MEDIA
Σεβασμός και μετάδοση έγκυρων πληροφοριών

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), παρενέβη, με αφορμή τη δημοσιογραφική κάλυψη της τραγικής υπόθεσης στην Ηλιούπολη αλλά και τον σοβαρό τραυματισμό του παίκτη του “Survivor” Σταύρου Φλώρου. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ζητά τον «σεβασμό και μετάδοση έγκυρων πληροφοριών». Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση του ΕΣΡ ήλθε λίγες ώρες μετά από την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος ζήτησε την άμεση απόσυρση βίντεο που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες από ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης, σχετικά με την τραγωδία στην Ηλιούπολη.
Διαβάστε: Παύλος Μαρινάκης για Ηλιούπολη: Να παρέμβουν ΕΣΡ και Δικαιοσύνη για το βίντεο με τα δύο κορίτσια
ΕΣΡ για Ηλιούπολη και “Survivor”: “Σεβασμός και μετάδοση έγκυρων πληροφοριών”
Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με αφορμή τη δημοσιογραφική κάλυψη της τραγωδίας στην Ηλιούπολη, όπου δύο 17χρονες έπεσαν από ταράτσα πολυκατοικίας αλλά και της υπόθεσης με τον σοβαρό τραυματισμό του παίκτη του «Survivor», ζήτησε με ανακοίνωσή του «σεβασμό και μετάδοση έγκυρων πληροφοριών».
Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης εκδόθηκε μετά από την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη ο οποίος ζήτησε την άμεση απόσυρση βίντεο που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες από ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης σχετικά με την τραγική υπόθεση στην Ηλιούπολη.
Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για υλικό που ειδικοί χαρακτηρίζουν ως «βαθύτατα προβληματικό και επικίνδυνο».
Η ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης
«Προς όλους τους ενημερωτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και εν γένει τους παρόχους υπηρεσιών μέσων επικοινωνίας της χώρας (συμπεριλαμβανομένων και των διαδικτυακών).
Με βάσει την ισχύουσα νομοθεσία και ιδίως τις διατάξεις των άρθρων 15 παρ. 2 του Συντάγματος, 3 παρ. 1 του Κανονισμού 2/1991 του ΕΣΡ, 9 παρ. 2 του Π.Δ. 77/2003, 3 παρ. 3 του Ν. 4173/2013, 6 παρ. 1 του Π.Δ. 77/2003, 7 του Π.Δ. 77/2003, 5 του Π.Δ. 77/2003, 8 παρ. 1 εδ. α του Π.Δ. 77/2003, 9 παρ. 6 του Ν. 4779/2021, 14 παρ. 2 του Π.Δ. 77/2003 παρακαλείσθε, ενόψει της έκτακτης συγκυρίας των τραγικών γεγονότων που απασχολούν την επικαιρότητα, να ασκήσετε την δέουσα εποπτεία κατά την παρουσίαση των γεγονότων αυτών, ώστε να μην υπάρξει υπέρβαση του αναγκαίου μέτρου για την ενημέρωση του κοινού, και να τηρήσετε κατά τη μετάδοση του προγράμματός σας την ισχύουσα νομοθεσία και δη να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για να διασφαλιστεί, ιδίως:
– ο σεβασμός της προσωπικότητας αναφερομένων σε εκπομπές προσώπων,
– ο σεβασμός της μνήμης νεκρού,
– η αδιάκριτη παρέμβαση σε προσωπικό πόνο ή πένθος,
– η αποφυγή πρόκλησης πόνου στους οικείους των εικονιζόμενων,
– η ακριβής μετάδοση γεγονότων με προσοχή και αίσθημα ευθύνης,
– η μετάδοση έγκυρων και επιβεβαιωμένων πληροφοριών και
– η αποφυγή δραματοποιημένης παρουσίασης γεγονότων».
Περισσότερα στο parapolitika.gr
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber

ΑΘΛΗΤΙΚΑ23 ώρες agoΝτύνεται στα κιτρινόμαυρα ο Ζούμπκοφ: Ολοκληρώθηκε το deal για ΑΕΚ-Τράμπζονσπορ, πέρασε τα ιατρικά ο Ουκρανός!
LIFESTYLE10 ώρες agoΤο Θηρίο για τη Γωγώ Μαστροκώστα: Ηταν “αρσενικό” – Η αποκάλυψη για τη στιγμή που μπήκε στο νoσoκομείο πριν τον θάνατό της (Βίντεο)
LIFESTYLE10 ώρες agoΤο Θηρίο για τη Γωγώ Μαστροκώστα: Ηταν “αρσενικό” – Η αποκάλυψη για τη στιγμή που μπήκε στο νoσoκομείο πριν τον θάνατό της (Βίντεο)
ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες agoΤι ώρα θα βγουν τα θέματα για τα Αρχαία Ελληνικά των Πανελληνίων
ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες agoΣοκ με 3χρονη στο Μενίδι: Το κοριτσάκι δίνει μάχη για τη ζωή του
ΒΟΛΟΣ17 ώρες agoΕσπευσμένα ένας 45χρονος από τη Σκόπελο στο νοσοκομείο Βόλου
LIFESTYLE6 ώρες agoΙουλία Καλλιμάνη: “Μου έλεγαν ότι πρέπει να χάσω κιλά” – “Έπρεπε να ξεπεράσω τους φόβους μου για να γίνω τραγουδίστρια” (Βίντεο)
ΜΑΓΝΗΣΙΑ15 ώρες agoΤραγικό θάνατο από πνιγμό βρήκε ένας 24χρονος στη Σκόπελο












