Ο Φίλιπ Σίντκλεφ αποχώρησε πρόσφατα από τον Άρη και συνεχίζει την καριέρα του στο Κατάρ για λογαριασμό της Αλ Μπίντα. Ο νεαρός τερματοφύλακας μίλησε σε ιστοσελίδα της πατρίδας του και ανέφερε μεταξύ άλλων, πως ήταν ανοιχτός στο ενδεχόμενο να παραμείνει στους «κίτρινους» αν είχε περισσότερο χρόνο συμμετοχής.
Ωστόσο, όπως σημειώνει δεν μπορούσε να του το εγγυηθεί κανείς αυτό και έτσι αποφάσισε πως ήταν καλύτερο για εκείνον να αποχωρήσει.
Αναλυτικά όσα είπε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Fotbollskanalen:
«Ήταν αρκετά σαφές από την αρχή για μένα, τον Άρη και τον ατζέντη μου. Συμφωνήσαμε ότι το καλύτερο για μένα αυτή τη σεζόν είναι ότι πρέπει να παίξω. Ήμουν ανοιχτός στο να μείνω στον Άρη αν έπαιρνα χρόνο συμμετοχής, αλλά ήταν δύσκολο να τον εγγυηθώ. Τότε η καλύτερη επιλογή για μένα ήταν να κοιτάξω αλλού. Έφεραν επίσης δύο νέους τερματοφύλακες, οπότε αυτό ήταν το καρφί στο φέρετρο», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:
«Εντυπωσιάστηκα από την οργάνωση εδώ (στην Αλ Μπίντα) με τις συνθήκες, το σχέδιο, το πώς με βλέπουν και γιατί με θέλουν εδώ. Νομίζω ότι ένιωσα πολύ καλά και δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα ήταν τόσο καλά με τον προπονητή τερματοφυλάκων, τους συμπαίκτες και όλα τα άλλα. Ένιωσα πολύ καλά, συνεχίζει ο τερματοφύλακας.
Είναι ένα μεγάλο βήμα σε σύγκριση με αυτό που έχω συνηθίσει. Είναι μια εντελώς διαφορετική κουλτούρα, μια διαφορετική χώρα και ένα διαφορετικό Ποδόσφαιρο. Ήμουν λίγο επιφυλακτικός στην αρχή, καθώς είναι μακριά από το σπίτι και κάτι εντελώς καινούργιο, αλλά έπρεπε να μετακομίσω και αυτό μου άρεσε περισσότερο. Συμφώνησα με την οικογένειά μου, την κοπέλα μου και τον ατζέντη μου ότι αυτό ήταν το καλύτερο για μένα».