ΚΟΣΜΟΣ
Σουδάν: Τουλάχιστον 40 νεκροί στη χειρότερη επιδημία χολέρας στη χώρα εδώ και χρόνια

Τουλάχιστον 40 θάνατοι που συνδέονται με τη χολέρα έχουν καταγραφεί σε μια εβδομάδα στην περιφέρεια του Νταρφούρ, στο δυτικό Σουδάν που βρίσκεται σε πόλεμο, ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).
«Επιπλέον ενός γενικευμένου πολέμου, οι Σουδανοί αντιμετωπίζουν σήμερα τη χειρότερη επιδημία χολέρας που έχει γνωρίσει η χώρα εδώ και χρόνια», υπογράμμισε η MKO.
Μόνον στην περιφέρεια του Νταρφούρ, ομάδες των MSF παρείχαν ιατρική φροντίδα σε πάνω από 2.300 ασθενείς και κατέγραψαν 40 θανάτους την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας της χολέρας», πρόσθεσε η οργάνωση.
Η σοβαρή αυτή ασθένεια, που μεταδίδεται από μολυσμένο νερό και τροφή, μπορεί να επιφέρει τον θάνατο σε μερικές ώρες, αν δεν παρασχεθεί θεραπεία.
Από τον Ιούλιο του 2024 περίπου 100.000 κρούσματα χολέρας έχουν καταγραφεί στο Σουδάν, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ενώ η νόσος αυτή εξαπλώνεται «σε όλες τις πολιτείες του Σουδάν».
Ο πόλεμος που μαίνεται για τρίτη χρονιά στη χώρα, έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχει αναγκάσει να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εκατομμύρια άλλοι, έχει προκαλέσει την, όπως τη χαρακτήρισε ο ΟΗΕ, «χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο».
Στη χώρα αυτή, όπου λόγω των μαχών έχουν αποκλειστεί οι βασικοί οδικοί άξονες και παραλύσει οι εφοδιαστικές αλυσίδες, η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας καθίσταται σχεδόν αδύνατη. Οι οχηματοπομπές με βοήθεια έχουν σταματήσει και τα αποθέματα εξαντλούνται.
Εξάλλου η περίοδος των βροχών, η οποία εντείνεται τον Αύγουστο, ενδέχεται να επιδεινώσει την ανθρωπιστική κρίση.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

-
VIDEO12 ώρες ago
Θύμα επίθεσης αδέσποτων σκυλιών έπεσε ο γνωστός καρδιολόγος με καταγωγή από τον Αλμυρό
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες ago
Λουκέτο 48 ωρών και πρόστιμο 10.500 ευρώ από την ΑΑΔΕ σε γνωστό beach bar
-
LIFESTYLE6 ώρες ago
Γιώργος Λιάγκας & Μαρία Αντωνά: Πολυτελείς διακοπές στη Σικελία – Το ξενοδοχείο στο Παλέρμο και το εντυπωσιακό κόστος
-
ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες ago
Έκκληση απο γνωστή ποτοποιία για βοήθεια, η φωτιά έχει πλησιάσει επικίνδυνα την εταιρεία όπου έχει τόνους με αλκοόλη
-
ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες ago
Πέθανε 61χρονη οδηγός ΙΧ μετά από σύγκρουση με πυροσβεστικό όχημα
-
ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες ago
Παρατείνεται έως τον Δεκαπενταύγουστο η απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων σε πέντε δήμους λόγω κινδύνου πυρκαγιάς
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ22 ώρες ago
Κ. Βελόπουλος: Γιατί η κυβέρνηση δεν ζητά τα θηριώδη ρωσικά πυροσβεστικά αεροπλάνα Beriev για να βοηθήσουν
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ17 ώρες ago
Οι κτηνοτρόφοι ελπίζουν τον Δεκαπενταύγουστο να δουν λεφτά στους λογαριασμούς τους