Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Σι Τζινπίνγκ: Άνοιγμα στις BRICS για συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας

Published

on

Spread the love

Να ενισχύσει τους δεσμούς του Πεκίνου με τις υπόλοιπες χώρες των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) με έμφαση στον τομέα της Άμυνας επιδιώκει ο Σι Τζινμπίνγκ.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μιλώντας την Πέμπτη μέσω βιντεοκλήσης στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών των πέντε χωρών, ο Σι σημείωσε ότι οι BRICS πρέπει να ενισχύσουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη και τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και να διατηρήσουν στενή επικοινωνία και συντονισμό για μεγάλα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακόμη, να ανταποκρίνονται στα βασικά συμφέροντα και τις κύριες ανησυχίες του άλλου, να σέβονται την κυριαρχία η μία χώρα της άλλης, τα συμφέροντα όσον αφορά την ασφάλεια και την ανάπτυξη, να αντιτίθενται στον ηγεμονισμό, να απορρίπτουν τη νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου και την αντιπαράθεση των μπλοκ και συνεργάζονται για την οικοδόμηση μιας παγκόσμιας κοινότητας ασφάλειας για όλους.

Οι επιπτώσεις των μεγάλων αλλαγών που έχουν συντελεστεί συμπίπτουν με μια πανδημία που δεν είχε εμφανιστεί εδώ και έναν αιώνα, με τους παράγοντες αστάθειας, αβεβαιότητας και ανασφάλειας να αυξάνονται στη διεθνή σκηνή, ανέφερε ακόμα ο Κινέζος πρόεδρος, καλώντας τις χώρες να συνεργαστούν για να οικοδομήσουν μια παγκόσμια κοινότητα ασφάλειας για όλους.

«Ειρήνη και ανάπτυξη»

«Παρόλα αυτά, η ειρήνη και η ανάπτυξη παραμένουν το ζητούμενο των καιρών, η φιλοδοξία των ανθρώπων σε όλες τις χώρες για μια καλύτερη ζωή παραμένει αμετάβλητη και η ιστορική αποστολή της διεθνούς κοινότητας να επιδιώξει την αλληλεγγύη και τη συνεργασία που θα ωφελήσει τους πάντες παραμένει αμετάβλητη», δήλωσε ο Σι.

«Ως θετική, εμπνευσμένη και εποικοδομητική δύναμη στη διεθνή κοινότητα, οι χώρες BRICS πρέπει να σταθεροποιήσουν την πίστη τους, να αντιμετωπίσουν τις καταιγίδες και τα κύματα και να αναλάβουν πραγματική δράση για να προωθήσουν την ειρήνη και την ανάπτυξη, να προασπίσουν τη δικαιοσύνη και να υποστηρίξουν τη δημοκρατία και την ελευθερία», πρόσθεσε ο Κινέζος πρόεδρος.

«Τόσο η ιστορία όσο και η πραγματικότητα μάς λένε ότι η αναζήτηση της ασφάλειας του ενός σε βάρος των άλλων θα δημιουργεί μόνο νέες εντάσεις και κινδύνους», είπε ακόμα ο Σι Τζινπίνγκ, θυμίζοντας ότι για να προωθήσει την κοινή ασφάλεια στον κόσμο πρότεινε πριν από λίγο καιρό την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ασφάλειας (GSI).

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
ΜΠΑΣΚΕΤ23 λεπτά ago

Θωμόπουλος: «Έχουμε πλάνο τριετίας για την National League 1»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ1 ώρα ago

Τα είπε με Μόντριτς ο Μπέκαμ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ2 ώρες ago

Γεροντολογία Γηριατρική άρθρο του Κωνσταντινου Κουσκούκη καθηγητή Δερματολογίας

OIKONOMIA2 ώρες ago

Αύξηση 3,1% το 2024 και νέο επίδομα προσωπικής διαφοράς

ΚΟΣΜΟΣ3 ώρες ago

Λίζε Μάιτνερ: Γιατί η επιστήμονας που προτάθηκε 46 φορές για το Νόμπελ δεν το κέρδισε ποτέ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ4 ώρες ago

Λάρισα: Αυτοκίνητο έπεσε σε κανάλι έξω από το “Ιπποκράτειο”

LIFESTYLE5 ώρες ago

Μόνο ανακουφιστική θεραπεία – Μη αναστρέψιμη η κατάσταση της υγείας του…Βασίλη Καρρά – NassosBlog – Celebrity News | Exclusives

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6 ώρες ago

IMμF 2023: Το κινηματογραφικό φεστιβάλ Micro μ στήνει κάλπες σε εννέα πόλεις

MEDIA7 ώρες ago

Αποθεώνουν τον «Γιατρό» – Συγκλονιστικός ο Μαρκουλάκης. Ο ρόλος της ζωή του – NassosBlog – Celebrity News | Exclusives

VIDEO8 ώρες ago

Βόλος: Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη κοντά σε βενζινάδικο – Δείτε βίντεο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή