε με τον σύντροφό της, Πάνο Μιχαλόπουλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Πέθανε γνωστός 69χρονος επαγγελματίας στον Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ8 ώρες ago
«Έσβησε» μπροστά στην αντλία γνωστός 49χρονος πρατηριούχος στη Νέα Ιωνία Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Θλίψη για τον 67χρονο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΛΑΓΕΡΑ από Βόλο
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago
Τροχαίο με επτά τραυματίες – Ανάμεσά τους 7χρονο παιδί
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago
Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος |
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Θλίψη για 56χρονη γυναίκα από Γατζέα