Connect with us
banner epikhirisis
traders wallstreet 1 scaled 620x350.jpg traders wallstreet 1 scaled 620x350.jpg

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Sell off πανικού στη Wall Street, κατρακυλούν οι τεχνολογικές μετοχές

Published

on

Στα όρια του πανικού βρίσκεται η Wall Street λόγω της αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει η παρελκυστική εμπορική πολιτική του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με τις απώλειες σήμερα να είναι βαριές, αποτυπώνοντας τις σοβαρές ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 2,49% στις 41.737 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 3,27% στις 5.580 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 4,67% στις 17.345 μονάδες.

Wall Street: Ποιες μετοχές είναι στο επίκεντρο των απωλειών

Στο επίκεντρο των απωλειών βρίσκεται και σήμερα ο κλάδος της τεχνολογίας, με την Tesla να χάνει 13%, καταγράφοντας τη χειρότερη ημέρα της από το 2020. Η Alphabet, η Meta και η Nvidia χάνουν περίπου 5%, ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε κατά 9 μονάδες βάσης στο 4,225%.

Οι μετοχές δέχονται πιέσεις καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για μια πιθανή ύφεση λόγω των δασμών που εφαρμόζει η κυβέρνηση Τραμπ

Οι μετοχές δέχονται πιέσεις καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για μια πιθανή ύφεση λόγω των δασμών που εφαρμόζει η κυβέρνηση Τραμπ. Μέρος της ανησυχίας είναι ότι αυτοί οι δασμοί θα μπορούσαν να αυξήσουν τις τιμές, καθιστώντας έτσι δυσκολότερο για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια.

«Βρισκόμαστε στη δίνη μιας κατασκευασμένης διόρθωσης. Λέω ότι έχει κατασκευαστεί επειδή βασίζεται πραγματικά στην απάντηση στις εξαγγελίες των δασμών της νέας διοίκησης, ή τουλάχιστον στις απειλές δασμών, και σε τι είδους αντίκτυπο θα έχει αυτό στην οικονομία», δήλωσε ο Sam Stovall, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής στην CFRA Research.

Advertisement

«Αυτή τη στιγμή περνάμε από ένα τυπικό pullback και πιθανότατα θα αντιμετωπίσουμε μια ήπια διόρθωση πριν ολοκληρωθούν όλα, κάτι που στην πραγματικότητα θα ήταν καλό για την επαναφορά των “καντράν” αυτής της συνεχιζόμενης ανοδικής αγοράς», ωστόσο ανέφερε ο ίδιος.

Τα βλέμματα λοιπόν θα παραμείνουν εστιασμένα στις διαπραγματεύσεις για τους δασμούς μεταξύ των ΗΠΑ, του Μεξικού και του Καναδά. Σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απάντησε σε ερώτηση στο Fox News σχετικά με την πιθανότητα ύφεσης λέγοντας ότι η οικονομία διέρχεται «μια μεταβατική περίοδο».

Μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, ειδικοί φοβούνται ύφεση στις ΗΠΑ — από τεχνική άποψη, ο όρος αυτός σημαίνει πως το ΑΕΠ θα μειωθεί για τουλάχιστον δυο συνεχόμενα τρίμηνα.

Μέσα σε μερικές εβδομάδες, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή δασμών σε προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ προτού κάνει πίσω στα περισσότερα και στις περισσότερες χώρες προέλευσης.

«Οι κίνδυνοι έχουν αυξηθεί… πιστεύαμε ότι η αγορά θα τελείωνε το έτος στις 6.600 μονάδες, αλλά θα είχε μια διόρθωση 5% έως 10% κατά τη διάρκεια του έτους από την οποία όμως θα ανακάμψει. Πιστεύω ότι τώρα αυξάνονται οι κίνδυνοι ότι έχουμε κάτι χειρότερο από μια διόρθωση 10%», σχολίασε η Lori Calvasina, επικεφαλής της στρατηγικής μετοχών της RBC Capital Markets.

Advertisement

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο