ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε κρίσιμη καμπή ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Φάμελλου – Την πραγματοποίηση της Κεντρικής Επιτροπής κανονικά, το Σάββατο, ζητούν κορυφαία στελέχη

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Με την φράση «Δεν μπορώ να υπηρετήσω ένα άλλο πολιτικό σχέδιο» ο Σωκράτης Φάμελλος λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη για το Σάββατο συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής παραιτήθηκε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ υπό το βάρος των εσωκομματικών πιέσεων αλλά και των αποχωρήσεων στελεχών και βουλευτών.
«Δεν μπορώ να υποστηρίξω ένα άλλο πολιτικό σχέδιο. Παραιτούμαι από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Προοδευτική Συμμαχία. Δεν θέλω και δεν μπορώ να γίνω μέρος αυτού του διχασμού σε αυτή την κρίσιμη πολιτική στιγμή της πατρίδας μας» σημείωσε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας πως «Δεν παραιτούμαι από τη Βουλή. Δεν παραιτούμαι από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Η αιφνιδιαστική αυτή εξέλιξη πυροδοτεί έντονες εσωκομματικές διεργασίες και αντιδράσεις, με τον απερχόμενο πρόεδρο να δηλώνει ότι δεν μπορεί να γίνει μέρος του διχασμού, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης.
«Παρά τις μεγάλες υπερβάσεις που κάναμε από την πλευρά της ΕΛ.Α.Σ. διατυπώνεται δημόσια η άρνηση συνεργασίας και σύγκλισης, σε αντίθεση με την προτροπή της κοινωνίας που απαιτεί ενότητα. Επιπλέον, αναπαράγονται απαξιωτικά σχόλια που υποτιμούν τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ και των ανθρώπων του να συμβάλουν θετικά στη συμπαράταξη αριστερών και προοδευτικών πολιτών και συλλογικοτήτων» σημείωσε σε άλλο σημείο ο κ. Φάμελλος.
Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται μέσα σε κλίμα έντονης εσωκομματικής πόλωσης και άμεσων θεσμικών διαδικασιών για την ανασύνταξη του κόμματος Μετά την παραίτηση του Σωκράτη Φάμελλου.
«Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα αναβληθεί. Αυτή τη στιγμή θα συγκληθεί άμεσα η Πολιτική Γραμματεία για να καθορίσει τα επόμενα βήματα» τόνισε η αναπληρώτρια γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Αναστασία Σαπουνά.
Ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος πίεζε ανοιχτά για την παραίτηση Φάμελλου, έχει δηλώσει ήδη παρών για την ηγεσία του κόμματος.
«Δεν υπάρχει καμία αναβολή της Κεντρικής Επιτροπής τώρα που ορθώς παραιτήθηκε ο Φάμελλος, όπως είχα ζητήσει.
Είναι μια φορά παραπάνω απαραίτητη η συνεδρίαση της. Η Κεντρική Επιτροπή συγκλήθηκε με αίτημα από υπογραφές μελών της και δεν μπορεί κανείς να την αναβάλλει» σημείωσε σε ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης.
«Δεδομένου ότι η επιχείρηση αυτή της μειοψηφίας να ανατρέψει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας της Κεντρικής Επιτροπής.
Αυτό το μικρό διάστημα και να ονειρεύονται ότι είναι και πλειοψηφία, νομίζω ότι μας έφτασε στα άκρα και οδήγησαν τον πρόεδρο σε παραίτηση» σημείωσε μιλώντας στο ΕΡΤnews ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.
Κορυφαία στελέχη ζητούν η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής να πραγματοποιηθεί κανονικά το Σάββατο, καθώς θεωρείται απαραίτητη για τη λήψη αποφάσεων.
«Οι ώρες είναι κρίσιμες. Το κόμμα πρέπει να προχωρήσει συλλογικά. Ουδείς έχει αρμοδιότητα αναβολής της Κεντρικής Επιτροπής. Κανείς δεν θα στερήσει από τα μέλη το δικαίωμα και την υποχρέωση τοποθέτησης» σημείωσε από τη δική του πλευρά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.
«Είναι αυτοί που θέλουν με άθλιες μεθοδεύσεις να υπονομεύσουν και να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Και είμαστε όλοι οι άλλοι που είμαστε πλειοψηφία από ότι φαίνεται να στηρίξουμε και να δυναμώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης.
Οι καταιγιστικές εξελίξεις με την παραίτηση Φάμελλου οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία από τις πιο κρίσιμες καμπές της ιστορίας του, με το τοπίο να παραμένει εντελώς θολό.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber

ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες agoΤα προϊόντα που θα μειωθούν οι τιμές από 31 Αυγούστου
LIFESTYLE14 ώρες agoΓιώργος Τσαλίκης: Συγκινεί με τα λόγια του για τη σύζυγό του – “Κάνει τον πόνο της αγάπη” (Εικόνες)
ΜΑΓΝΗΣΙΑ14 ώρες ago«Γαλάζιες Σημαίες» σε έξι παραλίες του Δήμου Αλμυρού
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες agoΑντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία (2026-2027)
MEDIA14 ώρες agoΤο “Σόι σου” σάρωσε και τα “Εγκλήματα” έκαναν ανατροπή
LIFESTYLE18 ώρες agoΑυτή είναι η ονειρεμένη βίλα που νοικιάζει η Τούνη στην Αντίπαρο – Πόσο κοστίζει για ένα βράδυ; (Βίντεο)
ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες agoΝαυαγοσώστες επανέφεραν γυναίκα που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στην παραλία Ποταμός Επανομής
LIFESTYLE12 ώρες agoΆντζελα Δημητρίου: Η σπάνια φωτογραφία με τη Μπόνι Τάιλερ μετά την είδηση του θανάτου της (Εικόνα)









