Το ΚΙΝΑΛ ενώνει τη φωνή του με το διεθνές αίτημα «ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης να επιταχύνει τις έρευνες, που έχουν ενεργοποιηθεί για τη σωρεία εγκλημάτων»

Καταδικάζει τo Kίνημα Αλλαγής με δήλωση του Σωτήρη Σέρμπου, συμβούλου για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής στη Κ.Ο. του κόμματος τη φρίκη με τα εκατοντάδες πτώματα στη Μπούτσα της Ουκρανίας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως τονίζει σε δήλωσή του «στη Μπούτσα και τη Μαριούπολη εξαιτίας της παράνομης ρωσικής εισβολής, έχουν συντελεστεί βάρβαρες και ωμές παραβιάσεις των πλέον θεμελιωδών κανόνων τόσο της διεθνούς έννομης τάξης, όσο και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

Ο κ. Σέρμπος προσθέτει ότι το ΚΙΝΑΛ ζητάει πλήρη διαφάνεια και ευρεία λογοδοσία το ταχύτερο δυνατόν, ενώ αναφέρει ότι ενώνει τη φωνή του με το διεθνές αίτημα «ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης να επιταχύνει τις έρευνες, που έχουν ενεργοποιηθεί για τη σωρεία εγκλημάτων, που εκτελούνται στην ουκρανική επικράτεια και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του δικαστηρίου».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Ο πόλεμος «πάγωσε» deals $25 δισ.