Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Σε σύσκεψη στη Λάρισα ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ: Έτσι θα αποζημιωθούν οι πληγέντες από τον παγετό – Γρήγορη καταγραφή των ζημιών και το “κλειδί” η πρόληψη ( φωτο

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στη Λάρισα βρέθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος και η γ.γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Χριστιάνα Καλογήρου, όπου συμμετείχαν στην σύσκεψη που έλαβε χώρα στην έδρα της Περιφέρειας, με την συμμετοχή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, των αντιπεριφερειαρχών,  του προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Θανάση Νασιακόπουλο, δημάρχων, αλλά και εκπροσώπων  συνεταιρισμών, με κύριο θέμα τις ζημιές που προκάλεσαν οι τελευταίοι παγετοί στις καλλιέργειες.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Απασχόλησε το φλέγον ζήτημα των αποζημιώσεων καθώς οι καταστροφές που υπέστησαν οι παραγωγοί ήταν πολύ μεγάλες, αλλά και το ζήτημα της πρόληψης.

Καλογήρου: Τα στάδια αποζημίωσης των πληγέντων – Γρήγορες αποζημίωσες και πρόληψη

Η κα Χριστιάνα Καλογήρου, τόνισε σε δηλώσεις της: «Είμαστε στη Λάρισα για να ακούσουμε από τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής το ζήτημα που είναι σε δύο πυλώνες. Το πρώτο έχει να κάνει με την μεγάλη καταστροφή που υπέστη η παραγωγή των αγροτικών προϊόντων που χαρακτηρίζεται ως πρωτόγνωρη και από πλευράς έκτασης αλλά και λόγω της σοβαρότητας του φαινομένου.

Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με το θέμα της πρόληψης. Η φετινή καταστροφή είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την κλιματική αλλαγή και μας δίνει την διαβεβαίωση ότι θα είναι ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, που είναι σημαντική η πρόληψη.

Δύο είναι λοιπόν τα θέματα, το ένα η γρήγορη αποζημίωση των πληγέντων και εδώ πρέπει να δούμε το ζήτημα του θεσμικού πλαισίου και τι παρεμβάσεις χρειάζονται και το ζήτημα της ανεύρεσης των χρημάτων κυρίως από ευρωπαϊκούς πόρους αλλά και από εθνικούς όπου χρειαστεί. Ο υπουργός ο κ. Λιβανός στο συμβούλιο των ομολόγων του υπουργών της Ευρώπης δύο ημέρες πριν, έθεσε το ζήτημα ώστε να συμπαρασταθεί η Ευρώπη και με χρήματα και με το θεσμικό πλαίσιο, όπου πρέπει να τροποποιηθεί να γίνει.

Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας το κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση και οι ίδιοι οι παραγωγοί για το πολύ σημαντικό επίσης θέμα της πρόληψης, για να έρθουν οι καινοτόμες μέθοδοι οι οποίες μπορούν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα για να μην βρισκόμαστε στην ίδια θέση κάθε χρόνο».

Λυκουρέντζος: Κάνουμε καταγραφή της κατάστασης για γρήγορη αποζημίωση των πληγέντων

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος με την σειρά του σημείωσε ότι: «Είναι διάσκεψη συνεργασίας και αποσκοπεί στην ευκρινέστερη καταγραφή της ανείπωτης ζημιάς που προκλήθηκε στην αγροτική παραγωγή με πέντε κύματα παγετού που έπληξαν την χώρα από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα.  Έχουμε μια πρώτη εικόνα για το ποια είναι η ζημιά θα απαιτηθούν δαπάνες για τις αποζημιώσεις που υπερβαίνουν κατά πολύ τον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ. Με δήλωση του πρωθυπουργού οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους μέχρι το τελευταίο ευρώ, Όμως χρειάζονται να διαβούμε κάποια στάδια και γι’ αυτό συζητάμε σήμερα και η συμβολή του κ. Αγοραστού είναι καταλυτικής σημασίας για να γίνει σωστή καταγραφή μαζί με τους δημάρχους.

Το δεύτερο στάδιο είναι το εκτιμητικό έργο που θα κάνει ο ΕΛΓΑ και θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της υποβολής δηλώσεων ζημίας.

Το τρίτο στάδιο είναι να διασφαλιστεί το απαιτούμενο κεφάλαιο το οποίο ήδη επιχειρείται από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τον κ. Λιβανό, μέσω της πρωτοβουλίας του στην διάσκεψη των υπουργών της ΕΕ να γίνει κατανοητό ότι οι συνέπειες οφείλονται στην κλιματική αλλαγή και είναι μεγάλες για την χώρα μας.

Το τελευταίο στάδιο είναι ότι αφού γίνει το εκτιμητικό έργο, η ασφάλιση του κεφαλαίου ο ΕΛΓΑ θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις πληρωμές, ως προ του χρόνο των πληρωμών μία ένδειξη υπάρχει, ότι την περίοδο κατά την οποία ο κύριος όγκος των αγροτικών προϊόντων είτε για την εσωτερική αγορά είτε για τις εξαγωγές διετίθετο, εμείς εκείνη την ώρα πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε τις πληρωμές».

Αγοραστός: Κοινό αίτημα η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ – Στόχος γρήγορες αποζημιώσεις και πρόληψη

Τέλος ο κ. Κώστας Αγοραστός επισήμανε: «Ο πρωθυπουργός είχε άμεσα αντανακλαστικά. Η ίδια η παραγωγική ζωή στέλνει ένα μήνυμα αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Όλοι οι αγρότες το ζητούν. Γι’ αυτό σήμερα εδώ ζητάμε να μας πουν τι προτείνουν. Να κάνουμε ένα σχέδιο συλλογικής ηγεσίας. Να μην αδικηθεί κανείς.

Τα μέτρα της πρόληψης πρέπει οι αγρότες να τα τιμούν. Στόχος μας είναι οι γρήγορες αποζημιώσεις. Προσπαθούμε να βρούμε χρηματοδοτικό εργαλείο που να μην επιβαρύνει τον εθνικό προϋπολογισμό. Εμείς είπαμε το Ταμείο Ανάκαμψης, μια σκέψη».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Πρόσβαση στην Κουμαριά με οδικά έργα δίνει ο Δήμος Τρικκαίων

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Πρόσβαση στην αγαπημένη τους Κουμαριά θα έχουν πλέον οι καταγόμενοι από τον πρώην οικισμό της Αγρελιάς, που σταδιακά εξελίχθηκε σε χωριό, αλλά πλέον δεν κατοικείται. Ο Δήμος Τρικκαίων ξεκίνησε εργασίες βελτίωσης του δρόμου που οδηγεί στον πρώην οικισμό, καθώς οι καιρικές συνθήκες και η μη κίνηση οχημάτων, είχαν δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων στο οδικό δίκτυο. Ετσι, ήταν αδύνατη η μετάβαση Κουμαριωτών στον αγαπημένο τους τόπο καταγωγής, ακόμη και σε μεγάλες θρησκευτικές εορτές. «Πλέον, θα μπορούν τους καλοκαιρινούς μήνες πολύ πιο εύκολα να μεταβαίνουν στο χωριό, να βρίσκονται στον τόπο καταγωγής τους», τονίζει ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καταβούτας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Από το γραφείο Τύπου

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Πανέτοιμη η Λάρισα να υποδεχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Κορασίδων γράφοντας ιστορία (φώτο-βίντεο)

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης κορασίδων Κ16 (Final Youth Women (U16) Water Polo World Championship) που θα διεξαχθεί στη Λάρισα από τις 21 έως και τις 27 Αυγούστου 2022, πραγματοποιήθηκε αυτοψία σήμερα το μεσημέρι της Τετάρτης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας από τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, στελέχη της δημοτικής αρχής και στελέχη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάσος (ΚΟΕ).

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

“Από όσο βλέπω, δεν υπάρχουν προβλήματα. Η Λάρισα υποδέχεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κορασίδων, μια πάρα πολύ σημαντική διοργάνωση, είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχτούμε 13 εθνικές ομάδες από ολόκληρο τον κόσμο. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου αυτό το πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός, το οποίο δίνει προστιθέμενη αξία στην πόλη, να μπορέσει να διεκπεραιωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να αφήσει μια σοβαρή σφραγίδα για μια Λάρισα που μπορεί με τις υποδομές της να δέχεται μεγάλες οργανώσεις”, δήλωσε ο δήμαρχος κ. Καλογιάννης.

Σε συνέχεια του λόγου του πρόσθεσε: “Αυτή η διοργάνωση δεν έχει σχέση μόνο με τον αθλητισμό αλλά και με την προβολή και την οικονομία της πόλης. Καλώ τους Λαρισαίους να γεμίσουν τις κερκίδες. Ευχαριστώ όσους συνεργάζονται και συμβάλουν στο να είναι η Λάρισα στο μεγάλο καλεντάρι των μεγάλων διοργανώσεων στη χώρα.”

Στο κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας παραβρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Βασίλης Πινακάς, ο οποίος τόνισε την άψογη συνεργασία μεταξύ των φορέων. Ειδικότερα ανέφερε τα εξής:

“Η καρδιά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο χτυπά εδώ στη Λάρισα. Έχουμε μια άψογη συνεργασία με το δήμο Λαρισαίων και με την Κολυμβητική Ομοσπονδία, την οποία ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη της. Μπορούμε να φιλοξενούμε πολύ μεγάλες οργανώσεις. Καλούμε τον κόσμο να χαρεί και να δει από κοντά τους αγώνες. Η είσοδος είναι δωρεάν. Όλες οι ομάδες που θα συμμετάσχουν είναι υψηλού επιπέδου.”

Ο γενικός διευθυντής της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας της Ελλάδος κ. Γιάννης Γιαννούρης, κοντολογίς σημείωσε πως στη Λάρισα με το εν λόγω πρωτάθλημα γράφεται ιστορία:

“Γράφουμε ιστορία γιατί είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Περιφέρεια και συγκεκριμένα σε δύο πόλεις της Θεσσαλίας, στη Λάρισα και το Βόλο με 38 συνολικά συμμετοχές. Έχουμε εντυπωσιαστεί από τις προσπάθειες που έχουν γίνει. Το κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας έχει βάλει τα καλά του για να υποδεχτεί τους γονείς που θα έρθουν να καμαρώσουν τα παιδιά τους. Οι αγώνες θα καλύπτονται από το κανάλι της FINA από την αρχή μέχρι το τέλος. Η εικόνα θα προβάλλεται παντού…”

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις:

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Νικόλας Σελητσιανιώτης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Επεισόδιο στα κεντρικά καταστήματα της ΔΕΗ στον Βόλο μεταξύ δύο πολιτών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο

LIFESTYLE4 ημέρες ago

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Στη θλίψη βυθίστηκε ο Αλμυρός Μαγνησίας από τον θάνατο του Παναγιώτη Αναστασίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Τραγωδία στα νερά του Παγασητικού- Στην παραλία Σάρες κοντά στις Νηές Μαγνησίας, εντοπίστηκε νεκρός 35χρονος ψαροντουφεκάς

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Πέθανε ο 50χρονος Αριστείδης Βογιατζής από το Βόλο- Εργαζόταν στο εργοστάσιο της ΕΥΡΗΚΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Έρχεται διπλός «Τειρεσίας» για χρέη σε Εφορία, ΕΦΚΑ, Δήμους, ΔΕΚΟ και Τράπεζες

Δημοφιλή