Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Σολτς: Η ισλαμιστική διαδήλωση στο Αμβούργο θα έχει «συνέπειες – Συναγερμός στις γερμανικές αρχές

Published

on

2342 1 620x350.jpg

Περισσότερα από 1.000 άτομα διαδήλωσαν το Σάββατο στο Αμβούργο εναντίον της «εχθρικής προς το ισλάμ» πολιτικής της Γερμανίας, ενώ ορισμένοι κρατούσαν αφίσες που καλούσαν στην επιβολή του νόμου της Σαρία και στην εγκαθίδρυση ενός χαλιφάτου, προκαλώντας συναγερμό στις γερμανικές αρχές το Σαββατοκύριακο.

«Δυσβάσταχτο» χαρακτήρισε το γεγονός η υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ, η οποία προειδοποίησε τους συμμετέχοντες να μην περάσουν την «κόκκινη γραμμή».

«Στη Γερμανία υπάρχουν ίσα δικαιώματα για τις γυναίκες, ελευθερία θρησκείας και δημοκρατία. Αναλαμβάνουμε σκληρή δράση ενάντια στην ισλαμιστική τρομοκρατική προπαγάνδα και το μίσος προς τους Εβραίους. Όποιος θέλει ένα χαλιφάτο, έχει έρθει σε λάθος μέρος στη Γερμανία», τόνισε η Φέζερ.

Σολτς: Θα υπάρξουν συνέπειες

Από την πλευρά του, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι θα υπάρξουν «συνέπειες» μετά τη μεγάλη ισλαμιστική συγκέντρωση στο Αμβούργο.

Η διαδήλωση συνδέθηκε με την ομάδα «Μουσουλμανική Αλληλεπιδραστικότητα», την οποία οι υπηρεσίες εσωτερικών πληροφοριών της Γερμανίας κατατάσσουν στις εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου, ο Σολτς δήλωσε πως «είναι απολύτως σαφές ότι όλες οι ισλαμιστικές δραστηριότητες πρέπει να αντιμετωπιστούν, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες και τις επιλογές του συνταγματικού μας κράτους».

Και πρόσθεσε ότι τυχόν εγκληματικές πράξεις θα διώκονται ποινικά.

Advertisement

Για ρατσισμό κατά των μουσουλμάνων κατηγορούν την Γερμανία

Η διαμαρτυρία αυτή έρχεται την ώρα που η γερμανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει επικρίσεις για την αποτυχία της να προστατεύσει επαρκώς τους μουσουλμάνους από διακρίσεις, με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να αναφέρει ότι η Γερμανία δεν διαθέτει ένα λειτουργικό ορισμό για τον αντιμουσουλμανικό ρατσισμό.

«Οι αδυναμίες της γερμανικής κυβέρνησης στην προστασία των μουσουλμάνων από το μίσος και τις διακρίσεις ξεκινούν από την έλλειψη κατανόησης ότι οι μουσουλμάνοι βιώνουν ρατσισμό και όχι απλώς εχθρότητα με βάση την πίστη», δήλωσε η Almaz Teffera, ερευνήτρια της ΜΚΟ.

«Χωρίς σαφή κατανόηση του αντιμουσουλμανικού μίσους και των διακρίσεων στη Γερμανία και χωρίς ισχυρά δεδομένα σχετικά με τα περιστατικά και την προσέγγιση της κοινότητας, η αντίδραση των γερμανικών αρχών θα είναι αναποτελεσματική», ανέφερε.

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2023, τα προκαταρκτικά στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης για τα εγκλήματα μίσους είχαν καταμετρήσει 686 «αντι-ισλαμικά» εγκλήματα, ξεπερνώντας τα 610 που είχαν καταγραφεί για όλο το 2022.



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή