ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σούπερ μάρκετ: Έλεγχοι, τσουχτερά πρόστιμα και δημοσιοποίηση ονομάτων όσων εξαπατούν τους καταναλωτές

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι του υπουργείου Ανάπτυξης για τον εντοπισμό φαινομένων καταστρατήγησης του πλαισίου που διέπει την διενέργεια προσφορών στα ράφια των supermarket. Στους παραβάτες θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα ακόμα και άνω των 50.000 ευρώ ενώ θα ανακοινώνονται τα ονόματα των αλυσίδων που θα εντοπίζονται να εξαπατούν το καταναλωτικό κοινό με παραπλανητικές προσφορές.
Κάλεσμα Θεοδωρικάκου για μείωση τιμών
Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, κάλεσε και πάλι προμηθευτές, εταιρίες και αλυσίδες να μειώσουν τις τιμές σε βασικά είδη διαβίωσης, ενώ άφησε αιχμές για τα κέρδη των σουπερμάρκετ, τονίζοντας ότι ένας κλάδος με τζίρο 12 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν είναι δυνατόν να έχει κέρδη μόλις 1.5%.
Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων, αν και δηλώνουν ότι θα προχωρήσει η πρωτοβουλία της εθελοντικής μείωσης τιμών, κάνουν λόγο για ένα παρεμβατικό μέτρο.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

-
VIDEO9 ώρες ago
Σοκ στον Βόλο: Αιφνίδιος Θάνατος 40χρονου 💔
-
ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες ago
Νεκρός 38χρονος που έπεσε από μπαλκόνι
-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες ago
Πάνος Ρούτσι: Ξεκίνησε να μην μιλά σχεδόν καθόλου, η προειδοποίηση των γιατρών
-
ΤΑΞΙΔΙΑ7 ώρες ago
Διαμονή στην Κεφαλονιά – Αμέτρητες επιλογές για κάθε γούστο
-
ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες ago
21χρονος φοιτητής έπεσε σε φωταγωγό και σκοτώθηκε
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ23 ώρες ago
Aυξήσεις σε ενστόλους
-
VIDEO7 ώρες ago
💧 Δόσεις για Πληγέντες από «Daniel»: Έως 72 Άτοκες Μηνιαίες – Από 30€ η Καθεμία
-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες ago
Σύλληψη 53χρονου για πυροβολισμούς σε εκσκαφέα στη Νέα Εθνική Οδό