Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Σωματεία και Συνδικάτα για το συνέδριο της ΓΣΕΕ

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Μοιράσου το άρθρο:

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σε ανακοινώσεις προχώρησαν σωματεία και συνδικάτα του νομού Καρδίτσας για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ.
Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου νομού Καρδίτσας στον τίτλο της ανακοινωσης αναφέρει: Τώρα να γίνει γνήνσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ χωρίς νόθους, εργοδοσία και αστυνομία. «Καταδικάζουμε τις πρακτικές της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ. Καταδικάζουμε την εμπλοκή της κυβέρνησης και των εισαγγελέων. Καταδικάζουμε την παρουσία ΜΑΤ στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.
Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ αποφάσισαν να καλέσουν όλα τα αφεντικά τους, τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την αστυνομία και τα ΜΑΤ, για να πραγματοποιήσουν ένα Συνέδριο – παρωδία με διαδικασίες «fast track» στο καλά φυλασσόμενο πολυτελές ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Καβούρι Αττικής. Η διάρκειά του θα είναι τόση, όση χρειάζεται, για να γεμίσει μία κάλπη, με συνοπτικές διαδικασίες, που δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό σωματείου, υπό την «προστασία» της κυβέρνησης και την άμεση επέμβασή της.
Όλο αυτό γίνεται γιατί ξέρουν πως με την πραγματοποίηση κανονικού συνεδρίου θα ξεμπροστιαστούν, θα μάθουμε για τις νοθείες τους, για τους εργοδότες, που τους βαφτίζουν εργαζόμενους, για τα σωματεία σφραγίδες, που στήνονται σε μια νύχτα. Η εργατική τάξη της χώρας μας τους ξέρει καλά. Είναι αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια πάνε χέρι – χέρι με τις κυβερνήσεις, την ευρωπαϊκή ένωση, τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές. Είναι οι ίδιοι που συμμετείχαν στα τραπέζια των κοινωνικών διαλόγων με όλους τους κηφήνες βάζοντας την υπογραφή τους, για να πετσοκόβονται δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζόμενων. Το ότι δεν ανακοίνωσαν ότι καλούν και το μεγάλο αφεντικό τους, τον ΣΕΒ, αποτελεί μεγάλη παράλειψη … Την απάντησή τους την παίρνουν καθημερινά στους χώρους δουλειάς, οι οποίοι ούτε ξέρουν προς τα πού πέφτουν. Την πήραν στην απεργία και τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του ταξικού εργατικού κινήματος. Θα την πάρουν και στις 25 του Φλεβάρη, αφού Μητσοτάκης, Χρυσοχοϊδης, Παναγόπουλος, Καραγεωργόπουλος, Κουτσούκης, Βασιλόπουλος και ο κατασταλτικός μηχανισμός τους θα βρουν απέναντί τους χιλιάδες εργάτες, αυτούς που οι πολιτικές που συμφωνούν, καταστρέφουν τις ζωές τους.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το συνδικάτο εργατοτεχνιτών, οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Καρδίτσας επισημαίνει «θέλουμε συνέδριο εργατών και όχι ΜΑΤ, κυβέρνησης και εργοδοτών» :Η Κυβέρνηση, η μεγαλοεργοδοσία και τα κόμματα που τη στηρίζουν, όπως επίσης και η απεργοσπάστες της ΓΣΕΕ πήραν την πρώτη τους απάντηση με την απεργία στις 18 Φλεβάρη και τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος.
Θα πάρουν την απάντησή τους και στις 25 Φλεβάρη στο Συνέδριο – παρωδία που ετοιμάζουν σε συνεργασία με την κυβέρνηση, τα ΜΑΤ και τους μπράβους που επιστρατεύουν.
Η απόφαση αυτή της «Συνδικαλιστικής μαφίας» για την πραγματοποίηση ενός Συνεδρίου με διαδικασίες «ψεκάστε – σκουπίστε – ψηφίστε», χωρίς νομιμοποίηση αντιπροσώπων, χωρίς καμιά συζήτηση, με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού, δείχνει το φόβος τους για να μην αποκαλυφθούν στα μάτια όλων των εργαζομένων, δείχνει πως εννοούν τις δημοκρατικές διαδικασίες
Κυβέρνηση και κρατικοί μηχανισμοί τους στηρίζουν. Τους στηρίζουν γιατί «το να χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το σύστημα» της εκμετάλλευσης, των χαμηλών μισθών, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης, του τζογαρίσματος των αποθεματικών των Ταμείων… Γι’ αυτό εξάλλου πρωθυπουργός, υπουργοί, ΜΑΤ και εισαγγελείς θα εποπτεύουν τις νόθες διαδικασίες τους, για να προχωρήσουν απρόσκοπτα… Είναι η επιβράβευση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που δήλωσε «πολύ κακό για το τίποτα» για το νέο ασφαλιστικό Κατρούγκαλου – Βρούτση, που συμφώνησε με τον ΣΕΒ στην ίδρυση Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου, που υπέγραψε στα μουλωχτά τη διατήρηση του άθλιου κατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους…
Δεν ανεχόμαστε ΜΑΤ, ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ & ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ να καθορίζουν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών.
Εδώ και τώρα γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία.

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καρδίτσας τονίζει :
«Για ακόμα μια φορά, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε τον αντεργατικό της ρόλο. Ανακοίνωσε συνέδριο παρωδία για τις 25 του Φλεβάρη.
Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ, που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.
Ενδεικτικό παράδειγμα είναι το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας, όπου στις διαδικασίες του πήραν μέρος 1.202 αντιπρόσωποι οι οποίοι εκπροσώπησαν 104.000 ψηφίσαντες εργαζόμενους στα σωματεία, έλαβαν αποφάσεις και ψήφισαν για τη νέα διοίκηση του ΕΚΑ, χωρίς ΜΑΤ, κρατική επέμβαση, τραμπουκισμούς, αποκλείοντας με δημοκρατικές διαδικασίες νόθους και εργοδότες.
Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!
Εδώ και τώρα γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία! Κανένα συνδικάτο της χώρας να μη νομιμοποιήσει συνέδρια με ΜΑΤ και κρατική βία!
Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών.

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2020/02/20/somateia-kai-syndikata-gia-to-synedrio-tis-gsee/

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ6 λεπτά ago

Τι λέει ο ιερέας για το άσεμνο μήνυμα σε 12χρονο – «Νόμιζα ότι το έστειλα σε ενήλικα που κάναμε διαδικτυακό σεξ»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ12 λεπτά ago

Το πρόγραμμα Κηφισιάς και Athens Kallithea μέχρι το τέλος

ΚΟΣΜΟΣ15 λεπτά ago

Ένταση στο Κόσοβο: «Δεν αισθανθήκαμε ποτέ ελεύθεροι από τη Σερβία» – Κατηγορίες ότι το Βελιγράδι υποκινεί στη βία

LIFESTYLE21 λεπτά ago

Αεροπορική εταιρεία ζητά από τους επιβάτες της να ζυγιστούν πριν ανέβουν στο αεροπλάνο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ27 λεπτά ago

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει ο ισχυρός αντίπαλος της ΝΔ

ΕΛΛΑΔΑ30 λεπτά ago

Σοβαρό τροχαίο στον Βόλο – Ακρωτηριάστηκε οδηγός μηχανής

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ33 λεπτά ago

Στην 5η θέση ο Δημητρόπουλος στο Μπακού

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ36 λεπτά ago

Έγινε αλλαγή στο πρώτο λεπτό και αποθεώθηκε ο Ζέκα (video)

ΘΕΣΣΑΛΙΑ39 λεπτά ago

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας 25χρονος που ακρωτηριάστηκε μετά από τροχαίο με τη μηχανή του στο Βόλο

LIFESTYLE42 λεπτά ago

Πώς θα καταλάβετε ότι ο γάμος σας δεν θα μακροημερεύσει ήδη από τη διοργάνωσή του, σύμφωνα με μια ειδικό

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή