ΚΟΣΜΟΣ
Σουηδία – Ρεκόρ κρουσμάτων, λίγοι οι θάνατοι


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η Σουηδία κατέγραψε νέο ρεκόρ κρουσμάτων, σήμερα Τετάρτη, με 17.320 επιπλέον μολύνσεις το προηγούμενο 24ωρο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της σκανδιναβικής χώρας. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 11.507 κρούσματα, στις 30 Δεκεμβρίου.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κυρίαρχη η Ομικρον
Η παραλλαγή Όμικρον είναι πλέον η κυρίαρχη στη Σουηδία, όπου σχεδόν ένα στα πέντε μοριακά τεστ (PCR) για την ανίχνευση του ιού προκύπτει θετικό, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε στη Στοκχόλμη εθνικό ρεκόρ θετικότητας σε PCR τεστ, της τάξης του 26%.
Νοσηλεύονται 826
Σήμερα νοσηλεύονται 826 ασθενείς με κοροναϊό, αριθμός αυξημένος κατά 38% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Από αυτούς, οι 114 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και – σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας – το 75% είναι ανεμβολίαστοι.
39 θάνατοι
Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, πως παρά τη δραματική αύξηση των νέων κρουσμάτων, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19 είναι σημαντικά χαμηλότερος σήμερα στη Σουηδία σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα, όταν καθημερινά ανακοινώνονταν περίπου 100 θάνατοι. Την Τετάρτη καταγράφηκαν 39 θάνατοι ασθενών με Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας σε 15.369, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.
Οι ειδικοί εκτιμούν πως η κορύφωση αυτού του «κύματος» θα έρθει προς τα τέλη του Ιανουαρίου.
Γράψτε το σχόλιό σας

https://platform.twitter.com/widgets.js
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
Λονδίνο: Βρέθηκαν περιττώματα ποντικών στην κουζίνα του «πιο ρομαντικού εστιατορίου»


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Πρόκειται για εστιατόριο με γαλλική κουζίνα το οποίο σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι πλέον έχει εξαλείψει τα τρωκτικά από τους χώρους του
Μία τραγική βαθμολογία για την υγιεινή του έλαβε ένα εστιατόριο που έχει θεωρηθεί το «πιο ρομαντικό» του Λονδίνου αφού βρέθηκαν περιττώματα ποντικών στην κουζίνα του.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο λόγος για το εστιατόριο «Clos Maggiore» στο Κόβεντ Γκάρντεν το οποίο έλαβε βαθμολογία 1 στα 5 από το Δημοτικό Συμβούλιο του Γουέστμινστερ στις 28 Φεβρουαρίου επειδή εντοπίστηκαν περιττώματα ποντικών τόσο στο πάτωμα της κουζίνας όσο και σε μία αποθήκη.
«Κατά την επιθεώρηση παρατηρήθηκαν περιττώματα ποντικών στο πάτωμα στην κουζίνα και στην αποθήκη. Πρέπει να χρησιμοποιηθούν κατάλληλες μέθοδοι για την εξάλειψη αυτών των παρασίτων», ανέφερε ο επιθεωρητής υγιεινής.
Η έκθεση ανέφερε ότι εκτός από τα ποντίκια, υπήρχαν «βρώμικα ξύλα κοπής» και «κακές πρακτικές καθαρισμού».
Ο επιθεωρητής διαπίστωσε επίσης ότι υπήρχε κίνδυνος μόλυνσης των τροφίμων στο εστιατόριο επειδή τα ωμά ψάρια είχαν συσκευαστεί χρησιμοποιώντας το ίδιο μηχάνημα που χρησιμοποιήθηκε για «έτοιμα προς κατανάλωση» τρόφιμα.
Πρόκειται για εστιατόριο με γαλλική κουζίνα το οποίο σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι πλέον έχει εξαλείψει τα τρωκτικά από τους χώρους του. Το εστιατόριο είναι ευρύτερα γνωστό για το άνετο εσωτερικό του με άνθη κερασιάς να κρέμονται από την οροφή.
Τα πιάτα στο κομψό και ρομαντικό, όπως έχει χαρακτηριστεί, εστιατόριο περιλαμβάνουν αστακό, χαβιάρι, ελάφι και άλλα. Διαθέτει επίσης μια «βραβευμένη» λίστα κρασιών, συμπεριλαμβανομένου ενός μπουκαλιού κόκκινου κρασιού που κοστίζει 39.000 λίρες.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ
Φλωρεντία: Όταν είδε πόσο του χρέωσαν τον εσπρέσο και… κάλεσε την αστυνομία


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Ναι, αστυνομία;. Ελάτε γρήγορα, ο καφές εδώ είναι πανάκριβος».

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Μπορεί η φράση αυτή να φαίνεται ατάκα από ταινία, αλλά κάτι παρόμοιο συνέβη στην πραγματικότητα στη Φλωρεντία.
Το συμβάν σημειώθηκε στο Ditta Artigianale στο κέντρο της Τοσκάνης, το οποίο φημίζεται για τον καφέ του και έχει κερδίσει σε αρκετούς σχετικούς διαγωνισμούς.
Ο πελάτης παρήγγειλε έναν εσπρέσο ντεκαφεϊνέ και κάλεσε την αστυνομία όταν διαπίστωσε ότι του τον χρέωσαν 2 ευρώ.
Ο άνδρας παραπονέθηκε ότι η τιμή δεν εμφανιζόταν σε μενού πίσω από τον πάγκο, όπως προβλέπει ο νόμος στην Ιταλία, αναφέρει ο Guardian. Η αστυνομία επέβαλε στο κατάστημα πρόστιμο 1.000 ευρώ.
Δεν το πιστεύω ότι μου έβαλαν πρόστιμο
Ο Francesco Sanapo, ιδιοκτήτης του Ditta Artigianale, μίλησε για το πρόστιμο στα social media και υπερασπίστηκε τον καφέ του, ο οποίος, όπως είπε, προέρχεται από μια μικρή φυτεία στο Μεξικό και «παρασκευάζεται με μεγάλη προσοχή από τους baristas μου». Υποστήριξε ότι η τιμή του καφέ εμφανιζόταν σε ψηφιακό μενού.
«Μου έβαλαν πρόστιμο επειδή κάποιος προσβλήθηκε επειδή πλήρωσε 2 ευρώ για έναν καφέ χωρίς καφεΐνη. Μπορείτε να το πιστέψετε;», είπε.
«Ακόμα και σήμερα, κάποιος μπορεί να εκνευριστεί τόσο πολύ που να κινητοποιήσει την αστυνομία, η οποία μας βρίσκει παράνομους λόγω ενός απαρχαιωμένου νόμου. Αυτός ο νόμος πρέπει να αλλάξει γιατί διαφορετικά το 99,9% των μπαρ και των εστιατορίων θα βρίσκονταν εύκολα να παρανομούν», υποστήριξε.
Στην Ιταλία, το μέσο κόστος ενός εσπρέσο είναι 1 ευρώ, αν και πάνω από το 70% των μαγαζιών αύξησαν τις τιμές τον τελευταίο χρόνο, λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού και της κακής σοδειάς. Οι καταναλωτικές ενώσεις προειδοποίησαν ότι η τιμή ενός εσπρέσο θα μπορούσε να αυξηθεί κατά μέσο όρο στο 1,50 ευρώ φέτος.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ23 ώρες ago
Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA
-
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago
Στοίχημα: Χωρίς ρίσκο στον αγγλικό τελικό
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο καράβι SPORADES STAR
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Σοκ στη Σκιάθο πέθανε 42χρονος από ανακοπή καρδιάς
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
‘Βόμβα’: Μπαίνει στο Survivor ο Γιώργος Αγγελόπουλος (Ντάνος)
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Σκιάθος: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο με πιστόλια και φυσίγγια
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Στο πένθος η 111 Πτέρυγα Μάχης: Έφυγε 47χρονος μοίραρχος
-
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ3 ημέρες ago
Στοίχημα: Με την ποιότητα και την έδρα της Χάντερσφιλντ