Σύμφωνα με τον κ. Μωυσίδη, «η αθλητική βία έχει στοχοποιημένα συγκεκριμένα άτομα τα οποία είναι και οι γνωστοί ταραξίες των γηπέδων».

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες για την οπαδική βία, προχώρησε ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Βασίλης Μωυσίδης, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων, ότι ΠΑΕ παρείχαν νομική βοήθεια σε χούλιγκαν που συλλαμβάνονταν.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Την περίοδο που διετέλεσα αστυνομικός διευθυντής, στο αστυνομικό Μέγαρο υπήρχαν πάντα παρεμβάσεις και πιέσεις από τις διάφορες ΠΑΕ. Έστελναν πάντα νομικούς σύμβουλους εκεί. Βέβαια είχαν το δικαίωμα να το κάνουν. Τους έστελναν για να μπορέσουν οι συλλαμβανόμενοι “να πέσουν στα πιο μαλακά”. Βεβαίως εγώ δεν υπέκυψα σε τέτοιες πιέσεις» αποκάλυψε, στην ΕΡΤ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τι συνέβαινε

Ο πρώην αστυνομικός διευθυντής είπε ακόμα: «Το πρόβλημα με τους Συνδέσμους είναι ότι αν θέλει η πολιτεία να αφήσει πίσω αυτό το περίφημο “πολιτικό κόστος” θα πρέπει να κλείσουν τάχιστα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν παράγουν και προάγουν πολιτισμό».

Περιγράφοντας το τι ακριβώς συνέβαινε επί των ημερών του, υπογράμμισε, συμφωνα με την ertnews.gr: «Δεν έφτανα καν στη διαπραγμάτευση, τους άφηνα απ’ έξω. Εμείς κάναμε τη δουλειά μας. Μετά είχαν όλο το δικαίωμα οι νομικοί σύμβουλοι των ΠΑΕ να υποστηρίξουν τους πελάτες τους στα δικαστήρια».

Ρόπαλα, όπλα και ναρκωτικά

«Κάνοντας συνεχείς ελέγχους στους Συνδέσμους, βρίσκαμε ρόπαλα, ξίφη, πολλές φορές ναρκωτικά, πολεμικά όπλα παντού. Μιλώ για όλες τις ομάδες στους Συνδέσμους των οποίων πραγματοποιούσαμε ελέγχους. Δεν υπάρχει κατ’ εμέ Σύνδεσμος που να προάγει τον αθλητισμό σήμερα στην Ελλάδα. Αν η πολιτεία θέλει να παραμερίσει το πολιτικό κόστος θα πρέπει τάχιστα, από σήμερα κιόλας, αυτούς τους Συνδέσμους να τους κλείσει (…) Σε όλες τις ΠΑΕ, σε όλες τις ομάδες, η αθλητική βία έχει στοχοποιημένα συγκεκριμένα άτομα τα οποία είναι και οι γνωστοί ταραξίες των γηπέδων».

Να μπει η αθλητική παιδεία στα σχολεία

Τοποθετούμενος στο τι πρέπει εφεξής να γίνει για να αλλάξει το τοπίο στον αθλητισμό, σημείωσε: «Θα πρέπει η πολιτεία να βάλει την αθλητική παιδεία στα σχολεία. Η οικογένεια, τα σχολεία πρέπει να ασχοληθούν. Θα πρέπει η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση να το εντάξει», ενώ πρόσθεσε:

«Στις προηγμένες χώρες ανά την Ευρώπη δεν υπάρχουν επεισόδια και τέτοια προβλήματα. Έχουν πάρει σοβαρά μέτρα κι αυτά έχουν αποτελέσματα. Κι εδώ η Αστυνομία κάνει σωστά τη δουλειά της. Από κει και πέρα δεν θα κρίνω εγώ τη δουλειά της Δικαιοσύνης».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Φάρμακα: Παράδοση κατ’ οίκον από διανομείς