ΚΟΣΜΟΣ
Sky Bridge 721: Η πιο μεγάλη κρεμαστή πεζογέφυρα στον κόσμο


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Έχει μήκος 721 μέτρα
Μετά από δύο χρόνια εργασιών, η μεγαλύτερη σε μήκος κρεμαστή πεζογέφυρα στον κόσμο υποδέχεται πλέον αιθεροβάμονες -στην κυριολεξία- πεζοπόρους στην Τσεχική Δημοκρατία. Με την ονομασία Sky Bridge 721, η κρεμαστή πεζογέφυρα ενώνει δύο κορυφές του όρους Kralicky Snezník, προσφέροντας θέα που κόβει την ανάσα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Με μήκος 721 μέτρα, η πεζογέφυρα της οποίας τα επίσημα εγκαίνια έγιναν τον προηγούμενο μήνα έσπασε το ρεκόρ που κατείχε η μήκους 516 μέτρων πεζογέφυρα στην περιοχή Arouca της Πορτογαλίας και η οποία είχε εγκαινιαστεί την άνοιξη του 2021.
Η Sky Bridge 721 ξεκινά από το Σαλέ Slaměnka και πηγαίνει ως την πλαγιά του Λόφου Chlum. Οι επισκέπτες εισέρχονται σε αυτή σε ύψος 1.125 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και εξέρχονται δέκα μέτρα υψηλότερα. Για την κατασκευή της απαιτήθηκαν 1.030 κυβικά μέτρα τσιμέντου, με αποτέλεσμα το συνολικό βάρος της να ανέρχεται σε 405 τόνους (το συνολικό βάρος των σχοινιών ανήλθε σε 405 τόνους και αυτό των βοηθητικών δομών σε 20 τόνους). Διανύοντας τα 721 μέτρα της, οι επισκέπτες θα ανέλθουν στο υψηλότερο σημείο στα 95 μέτρα από το έδαφος ή 1.116 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.
Παράλληλα, οι επισκέπτες έχουν μοναδική ευκαιρία να μάθουν την τοπική ιστορία μέσω μιας εκπαιδευτικής διαδρομής που ακούει στο όνομα «Η Γέφυρα του Χρόνου»: οκτώ εκπαιδευτικά πάνελ και ένα συνδεδεμένο διαδραστικό παιχνίδι με καθήκοντα τα οποία είναι οργανωμένα θεματικά και χρονολογικά θα επιτρέψουν στους πεζοπόρους, μετά από περίπατο περίπου μιας ώρας σε συγκεκριμένες διαδρομές, να επιστρέψουν στο παρόν.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Κατέβασε ρολά γνωστό γυμναστήριο στο Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Σοκ Πέθανε λίγες ώρες πριν παντρευτούν
-
COVER STORY13 ώρες ago
Αλοννησος έκρηξη σε σκάφος με φωτιά και τραυματισμό μέλους video
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Ληστεία σε ζαχαροπλαστείο του Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Νέο διοικητικό συμβούλιο στους Μύλους Λούλη
-
ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago
Μύκονος: Ασύλληπτες τιμές στο νησί των Ανέμων – 25 ευρώ το σουβλάκι, 150 ευρώ τα καλαμαράκια
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Χαμός στο Ρουκ Ζουκ – Άφωνη η Μακρυπούλια –«Πως είσαι έτσι μωρή πατσαβούρα;» Δείτε το βίντεο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ23 ώρες ago
Συνελήφθη 34χρονη που δούλευε χωρίς πιστοποιητικό υγείας