

ΚΟΣΜΟΣ
Σερβία: Αποκλεισμένο από φοιτητές το Νόβι Σάντ – Μήνυμα στήριξης από την Μαντόνα
Παρά το τσουχτερό κρύο οι φοιτητές παρέμειναν στη γέφυρα Ελευθερία στο Δούναβη καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας.
Ήταν το λιγότερο που μπορούσαν να κάνουν ως ύστατο φόρο τιμής στα 15 θύματα της τραγωδίας στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.
Κάποιοι σε σκηνές, άλλοι τυλιγμένοι σε κουβέρτες, δεν εγκατέλειψαν τη γέφυρα φωνάζοντας συνθήματα κατά της διαφθοράς με τα χέρια βαμμένα κόκκινα και ζητώντας την απόδοση ευθυνών για το δυστύχημα επιρρίπτοντας ευθύνες στους κυβερνητικούς χειρισμούς.
Μήνυμα στήριξης από την Μαντόνα
Στο πλευρό των φοιτητών είναι και η Αμερικανίδα ποπ τραγουδίστρια Μαντόνα, η οποία ανήρτησε στο instagram βίντεο από τις διαδηλώσεις με μουσική υπόκρουση το τραγούδι της “Like a Prayer”.
Οι φοιτητές είναι πρωταθλητές γραφεί το μπλουζάκι του Νόβακ Τζόκοβιτς που με αυτό τον τρόπο δηλώνει την υποστήριξη του στις ογκώδεις διαδηλώσεις ,που έχουν κατακλίσει απ’ άκρη σε άκρη τη Σερβία.
Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν με καταλήψεις στις σχολές και διαδηλώσεις πριν από δυόμιση μήνες με αφορμή την φονική κατάρρευση της ανακαινισμένης στέγης στο σιδηροδρομικό σταθμό του Νόβι Σάντ θυμίζουν σε πολλούς αναλυτές τις αντίστοιχες του 1997 που οδήγησαν στην αρχή του τέλους του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.
Η εξέγερση των φοιτητών κινητοποιεί και άλλες ομάδες πολιτών που οργανωμένα πλέον συμμετέχουν στις διαμαρτυρίες κατά της διαφθοράς, της αδιαφάνειας, αλλά και της αλαζονείας της εξουσίας και του τρόπου διακυβέρνησης του προσέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

-
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες ago
Αποκάλυψη Πλακιά για Τέμπη: Υπήρχε και τρίτος χώρος – Να ανοίξουν τα τηλέφωνα όσων ενεπλάκησαν στο μπάζωμα
-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες ago
Πέθανε ο ηθοποιός Πάνος Τουλιάτος
-
ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες ago
Λαμία: Αυτοκίνητο παρέσυρε παιδί το οποίο διακομίστηκε στο νοσοκομείο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ώρες ago
Τέμπη: Μακελειό με 2 νεκρούς σε ξυλουργείο – Πρώην Χρυσαυγίτης ο δράστης, επιχείρηση των ΕΚΑΜ
-
LIFESTYLE22 ώρες ago
«Το ηφαίστειο στη Σαντορίνη ενεργοποιήθηκε!» Αποκαλυπτικά fake βίντεο καταστροφής φέρνουν τον τρόμο στο TikTok
-
ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες ago
Καιρός: Χιόνια στην Εύβοια – Στα λευκά «ντύθηκαν» τα χωριά Καμπιά και Σέτα
-
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες ago
Λέκκας: Δεν υπάρχει ενεργοποίηση του μεγάλου ρήγματος – Αποκλείουμε το «ξύπνημα» του ηφαιστείου
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες ago
Νέο Ψυχικό: «Η συγγνώμη δεν φέρνει το παιδί μου πίσω» – Συγκλονίζει ο πατέρας που έχασε τον γιο του