ΒΟΛΟΣ
«Σπάνε» ρεκόρ οι οφθαλμολογικές επεμβάσεις στο νοσοκομείο Βόλου

Η χθεσινή ημέρα για τον Κώστα Τσαούση, προϊστάμενο της Οφθαλμολογικού τμήματος στο Νοσοκομείο Βόλου, δεν συνέπεσε μόνο με την ονομαστική του εορτή, αλλά και με τη δημοσιοποίηση στατιστικών στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία καταγράφεται ρεκόρ οφθαλμολογικών επεμβάσεων στο Αχιλλοπούλειο κι αυτό φέρει την «υπογραφή του».
Στο Νοσοκομείο το πρώτο τετράμηνο του 2025 ο χειρουργικός τομέας συνεχίζει τον «πρωταθλητισμό» με τα σκήπτρα να κρατάει το τμήμα που είναι ο επικεφαλής ο Θεσσαλονικιός οφθαλμίατρος.
Μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2025 συνολικά έχουν διενεργηθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διοίκησης,1.568 χειρουργεία μέχρι στιγμής, όταν ολόκληρο το 2018 είχαν γίνει 1.492, ενώ το 2020, με το ξέσπασμα της πανδημίας μειώθηκαν στα 924 και το 2021 στα 800.
Τα πρωτεία της ανόδου ανήκουν για ακόμη μία φορά η Οφθαλμολογική Κλινική. Το 2020 σε επίπεδο 4μήνου διενεργήθηκαν 10 μόνο χειρουργεία, ενώ το 2025πραγματοποιήθηκαν 196!
Για αρκετά χρόνια μετά τον θάνατο του αείμνηστου Κώστα Μπαρμπάκη οι επεμβάσεις είχαν ατονήσει. Οι Βολιώτες για να αντιμετωπίσουν σοβαρά οφθαλμολογικά προβλήματα που χρειάζονταν επέμβαση ήταν υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν είτε σε ιδιώτες γιατρούς στον Βόλο, είτε στη Λάρισα.
Από τον Ιανουάριο του 2021, όποτε ανέλαβε υπηρεσία ο πρώτος μόνιμος οφθαλμίατρος στο Αχιλλοπούλειο, μετά από τρεισήμισι χρόνια, ο Κώστας Τσαούσης, η λειτουργία της κλινικής, όχι απλά αναβαθμίστηκε αλλά «απογειώθηκε» Ο Επιμελητής Α’ που εκτελεί και χρέη διευθυντή μαζί με τους συναδέλφους του «σπάνε τα ρεκόρ», αφού από μήνα σε μήνα, τα αποτελέσματα που παρουσιάζουν είναι θεαματικά.
Επεμβάσεις καταρράκτη, ενδοβολβικές σοβαρές παθήσεις, παιδικές οφθαλμικές παθήσεις και διάφορες ενέσιμες θεραπείες, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της λίστας των οφθαλμολογικών επεμβάσεων που εκτελούνται μέσα στο Αχιλλοπούλειο.
Επίσης πολλά είναι τα απογευματινά δωρεάν χειρουργεία που έχει αναλάβει η Οφθαλμολογική Κλινική.

Η εικόνα ανά κλινική και τμήμα
Αναλυτικά η «εικόνα» των χειρουργείων ανά τμήμα για το πρώτο τετράμηνο του 2025 έχει ως εξής:
Στην Ορθοπεδική πραγματοποιήθηκαν 343 χειρουργεία πέρυσι και 375 φέτος, στη Χειρουργική 399 πέρυσι και 390 φέτος, στην ΩΡΛ 84 πέρυσι και 61 φέτος. Αντίστοιχα στο Ουρολογικό 155 επεμβάσεις πέρυσι και 159 φέτος, στο Οδοντιατρικό Τμήμα 26 πέρυσι και 51 φέτος, στο Οφθαλμολογικό Τμήμα 112 πέρυσι και 196 φέτος, ενώ στη Νευροχειρουργική Κλινική 48 χειρουργεία πέρυσι και 35 φέτος. Ακόμη στη Μαιευτική Κλινική 178 το 2024 και 163 φέτος. Επίσης, πέρυσι έγιναν 144 μικροχειρουργεία και φέτος 138.
Συγκεντρωτικά το 2025 έγιναν το πρώτο τετράμηνο 1.568 χειρουργεία, ενώ το 2024 1.489.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

-
ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες ago
Νεκρός ο ένας από τους δύο πεζούς που παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο
-
ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες ago
Σοβαρό τροχαίο με δύο τραυματίες
-
ΒΟΛΟΣ22 ώρες ago
55χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του
-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες ago
Επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα και ελικόπτερο
-
ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες ago
Συναγερμός για μεγάλη φωτιά στην Κοκκίνα Μαγνησίας: Κινητοποιήθηκαν εναέρια μέσα
-
ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες ago
Λάρισα: Πεντάχρονο αγοράκι έπεσε στο κενό από ύψος πέντε μέτρων
-
ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες ago
Απανθρακωμένη σορός μέσα σε καμένο όχημα
-
ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες ago
Καιρός: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική, καταιγίδες στα νότια προάστια