Είναι μια πρωτότυπη και εύκολη λύση που αρχίζει πιλοτικά στη Σουηδία.

Ένας από του στόχους της Σουηδίας είναι να μειωθεί το κόστος για τον καθαρισμό των δρόμων χωρίς να μειωθεί και η ποιότητα. Έτσι κάποιοι εφάρμοσαν ένα πιλοτικό σχέδιο που λέγεται «Corvid Cleaning».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το σχέδιο αυτό προβλέπει να εκπαιδευτούν κοράκια που θα μάθουν να εντοπίζουν τις γόπες των τσιγάρων στο δρόμο, αλλά και άλλα σκουπιδάκια. Το εκπαιδευμένο κοράκι θα παίρνει τη γόπα και θα την πηγαίνει σε ένα ειδικό μηχάνημα το οποίο αμέσως θα του δίνει τροφή για ανταμοιβή.

Και δεν είναι δύσκολο να γίνει αυτό, αφού οι ειδικοί στα πτηνά θεωρούν ότι τα κοράκια είναι από τα εξυπνότερα και εύκολα στην εκπαίδευση πουλιά. Η πρώτη πόλη που θα εφαρμόσει το σχέδιο είναι η Σέντερτελγε (Södertälje).

Η πόλη ξοδεύει κάθε χρόνο στον καθαρισμό των δρόμων από απορρίμματα και μικρά σκουπίδια, 20 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες δηλαδή κάτι περισσότερο από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Πάντως η εκπαίδευση κορακιών σε ρόλο οδοκαθαριστή έχει ξαναγίνει. Πριν τρία χρόνια στο θεματικό πάρκο PuyduFou στην πόλη Vendée στη Γαλλία είχαν εκπαιδευτεί 6 κοράκια τα οποία μάζευαν από κάτω τα σκουπίδια και τα πετούσαν σε έναν κάδο. Παρομοίως το 2017 στην Ολλανδία είχαν επιχειρήσει να εκπαιδεύσουν κοράκια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Οι οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία COVID-19 στη Κρήτη