Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε πλήρη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση του καύσωνα

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Αυξημένη ετοιμότητα για την αποτροπή και την πρόληψη πυρκαγιών, αδιάλειπτη λειτουργία κρίσιμων υποδομών, ευπαθείς ομάδες που θα αναζητούν στέγη και περίθαλψη σε ειδικά κλιματιζόμενους χώρους καθώς και η προστασία των εργαζομένων όλης της χώρας, αποτελούν τα τέσσερα σημεία που θα βασιστεί η προετοιμασία και η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού ενόψει της δύσκολης καιρικής συνθήκης των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών του καύσωνα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος), και στο επίκεντρο της βρέθηκε ο βέλτιστος συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών του ισχυρού κύματος καύσωνα που αναμένεται να πλήξει τη χώρα.

Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, «όλοι μαζί κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση, ιδιωτικός τομέας, και πολίτες θα συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να προλάβουμε να αποτρέψουμε δυσάρεστες καταστάσεις».

Σχετικά με το πρώτο σημείο, την αυξημένη ετοιμότητα για αποτροπή και πρόληψη πυρκαγιών, ο κ. Χρυσοχοΐδης κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν κάθε περιττή δραστηριότητα η οποία μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ενώ διεμήνυσε ότι η Πολιτική Προστασία, η Πυροσβεστική είναι σε πλήρη ετοιμότητα σύμφωνα με όσα ορίζει το σχέδιο ΙΟΛΑΟΣ για τις δασικές πυρκαγιές έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για άμεση προσβολή οπουδήποτε υπάρξει πρόβλημα.

«Οφείλουμε να είμαστε όλοι εξαιρετικά προσεκτικοί, να αναβάλλουμε οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά και μετά στη συνέχεια οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές», επισήμανε ενώ απηύθυνε μήνυμα στους πολίτες να απέχουν από κάθε δραστηριότητα στο φυσικό περιβάλλον που μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο. Ακόμη ο κ. Χρυσοχοΐδης γνωστοποίησε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Ελληνική Αστυνομία με τη συνδρομή όπου χρειάζεται και των Ενόπλων Δυνάμεων σχηματίζουν μεικτές περιπολίες για τον εντοπισμό σημείων που μπορούν να δημιουργήσουν και να δημιουργηθούν πυρκαγιές, ενώ υπογράμμισε ότι τα εναέρια μέσα που διαθέτει η Πολιτική Προστασία και το Πυροσβεστικό Σώμα θα επιχειρούν όλες τις μέρες και ιδιαίτερα τις δύσκολες ώρες, ούτως ώστε να υπάρξει άμεση προσβολή σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς. Επιπλέον, καθημερινές περιπολίες πεζές και εποχούμενες της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την περιφέρεια θα δώσουν βαρύτητα στον εντοπισμό σημείων που μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα αλλά ταυτόχρονα και στον άμεσο εντοπισμό πιθανών εστιών ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση και να αποφύγουμε την κλιμάκωση. Όπως τόνισε εξάλλου, η τοπική αυτοδιοίκηση με τον συντονισμό του υπουργείου Εσωτερικών θα βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας για όλες τις σχετικές ενέργειες από μέρους της.

Έκκληση για στοχευμένη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος και νερού

Όσον αφορά την αδιάλειπτη λειτουργία των κρίσιμων υποδομών ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα και η ύδρευση είναι κρισιμότατοι τομείς για αυτή την δύσκολη περίοδο, γι αυτό το λόγο οι εταιρείες διαχείρισης όσο και τα αρμόδια υπουργεία έχουν φροντίσει ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα σε αυτούς τους τομείς ή αν εκδηλωθεί πρόβλημα να υπάρξει άμεση επέμβαση. Στη συνέχεια απηύθυνε έκκληση για στοχευμένη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, ενώ επισήμανε ότι πρέπει όλοι να δείξουν τον ύψιστο βαθμό υπευθυνότητας ώστε να μην υπάρξουν ζημιές ή διακοπές. Επιπλέον, κατέστησε σαφές ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας το σύστημα υγείας είναι σε ετοιμότητα να υποδεχθεί τους συμπολίτες μας που πιθανά να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα υγείας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

«Το ΕΚΑΒ είναι σε ετοιμότητα άμεσης συνδρομής και το ίδιο γίνεται από πλευράς αστυνομίας κυρίως με τις ομάδες της ‘Αμεσης Δράσης και τις ΔΙΑΣ», τόνισε ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην χρησιμοποιούν την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, «γιατί η ΛΕΑ σε περίπτωση κινδύνου, μεγάλης ανάγκης, σώζει ζωές».

Σχετικά με τις ευπαθείς ομάδες οι οποίες ενδεχομένως να αναζητήσουν στέγη και περίθαλψη σε ειδικούς χώρους κλιματιζόμενους, ο κ. Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Εσωτερικών και τοπικά, από όλους τους δήμους της χώρας που έχουν προετοιμαστεί για να οργανώσουν αυτή τη δραστηριότητα.

Όσον αφορά την προστασία των εργαζομένων ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας έχουν λάβει και πρέπει να λάβουν όλα τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων αυτές τις ημέρες, ενώ προσέθεσε ότι θα ακολουθήσουν εξειδικευμένες ανακοινώσεις από το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα ο κ. Χρυσοχοϊδης διεμήνυσε ότι θα ληφθεί μέριμνα για τους ακρίτες στη χώρα, αυτούς που είναι στα σύνορα, αστυνομικούς, στρατιώτες, και όλους εκείνους τους χιλιάδες συμπολίτες μας ένστολους που θα σηκώσουν και το βάρος της ανταπόκρισης και ταυτόχρονα, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες υπηρετούν την ασφάλεια της χώρας.

«Είναι μία δύσκολη μάχη που θα δώσουμε όλοι μαζί. Παράκληση, έκκληση να δείξουμε τον ύψιστο βαθμό υπευθυνότητας και συνεργασίας. Καλούμε τους πολίτες να μας συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια έτσι ώστε να περάσουν όλες αυτές οι μέρες χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Είναι κρίσιμο δεν πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε που μπορεί να φέρει σε δυσκολία τον εαυτό μας, τους συμπολίτες μας ή να δυσκολέψει το κράτος στη διαχείριση αυτής της δύσκολης κατάστασης. Όλοι μαζί θα το πετύχουμε με συνεργασία και αλληλεγγύη», κατέληξε ο υπουργός Προστασίας τους Πολίτη.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θεόδωρος Λιβάνιος επισήμανε ότι δόθηκαν επιπλέον οδηγίες στους δήμους της χώρας να μεριμνήσουν για τη φιλοξενία των άστεγων συμπολιτών σε κλιματιζόμενους χώρους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα. Ακόμη, όπως ανακοίνωσε, δόθηκαν επίσης οδηγίες προκειμένου κρίσιμες διαδικασίες για την λειτουργία των πόλεων όπως είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων να γίνεται σε ώρες που το θερμικό φορτίο είναι χαμηλό, κατά προτίμηση βραδινές ώρες.

«Παρακαλούμε πολύ τους ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς να μεριμνούν για τη βόλτα των κατοικιδίων ώρες που δεν υπάρχει αυξημένος καύσωνας και αν είναι δυνατόν να τοποθετούν μικρά κουτιά με νερό προκειμένου να δροσίζονται. Οι ιδιοκτήτες των παραγωγικών ζώων να μεριμνούν για την φύλαξη των ζώων τους σε σκιερό περιβάλλον και να φροντίζουν να ανανεώνουν τακτικά το νερό τους», επισήμανε. Σχετικά με τα κέντρα και τις μεταναστευτικές δομές, ο κ. Λιβάνιος είπε ότι το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου δίνει οδηγίες σε όλα τα κέντρα, σε όλες τις μεταναστευτικές δομές προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των φιλοξενούμενων εκεί συνανθρώπων μας, ώστε να αντιμετωπίσουν κι αυτοί αποτελεσματικά τον καύσωνα.

«Θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να υπάρχει πλήρης επιφυλακή για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν», υπογράμμισε και απηύθυνε έκκληση στους συμπολίτες μας «να αποφεύγουν και τις περιττές μετακινήσεις εν μέσω καύσωνα αλλά και τις άσκοπες εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν οποιαδήποτε πυρκαγιά τόσο κατά τη διάρκεια του καύσωνα όσο και τις επόμενες ημέρες όπου λόγω της ξηρασίας θα είναι πολύ επικίνδυνη η εμφάνιση πυρκαγιών».

Τέλος, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς έκανε λόγο για ένα φαινόμενο επικίνδυνο καθώς θα έχει πολύ μεγάλη διάρκεια, προσθέτοντας ότι οι πρώτες εκτιμήσεις με ποσοστά επιτυχίας πάνω από 80% είναι για την ερχόμενη Παρασκευή. Όπως είπε, η κορύφωση ουσιαστικά του κύματος αναμένεται Δευτέρα προς Τρίτη όπου θα καταγραφούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες του καύσωνα. «Από εκεί και μετά, από Τετάρτη και μετά, υποχωρεί η θερμοκρασία αλλά τα επίπεδα των θερμοκρασιών θεωρούνται πολύ υψηλά και γι’ αυτό το λόγο δίνουμε πολύ αργότερα την παύση του καύσωνα», ανέφερε . Η ΕΜΥ θα εκδίδει ανά τριήμερο, τα όρια των θερμοκρασιών με τις μέγιστες τιμές, τις οποίες με τα σημερινά δεδομένα για το επόμενο τριήμερο θα φτάνουν τα όρια των 42-44 βαθμών χωρίς όμως να αποκλείεται σε τοπικό επίπεδο ακόμη και να τους ξεπεράσουν.

«Η κατάσταση αυτή παρουσιάζει πολύ μεγάλη εμμονή γιατί είναι τέτοια η ροή της ατμόσφαιρας στην περιοχή μας όπου οι αέριες μάζες λόγω της κυκλοφορίας της ατμόσφαιρας και στην μέση ατμόσφαιρα αλλά και στις κατώτερες στάθμες, μεταφέρει πολύ θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της Αφρικής προς την περιοχή μας, ενώ παράλληλα υπάρχει ένα πεδίο πολύ υψηλών πιέσεων που έχει καθοδικές κινήσεις και ανεβάζει περισσότερο τη θερμοκρασία πάνω από τον ελληνικό χώρο», επισήμανε ενώ συμπλήρωσε ότι σε καθημερινή βάση πέραν των ορίων της θερμοκρασίας που θα δίνουν, θα έχουν επίσης σε πάρα πολλές πόλεις αναλυτικά θερμοκρασίες που θα επικρατούν και τις οποίες μπορεί να βλέπει ο κάθε πολίτης και από τη σελίδα της ΕΜΥ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, από πλευράς Πολιτικής Προστασίας ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο γενικός διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Φοίβος Θεοδώρου. Επιπλέον, συμμετείχαν οι Περιφερειάρχες των 13 Περιφερειών της χώρας, εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ), της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), καθώς και του ΔΕΔΔΗΕ.

Πηγή: ΕΡΤ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Απαράδεκτη η κατάσχεση των δύο ελληνικών τάνκερ από το Ιράν – Δεν μπορεί να θεωρηθεί αντίποινα»

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την ενέργεια κατάσχεσης των δύο ελληνικών πλοίων στο Ιράν ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, τονίζοντας πως «σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αντίποινο για την παρακράτηση ρωσικού πλοίου, με ιρανικό φορτίο, που έλαβε χώρα από τις ελληνικές αρχές πριν μέρες στην Κάρυστο».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο κ. Σαντορινιός, παρακολουθώντας με ανησυχία την εξέλιξη του περιστατικού, ζητά από την ελληνική κυβέρνηση:

«1. Να διασφαλίσει, ως οφείλει, την ασφάλεια των Ελλήνων επιβαινόντων ναυτικών και την άμεση επιστροφή των δύο πλοίων ελληνικής σημαίας.

2. Οφείλει να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το νομικό πλαίσιο της παρακράτησης του ρωσικού πλοίου, καθώς και των αξιώσεων που έχουν εγερθεί κατά αυτού. Επίσης οφείλει να επιδείξει απόλυτη διαφάνεια στην ενημέρωση της κοινής γνώμης, σχετικά με την επιχείρηση μεταφόρτωσης του πετρελαϊκού φορτίου από το συγκεκριμένο κατασχεθέν πλοίο».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Παλλήνης: Δίτομο έργο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Παρουσία Υπουργών, Βουλευτών, Δημάρχων, εκπροσώπων Κομμάτων, Φορέων και Συλλόγων αλλά και πλήθους πολιτών που γέμισαν την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Παλλήνης στον Γέρακα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, η επίσημη παρουσίαση του επετειακού δίτομου έργου του Δήμου Παλλήνης που εξέδωσε στο πλαίσιο των εορτασμών, για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, σε συνεργασία  με το Αθλητικό Επιστημονικό Πολιτιστικό Σωματείο ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το έργο φέρει τον τίτλο «Το μυστικόν [σύνθημα] θέλει το έχομεν: «Καστρινοί και Λογγίσιοι», εμπνευσμένο από την Έξοδο του Μεσολογγίου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος συνεχάρη τον Δήμο Παλλήνης για την πρωτοβουλία της έκδοσης, με γραπτό μήνυμα.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, άνοιξε την εκδήλωση καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους και τους ευχαρίστησε θερμά, για την ανταπόκριση τους.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου καθώς και ο εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, βουλευτής, Πάνος Σκουρολιάκος, οι βουλευτές Γιώργος Βλάχος και Μαρία Αμπατζίδου, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης και ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, Νικόλαος Κουλοχέρης, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, εκπροσωπήθηκε από τον περιφερειακό σύμβουλο, Γιάννη Σμέρο.

Το παρών έδωσαν επίσης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων καθώς και ο ιστορικός τέχνης, Λεόντιος Πετμεζάς, ο οποίος προλόγισε τον Β τόμο της έκδοσης ενώ η ακαδημαϊκος και καθηγήτρια Ιστορίας, Μαρία Ευθυμίου, που προλόγισε τον Α τόμο, απέστειλε χαιρετισμό δια αντιπροσώπου.

Η έκδοση παρουσιάστηκε από εξαμελή αντιπροσωπεία εκ των 78 συνολικά, συγγραφέων, επιστημόνων και καλλιτεχνών του έργου, που αποτελούνταν από τη φιλόλογο Νικελίνα Γαλανοπούλου, τον γιατρό Νικόλαο Σταμέλο, τον οικονομολόγο-κοινωνιολόγο, Νεκτάριο Καλαντζή, τη νομικό Γεωργία Μπέη, τον μαθηματικό Δημήτρη Μπαξεβάνη και τον διεθνολόγο, Κωστή Σμέρο.

Παρουσιάστρια-συντονίστρια της βραδιάς, ήταν η γνωστή ηθοποιός, Θεοδώρα Σιάρκου.

Η ομιλία Σταϊκούρα

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι «είναι τιμή να βρίσκομαι στον Δήμο Παλλήνης που με την ενεργητική συμβολή της κοινωνίας των πολιτών, καταφέρνει να κρατά ενεργή και ζώσα την πολιτιστική ζωή ενός μεγάλου Δήμου και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η πρόσκληση συνδέεται με τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, που ο Δήμος σας τιμά, με δυο αφιερωματικούς τόμους, οι οποίοι αποσκοπούν στην υψηλή εκλαΐκευση και διάχυση της επιστημονικής γνώσης στο ευρύτερο κοινό». Ο Υπουργός πρόσθεσε ακόμα ότι «δεν υπάρχει πιο εμπνευσμένος τίτλος για μια τέτοια έκδοση, από την αναφορά που προέρχεται από το ιστορικό κείμενο της φρουράς του Μεσολογγίου για την έξοδο. Είναι στοίχημα για όλους μας, να εμβαθύνουμε στις αξίες που μας παραδόθηκαν και να μεγαλώσουμε ηθικά και πνευματικά τη χώρα».

Ως «σπουδαία πρωτοβουλία που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές» και «πολύτιμο εργαλείο, ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, ώστε να κάνουμε την απαραίτητη σύνδεση με τα μηνύματα της Επανάστασης του 21 και να τα μεταφέρουμε σε αυτούς που πρέπει να τα λάβουν, δηλαδή τα παιδιά», χαρακτήρισε την έκδοση, η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη η οποία συνεχάρη τον Δήμο Παλλήνης για την πρωτοβουλία, ενώ επισήμανε την «παρουσία πολυδιάστατων, πολυσήμαντων και πολυεπίπεδων κειμένων που μεταξύ άλλων θα ξυπνήσουν και το συναίσθημα».

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Δήμο Παλλήνης για την πρωτοβουλία  η οποία όπως είπε, «ειδικά τώρα με τις διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις, υπενθυμίζει σε εμάς τους νεοέλληνες την υποχρέωση για εθνική ομοψυχία και ενότητα. Με αφορμή αυτή  την εκδήλωση πρέπει να στείλουμε όλοι ένα ισχυρό μήνυμα ότι οι Έλληνες, ενωμένοι μεγαλουργούν και εμείς και να δώσουμε υπόσχεση ότι θα τιμήσουμε τους αγώνες των προγόνων μας».

«Το έργο αυτό θα αποτελέσει προίκα για όσους μελετούν την Ιστορία, κάνουν έρευνες και επιστημονικές εργασίες και ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Παλλήνης, για αυτή τη σπουδαία κατάθεση. Αποτελεί μια από τις ελάχιστες πρωτοβουλίες στον χώρο του Πολιτισμού με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση» και «είναι σημαντικό ότι αναδεικνύει τον ρόλο του απλού λαού», είπε μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Πάνος Σκουρολιάκος, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

«Το έργο αυτό, αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση αφιερωματικής πρωτοβουλίας γιατί προκύπτει από τη συνεργασία του Δήμου Παλλήνης με την Κοινωνία των Πολιτών.   Ο στόχος μας ήταν να συμβάλλουμε στη διατήρηση της εθνικής μνήμης και η έκδοση αυτή, να αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές», είπε μεταξύ άλλων, στο καλωσόρισμα του, ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος ενώ συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ για την επιστημονική επιμέλεια του έργου και τους ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία με τον Δήμο Παλλήνης, στον οποίον εμπιστεύτηκαν την έκδοση.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι «η αφιερωματική έκδοση στέλνει ένα μήνυμα συνεργασίας των Δήμων και των ενεργών πολιτών, όπως η αυτή μεταξύ του ΑΘΛΕΠΟΛΙΣ και της Ένωσης Καλλιτεχνών Λογοτεχνών Ηλιούπολης, που συνεργάστηκαν για τα δυο βιβλία».

«Πιστεύουμε ότι το έργο αυτό απηχεί την ιστορική αλήθεια, φωτίζει πτυχές λιγότερο γνωστές ενός κοσμοϊστορικού γεγονότος, μα πρωτίστως αποτελεί σεμνή υπόμνηση προς όλους μας ότι η ελευθερία είναι αγώνας ατελεύτητος, μοναχικός και συνάμα ομόθυμα λαϊκός» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ, Μιχάλης Μεταξάς, τονίζοντας ότι «αποτελεί συνέχεια της πλούσιας και ποικίλης δράσης μας στο χώρο της επιστήμης και του πολιτισμού. Ο κ. Μεταξάς ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Παλλήνης, Θανάση Ζούτσο, «για την αμέριστη συμπαράσταση, το αληθινό ενδιαφέρον και την αψεγάδιαστη συνεργασία για το έργο, το οποίο από την πρώτη στιγμή στήριξε και έθεσε υπό την αιγίδα του Δήμου Παλλήνης».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΚΟΣΜΟΣ8 λεπτά ago

Τέξας: Τα παιδιά καλούσαν τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 911 και η αστυνομία περίμενε απέξω

VIDEO17 λεπτά ago

Dolce Vita – Στη Βουδαπέστη Μέρος Β

ΠΟΛΙΤΙΚΗ18 λεπτά ago

ΣΥΡΙΖΑ: «Απαράδεκτη η κατάσχεση των δύο ελληνικών τάνκερ από το Ιράν – Δεν μπορεί να θεωρηθεί αντίποινα»

ΕΛΛΑΔΑ19 λεπτά ago

Φως στο Τούνελ: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Θύμιου Μπουγά

ΚΟΣΜΟΣ27 λεπτά ago

Τζόνι Ντεπ – Άμπερ Χερντ: Ολοκληρώθηκε η πολύκροτη δίκη – Συνεδριάζουν οι ένορκοι για την απόφαση

VIDEO36 λεπτά ago

Dolce Vita – Στη Βουδαπέστη Μέρος Β

ΠΟΛΙΤΙΚΗ37 λεπτά ago

Δήμος Παλλήνης: Δίτομο έργο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

ΕΛΛΑΔΑ38 λεπτά ago

Αθήνα: Τροχαίο με τραυματίες στη λεωφόρο Ποσειδώνος – Κυκλοφοριακή συμφόρηση στο σημείο

ΚΟΣΜΟΣ46 λεπτά ago

Νεκρός 15χρονος Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά

VIDEO55 λεπτά ago

Βόλος: Από το πάρτι στο Νοσοκομείο λόγω μέθης δέκα νεαροί – 5.000 άτομα διασκέδαζαν μέχρι το πρωί

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ16 ώρες ago

Τον δρόμο της φυλακής θα πάρει ένας 54χρονος Σκιαθίτης νταής, για απειλές, ενδοοικογενειακή βλάβη σε ανίκανο άτομο και φθορές

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Ανέλαβε υπηρεσία η Κατερίνα Σούρλα στο Νοσοκομείο του Βόλου

πάρτι
ΜΑΓΝΗΣΙΑ15 ώρες ago

Στο νοσοκομείο 10 άτομα μετά το πάρτι των Μηχανολόγων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Θλίψη στο Βόλο: Έφυγε ο Χρήστος Δημητρίου

Δημοφιλή