Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σμύρνη: «Για το παρελθόν ισχύει το “συγχωρώ, αλλά δεν ξεχνώ”»

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Την περασμένη εβδομάδα οι ακροατές στην εκδήλωση του Αμερικανικού Κολεγίου (Deree) άκουσαν τον αμερικανό καθηγητή Δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης Λου Γιουρένεκ να περιγράφει το θέμα για το οποίο προσκλήθηκε: «Σμύρνη: ο ιστορικός εφιάλτης της φωτιάς, του θανάτου και της καταστροφής». Παρά τον φορτισμένο συναισθηματικά τίτλο, ο Γιουρένεκ, που συμμετείχε στο ίδιο πάνελ με τον ιστορικό Ευάνθη Χατζηβασιλείου και τον ομότιμο καθηγητή Οικονομικών Μιχάλη Ψαλιδόπουλο, επέμεινε στις καταγραφές των αυτοπτών μαρτύρων του 1922. Οπως συνέβη και στην αφηγηματική ανάπλαση «Η μεγάλη φωτιά» (εκδ. Ψυχογιός, 2016, μτφ. Χρήστος Καψάλης), για την οποία βασίστηκε σε επιστολές και ημερολόγια αξιωματικών του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, αποχαρακτηρισμένες αναφορές της αμερικανικής Αντικατασκοπίας, αμερικανικά και βρετανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα, μαρτυρίες αμερικανών ιεραποστόλων, βρετανών ναυτών και αξιωματικών.  Ανέδειξε, εξάλλου, τη δράση δύο σημαντικών ανθρώπων: του μεθοδιστή πάστορα Εϊσα Τζένινγκς, ο οποίος οργάνωσε τη διάσωση περίπου 300.000 προσφύγων, και του κυβερνήτη του αντιτορπιλικού «Εντσαλ» Χάλσεϊ Πάουελ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ασχολείστε με τη σημασία και τις συνέπειες από την Καταστροφή της Σμύρνης σε διεθνές επίπεδο. Ποιες εντοπίζετε κυρίως;

Η Καταστροφή της Σμύρνης συμπύκνωσε τη νίκη των τούρκων εθνικιστών επί της Ελλάδας και, κατ’ επέκταση, επί της πολιτικής κατάστασης που προσπάθησαν αρχικά να επιβάλουν οι Σύμμαχοι του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Μικρά Ασία και την Εγγύς Ανατολή. Σηματοδότησε επίσης την άνοδο ενός νέου έθνους, της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Αξίζει να θυμόμαστε ότι οι Σύμμαχοι κατείχαν τότε την Κωνσταντινούπολη και ήταν αυτό το γεγονός που οδήγησε στις επόμενες Συνθήκες και την αποχώρηση των Συμμάχων ως κατοχικής δύναμης. Σε ευρύτερο πλαίσιο, η πυρπόληση της Σμύρνης συμβόλιζε την κολοσσιαία αποτυχία των νικητών του Α’ Παγκοσμίου να διαχειριστούν την ειρήνη που προέκυψε. Δεν παύει από μόνη της να αποτελεί μία στιγμή ακραίας ωμότητας μέσα στην παγκόσμια ιστορία.

Πώς περιγράφουν σε μαρτυρίες τους οι Αμερικανοί που ζούσαν στη Σμύρνη της εποχής τη μεγάλη πυρκαγιά;

Τις ημέρες της πυρκαγιάς βρίσκονταν στην πόλη αμερικανοί επιχειρηματίες, ιεραπόστολοι και προσωπικό του Ναυτικού. Είδαν από κοντά τον τρόμο που ξεχύθηκε παντού – με ξυλοδαρμούς, βιασμούς και φόνους. Με τις επιστολές, τις αναμνήσεις και τις επίσημες αναφορές τους τεκμηριώνουν κατά τρόπο ενιαίο και γλαφυρό τις ωμότητες. Ορισμένοι από αυτούς προσπάθησαν να προσφέρουν βοήθεια – μέσω μιας επιτροπής ανακούφισης εντός της πόλης και, αργότερα, μέσω του σχεδίου διαφυγής, το οποίο οργάνωσαν ο αιδεσιμότατος Εϊσα Τζένινγκς και ο πλωτάρχης Χάλσεϊ Πάουελ. Η σφαγή στη Σμύρνη και στη Μικρά Ασία επηρέασε, εξάλλου, τη διαμάχη εντός των ΗΠΑ για την αναγνώριση της Τουρκίας στη δεκαετία του 1920. Οι θρησκευτικοί ηγέτες εναντιώνονταν, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την ευνοούσε. Τελικά, το ζήτημα διευθετήθηκε όπως ήθελε το δεύτερο στο πλαίσιο μιας ρεάλπολιτικ.

Πώς συναντήθηκαν οι  «ήρωες της καθημερινής ζωής» Εϊσα Τζένινγκς και Χάλσεϊ Πάουελ;

Ηταν δύο διαφορετικές προσωπικότητες – ο ένας ευσεβής άνθρωπος, ένας ιεραπόστολος με εύθραυστη υγεία, ο άλλος παρασημοφορεμένος αξιωματικός του Ναυτικού. Και οι δύο, όμως, άνθρωποι ευσυνείδητοι με ανεξάρτητο πνεύμα, που τους ωθούσε να συνεργαστούν για να γλιτώσουν τη ζωή χιλιάδων ελλήνων προσφύγων – όχι μόνο από τη Σμύρνη, αλλά και σε παραλιακές πόλεις του Αιγαίου ή της Μαύρης Θάλασσας. Είχαν πολλές ικανότητες και εργάζονταν με διάθεση συμπόνιας και αίσθηση καθήκοντος. Μαζί με τον πλοίαρχο Ιωάννη Θεοφανίδη (σ.σ.: ο κυβερνήτης του θωρηκτού «Κιλκίς») ήταν οι ήρωες της Σμύρνης.

Πώς τοποθετείστε στη συζήτηση για τη χρήση του όρου «γενοκτονία» όσον αφορά την επίμαχη περίοδο στη Μικρά Ασία;

Η «γενοκτονία» είναι ο σωστός όρος για τις μαζικές εκτελέσεις και τους εκτοπισμούς που συνέβησαν στη Μικρά Ασία ανάμεσα στο 1912 και το 1922. Η Γενοκτονία των Αρμενίων, των Ποντίων, της Ιωνίας και των Ασσυρίων είναι στην πραγματικότητα μία ενιαία – η εθνοτική και θρησκευτική εκκαθάριση της Μικράς Ασίας. Περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι αφανίστηκαν σ’ αυτήν.

Αναφέρετε την ιστορία της Θεοδώρας Γκράβου, ενός από τα 12 παιδιά μιας οικογένειας που ξεριζώθηκε από τα Γκριτζαλιά κι έφτασε ως τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά. Συναντήσατε ποτέ κάποιους από τους απογόνους της;

Η αφήγηση της ιστορίας της ήταν από τις μεγαλύτερες προκλήσεις γράφοντας το βιβλίο. Ηθελα να δείξω πώς μια οικογένεια υπέφερε και επιβίωσε από την καταστροφή της Σμύρνης. Ανακάλυψα την περιπέτεια της Θεοδώρας στη συλλογή της «Εξόδου» με τις μαρτυρίες που συνέλεξε το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών στην Αθήνα και, στη συνέχεια, έκανα πρόσθετη έρευνα ταξιδεύοντας στα μέρη της Τουρκίας όπου είχαν ζήσει η ίδια και οι συγγενείς της. Μπόρεσα να προσθέσω και κάποια επιμέρους στοιχεία στην αφήγηση ανακαλύπτοντας τα ορόσημα που ανέφερε στη μαρτυρία της. Με τη βοήθεια πρώην φοιτήτριάς μου από την Αθήνα κατάφερα να βρω την κόρη της, Ελένη, στον Πειραιά. Μίλησα μαζί της, αν και ήταν ήδη σε μεγάλη ηλικία.

Μπορεί το αξίωμα «συγχωρώ, αλλά δεν ξεχνώ» να είναι οδηγός στον τρόπο που «διαβάζουμε» το παρελθόν και διατηρούμε την ιστορική μνήμη;

Ναι, νομίζω πως πρόκειται για μια σοφή παραίνεση. Αυτό που χρειαζόμαστε όλοι είναι μια καταγραφή του παρελθόντος με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια – έτσι γνωρίζουμε καλύτερα και το παρόν. Την ίδια στιγμή, όμως, ο χρόνος προχωρά. Οι υπεύθυνοι για τον θάνατο και την καταστροφή της Σμύρνης έχουν πεθάνει εδώ και καιρό. Υπάρχει μια νέα γενιά ανθρώπων στην Τουρκία και πρέπει να την κρίνουμε από τις σημερινές πράξεις της. Θα ήταν ευχής έργον – και πολύ χρήσιμο – εάν η Τουρκία αναγνώριζε τη γενοκτονία εκείνων των πρώτων χρόνων του 20ού αιώνα και προχωρούσε μπροστά διατηρώντας φιλικές σχέσεις με τους γείτονές της.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η χειραψία Σίσι – Ερντογάν άναψε «φωτιές» – Μπορεί η Αίγυπτος να «προδώσει» την Ελλάδα;

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Η συζήτηση που άνοιξε στην Αθήνα μετά την χειραψία του προέδρου της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι με τον τούρκο ομόλογο του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν πέρασε απαρατήρητη στην Άγκυρα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η Αθήνα σίγουρα παρακολουθεί τις κινήσεις των συμμάχων της. Ιδιαίτερα όσον αφορά την Τουρκία. Ωστόσο δεν δείχνει – και σωστά – να βρίσκεται σε πανικό.

Διαβάστε επίσης: Η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου χαλάει τα σχέδια της Αγκυρας

Βεβαιότητα

Σε υπουργείο Εξωτερικών και Μέγαρο Μαξίμου είναι περισσότερο από σαφές πως οι σχέσεις Τουρκίας – Αιγύπτου δεν μπορούν να μείνουν παγωμένες επ’ αόριστο. Οι λόγοι και οι παράγοντες που αργά ή γρήγορα θα επιβάλλουν με τον τρόπο τους την εξομάλυνση είναι πολλοί. Τόσο οικονομικοί όσο και γεωπολιτικοί.

Αυτά που χωρίζουν επίσης Αίγυπτο και Τουρκία είναι εξαιρετικά σημαντικά και ακόμα και σε μία διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων δεν μπορεί κανείς να τα παραβλέψει. Με τις σχέσεις Ερντογάν – Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αλλά και το ρόλο της Άγκυρας στη Λιβύη και την προσπάθεια μετατροπής της χώρας σε προτεκτοράτο της Τουρκίας να μην περνούν απαρατήρητα από το Κάιρο αφού αφορούν ζωτικά συμφέροντα της κυβέρνησης του.

Διαβάστε επίσης: Χουριέτ: Θα πάθουν έμφραγμα στην Αθήνα όταν υπογραφούν οι συμφωνίες Τουρκίας – Αιγύπτου

Οι δεσμοί Ελλάδας – Αιγύπτου

Την ίδια στιγμή η Αίγυπτος με το βλέμμα και στην ΕΕ έχει επιλέξει να προχωρήσει σε μία στρατηγικού χαρακτήρα σχέση με την Ελλάδα. Άλλωστε η απόφαση του Καΐρου να υπογράψει συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών το 2020 με την Αθήνα, εν μέσω της κρίσης του Ορούτς Ρέις και ενώ Ελλάδα και Τουρκία ήταν μία ανάσα από το «θερμό επεισόδιο», είναι αυτή που «έκοψε» στη μέση το τουρκολιβυκό μνημόνιο του 2019. Με τη συνεργασία να επαναβεβαιώνεται με τη νέα συμφωνία έρευνας και διάσωσης, Ελλάδας – Αιγύπτου.

Ο Σούκρι είναι ο ΥΠΕΞ ο οποίος κάλεσε ευθέως ΟΗΕ και ΕΕ να αναλάβουν δράση απέναντι στην κυβέρνηση της Τρίπολης, απαιτώντας να οδηγηθεί η Λιβύη σε εκλογές για την ανάδειξη μίας κυβέρνησης που θα εκπροσωπεί το σύνολο της χώρας. Απαλλαγμένη από ξένους κηδεμόνες.

Με την Αθήνα να βρίσκει στον Κάιρο τον μεσολαβητή που χρειάζεται προκειμένου να μην χάνεται η φωνή της στα διεθνή τραπέζια που στρώνονται για την Λιβύη και εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένη.

Στελέχη του ΥΠΕΞ επαναλαμβάνουν – όπως έκαναν και στο παρελθόν στην περίπτωση της επαναπροσέγγισης Ισραήλ – Τουρκίας –  ότι είναι λάθος να προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε τις συμμαχίες της Ελλάδας μέσα από τις σχέσεις των χωρών αυτών με την Άγκυρα.

Υποστηρίζουν δε ότι οι σχέσεις της Αθήνας δεν βασίζονται στις μη σχέσεις των εν λόγω χωρών με την Άγκυρα και σημειώνουν τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί, τις συνέργειες και την πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα στην περιοχή ως παράγοντας σταθερότητας.

Και τα συμφέροντα

Όπως σημειώνουν έμπειροι διπλωμάτες δε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη διπλωματία σημασία για την ισχύ των δεσμών μεταξύ των κρατών και τις συνεργασίες τους έχουν τα κοινά συμφέροντα που αναπτύσσουν.

Την ίδια στιγμή η φιλολογία που αναπτύχθηκε στην Ελλάδα γύρω από τη χειραψία Ερντογάν – Σίσι αποτυπώθηκε με δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, όπως αυτό της Χουριέτ. Δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για έναν οδικό χάρτη όσον αφορά τις σχέσεις Αιγύπτου – Τουρκίας και την εξομάλυνση τους, με σημείωση ότι θα μειωθεί η επιρροή της Αθήνας.

Με μοναδικό κανόνα στις διπλωματικές σχέσεις να παραμένει πως τα κράτη δεν έχουν διαρκείς φιλίες ή διαρκείς έχθρες, παρά μόνο διαρκή συμφέροντα.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαλκίδα: Γραφεία του ΚΚΕ, στο όνομα του αντάρτη της ΕΛΑΣ «Ανάποδου», εγκαινίασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στη Χαλκίδα βρέθηκε το πρωί της Κυριακής ο Δημήτρης Κουτσούμπας, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων γραφείων της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας του ΚΚΕ, αλλά και να μιλήσει στην εκδήλωση – συναυλία που ακολούθησε, για να γιορταστούν τα 104 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος και η απόκτηση των νέων γραφείων.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το κτίριο των νέων γραφείων ονομάζεται «Κτίριο Θύμιος Καψής ‘Ανάποδος’» προς τιμήν του θρυλικού αντάρτη του ΕΛΑΣ και διοικητή του Ανεξάρτητου Τάγματος Εύβοιας του ΔΣΕ, Θύμιου Καψή «Ανάποδου», και θα στεγάσει, εκτός από την Επιτροπή Περιοχής της Ανατολικής Στερεάς, την οργάνωση της ΚΝΕ, την Τομεακή Επιτροπή της Εύβοιας και τον Ριζοσπάστη.

Διαβάστε επίσης: Κουτσούμπας για υποκλοπές: «ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κάνουν σαν απατημένοι σύζυγοι»

Εκδήλωση – συναυλία για τα 104 χρόνια του ΚΚΕ

Η απόκτηση των νέων γραφείων αποτέλεσε για τις οργανώσεις του κόμματος και της ΚΝΕ στην περιοχή μια ηθική δέσμευση απέναντι στην οικογένεια του Θύμιου Καψή και ιδιαίτερα στην αδελφή του, Ευσταθία Καψή, μαχήτρια του ΔΣΕ, η οποία μαζί με άλλα στελέχη του κόμματος συνέβαλε να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη και η ιστορία του καπετάν Ανάποδου και του Ανεξάρτητου Τάγματος της Εύβοιας του ΔΣΕ.

Μάλιστα, η Ευσταθία Καψή, με την οικονομική της προσφορά στη μνήμη του αδελφού της, έδωσε το έναυσμα για την απόκτηση των νέων γραφείων του ΚΚΕ στη Χαλκίδα.

Όπως αναφέρθηκε και στην εκδήλωση, ο στόχος για την απόκτηση ιδιόκτητων γραφείων έγινε κατορθωτός, χάρη στην οικονομική προσφορά όχι μόνο των μελών του κόμματος και της ΚΝΕ, αλλά και απλών ψηφοφόρων του ΚΚΕ, αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ και των οικογενειών τους, αλλά και στην εθελοντική εργασία που προσέφεραν δεκάδες μέλη και φίλοι του κόμματος από τις πόλεις της Στερεάς και την Αθήνα.

Μετά τα εγκαίνια, ακολούθησε η εκδήλωση – συναυλία για τον εορτασμό των 104 χρόνων του ΚΚΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της μεγάλης πολιτικής εξόρμησης που πραγματοποιούν οι κομματικές οργανώσεις με το κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση – συναυλία πλαισιώθηκε από αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι, στην οποία πήραν μέρος ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης, η Ρίτα Αντωνοπούλου και η Πολυξένη Καράκογλου.

Προηγήθηκε μουσικοθεατρικό δρώμενο προς τιμήν του Θύμιου Καψή και των αγωνιστών του Ανεξάρτητου Τμήματος Εύβοιας του ΔΣΕ από τη νεοσύστατη θεατρική ομάδα της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ21 δευτερόλεπτα ago

Η χειραψία Σίσι – Ερντογάν άναψε «φωτιές» – Μπορεί η Αίγυπτος να «προδώσει» την Ελλάδα;

Α.Ο.ΤΡΙΚΑΛΑ2 λεπτά ago

AO Τρίκαλα – ΑΟ Χαλκίδα (Live) – Sportrikala.gr

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 λεπτά ago

Τα αποτελέσματα της Γ Εθνικής

ΘΕΣΣΑΛΙΑ7 λεπτά ago

Πανέμορφες εικόνες από το πρώτο χιόνι στα Περτουλιώτικα λιβάδια – χιονοδρομικό κέντρο (3 ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

ΚΟΣΜΟΣ9 λεπτά ago

Γαλλία: Ένας 14χρονος σκοτώθηκε σε συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων ομάδων νέων κοντά στις Βερσαλλίες

LIFESTYLE14 λεπτά ago

Η επαναστατική της φύση, η σχέση με τους γονείς της και η αποκάλυψη για το όνομά της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ19 λεπτά ago

Χαλκίδα: Γραφεία του ΚΚΕ, στο όνομα του αντάρτη της ΕΛΑΣ «Ανάποδου», εγκαινίασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Α.Ο.ΤΡΙΚΑΛΑ22 λεπτά ago

Γκέλα ολκής για ΑΟΤ!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ26 λεπτά ago

Κέλλερ: «Υπολογίζουμε κανονικά στο ρόστερ τον Λημνιό»

LIFESTYLE33 λεπτά ago

7 backbacks για να κρατήσετε από το γραφείο μέχρι τη βόλτα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Παναγία Εικονίστρια η μεγαλη εορτή της Σκισθου

LIFESTYLE5 ημέρες ago

“Γίναμε” – Δείτε το αξέχαστο σκύψιμο της Νόβα με ανύπαρκτο στρινγκ – NassosBlog

LIFESTYLE6 ημέρες ago

Τζούλια Νόβα για τα αρνητικά σχόλια που δέχεται: «Δεν κρατάω κακία σε κανέναν»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Το συνέδριο της ΚΕΔΕ στον Βόλο ξεκίνησε τις εργασίες του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ8 ώρες ago

Συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος στην Αγχίαλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Mάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 60χρονος Βολιώτης – Υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από τροχαίο ατύχημα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

ΣΚΙΑΘΟΣ: Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Η φιλαρμονική της Σκιαθου γέμισε ύμνους τα σοκάκια του νησιού

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Ιωάννα Κολοβού: Χάνει το σπίτι της σε πλειστηριασμό

ΣΤΟΙΧΗΜΑ5 ημέρες ago

Στοίχημα Τρίτης: Γαλλία – Αυστραλία «πληρώνουν» 10.00

Δημοφιλή