Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Σρι Λάνκα: Τι προκάλεσε την οικονομική κρίση στη χώρα – Θα μπορούσε να εξαπλωθεί και στον υπόλοιπο κόσμο

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Για το πρώτο πεσμένο κομμάτι ενός εξαιρετικά απειλητικού ντόμινο, κάνει λόγο ο Guardian, μιλώντας για την καταστροφική οικονομική κρίση και τη συνακόλουθη κοινωνική αναταραχή που έφερε τις τελευταίες ημέρες το νησιωτικό κράτος της Σρι Λάνκα στα παγκόσμια πρωτοσέλιδα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σε πρόσφατο δημοσίευμά της, η βρετανική εφημερίδα επικαλείται εκθέσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που διαπνέονται από τον φόβο ότι το χάος στη Σρι Λάνκα δεν αποτελεί την εξαίρεση στο παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό, αλλά την πρώτη πράξη μιας (ακόμη) παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης που τροφοδοτείται από φαινόμενα όπως η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Δεκάδες χώρες σε κίνδυνο

Μάλιστα, παραπέμπει σε δήλωση του προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ντέιβιντ Μάλπας, ο οποίος τον προηγούμενο μήνα είχε εκφράσει «βαθιά ανήσυχος» για τις χώρες χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, που «ξαφνικά αντιμετωπίζουν αιφνίδιες αυξήσεις των τιμών της ενέργειας, των λιπασμάτων και των τροφίμων, αλλά και την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων δανεισμού».

Ήδη το ΔΝΤ έχει ξεκινήσει συζητήσεις με αξιωματούχους του Κολόμπο, για την παροχή οικονομικής βοήθειας – αλλά και το προαπαιτούμενο σκληρό πακέτο κοινωνικών μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, το Ταμείο συνομιλεί για τη διάσωση της Αιγύπτου και της Τυνησίας – δυο χώρες που στηρίζονται πολύ στις ουκρανικές και ρωσικές εισαγωγές σιτηρών – αλλά και του Πακιστάν που έχει αναγκαστεί να επιβάλει διακοπές ρεύματος εξαιτίας του υψηλού κόστους της εισαγόμενης ενέργειας.

Άλλα κράτη που φαίνονται να κινδυνεύουν, είναι μια σειρά από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής (Γκάνα, Κένυα, Νότια Αφρική και Αιθιοπία). Στη Λατινική Αμερική, η Αργεντινή έχει ήδη υπογράψει συμφωνία $4,5 δισ. με το ΔΝΤ, ενώ το Ελ Σαλβαδόρ και το Περού βρίσκονται επίσης στο χείλος του γκρεμού.

Αιτίες των παγκόσμιων κλυδωνισμών

Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει δηλώσει ότι σχεδόν το 60% των φτωχότερων χωρών του πλανήτη βρίσκονταν κοντά στη χρεοκοπία ή την είχαν ήδη φτάσει ήδη πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ το κόστος της εξυπηρέτησης των δανείων τους αυξάνεται ραγδαία, ιδίως στις περιπτώσεις χωρών που έχουν συσσωρεύσει δάνεια σε συνάλλαγμα. Ο πόλεμος της Ουκρανίας έχει στρέψει τους επενδυτές στο ασφαλέστερο αμερικανικό δολάριο, «ρίχνοντας» την αξία των νομισμάτων των αναδυόμενων οικονομιών. Και η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα έχει εντείνει το πρόβλημα.

Όμως πώς κατέκτησε η Σρι Λάνκα τα θλιβερά πρωτεία, καταλήγοντας στις εικόνες αδιανόητης βίας που κάνουν πλέον τον γύρο του κόσμου;

Όπως αναφέρει το Reuters, 13 χρόνια μετά τον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, το νησί των 22 εκατ. κατοίκων έχει κατακλυστεί από την οργή των πολιτών για τις ελλείψεις σε βασικά αγαθά, την αύξηση των τιμών και – κυρίως – τα διαρκή blackout.

Η Ινδία, γειτονική χώρα της Σρι Λάνκα, έχει προσφέρει δισεκατομμύρια δολάρια επιχειρώντας να τη βοηθήσει να εξασφαλίσει κρίσιμες προμήθειες.

Η Κίνα, που έχει προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις στον τομέα των υποδομών της χώρας τα τελευταία χρόνια, σε κάτι που οι αναλυτές περιγράφουν ως απόπειρα άσκησης επιρροής στην ασιατική ήπειρο, δεν έχει παρέμβει δημοσίων, όμως έχει αναφέρει ότι στηρίζει τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης του χρέους της Σρι Λάνκα.

Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο;

Σύμφωνα με αναλυτές που επικαλείται το Reuters, η κακή οικονομική διαχείριση από διαδοχικές κυβερνήσεις αποδυνάμωσε την οικονομία της χώρας, με τις κρατικές δαπάνες να ξεπερνούν τα δημόσια έσοδα και την παραγωγή εμπορεύσιμων αγαθών και υπηρεσιών να κινείται σε ανεπαρκή επίπεδα.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε ως αποτέλεσμα των μεγάλων φοροαπαλλαγών που ενέκρινε η κυβέρνηση του Γκοταμπάγια Ρατζαπάσκα αμέσως μόλις εξελέγη, το 2019. Λίγους μήνες αργότερα, η πανδημία του κοροναϊού άλλαξε τα δημοσιονομικά δεδομένα.

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της Σρι Λάνκα, που προκύπτουν κυρίως από τη βιομηχανία του τουρισμού, εξανεμίστηκαν, ενώ ταυτόχρονα περιορίστηκαν και τα εμβάσματα των πολιτών που εργάζονται ως μετανάστες σε άλλες χώρες. Όσα εκ των τελευταίων συνέχισαν να εισρέουν στη χώρα, ήταν κατ’ ουσίαν μειωμένα, εξαιτίας της μεταβαλλόμενης ισοτιμίας.

Οίκοι αξιολόγησης, που ανησυχούσαν για το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης και την ικανότητά της να εξυπηρετήσει το μεγάλο εξωτερικό χρέος, υποβάθμιζαν την κατάταξη της Σρι Λάνκα από το 2020 και έπειτα, εντέλει αφήνοντας τη χώρα εκτός των διεθνών χρηματοπιστωτικών αγορών.

Για να κρατήσει ζωντανή την οικονομία της χώρας, η κυβέρνηση στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό στα αποθεματικά συναλλάγματος, δαπανώντας εντέλει περισσότερο από το 70% μέσα σε δυο χρόνια.

Τι έκανε η κυβέρνηση;

Παρά το διαρκώς επιδεινούμενο οικονομικό περιβάλλον, η κυβέρνηση Ρατζαπάσκα αρχικά απέφευγε τις συνομιλίες με το ΔΝΤ.

Επί σειρά μηνών, ηγέτες της αντιπολίτευσης και ορισμένοι οικονομολόγοι παρότρυναν την κυβέρνηση να αναλάβει δράση, όμως εκείνη τηρούσε στάση αναμονής, ελπίζοντας στην ανάκαμψη του τουρισμού και την επιστροφή των εμβασμάτων.

Εντέλει, και με επίγνωση του μεγέθους της κρίσης, η κυβέρνηση αιτήθηκε βοήθειας από κράτη όπως η Ινδία και η Κίνα, τοπικές υπερδυνάμεις που παραδοσιακά επιχειρούσαν να ασκήσουν επιρροή στο νησί με τη μεγάλη γεωπολιτική σημασία.

Συνολικά, το Νέο Δελχί αναφέρει ότι στη διάρκεια του έτους έχει προσφέρει στη Σρι Λάνκα υποστήριξη που ξεπερνά τα $3,5 δισ.

Στις αρχές του 2022, ο πρόεδρος Ρατζαπάσκα ζήτησε από την Κίνα την αναδιάρθρωση των πληρωμών του χρέους της χώρας του προς το Πεκίνο (περίπου $3,5 δισ.).
Τελικά, η χώρα αναγκάστηκε να στραφεί στο ΔΝΤ.

Παρά τη διεθνή υποστήριξη, οι ελλείψεις καυσίμων έχουν ως αποτέλεσμα τις μεγάλες ουρές στα πρατήρια, αλλά και τα συχνά μπλακ άουτ. Ταυτόχρονα, σημαντικά φάρμακα βρίσκονται σε έλλειψη.

Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή;

Αν και οι διαδηλωτές ζητούσαν την παραίτηση του προέδρου της χώρας, εκείνος φαίνεται αποφασισμένος να παραμείνει στην εξουσία. Σε σημερινές του δηλώσεις, τις πρώτες μετά το ξέσπασμα των διαδηλώσεων τον προηγούμενο μήνα – και την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ακολούθησε – ο Ρατζαπάσκα ορκίστηκε να αποκαταστήσει την τάξη.

Όπως αναφέρει το BBC, ισχυρίστηκε ότι είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει στο κοινοβούλιο κάποιες από τις προωθημένες εξουσίες που του εξασφαλίζει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, χωρίς ωστόσο να θέσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Το βρετανικό μέσο σημειώνει ότι μεγάλη μερίδα των πολιτών εμφανίζονται απογοητευμένοι, και συνεχίζουν να διεκδικούν την παραίτησή του. Στα κοινωνικά δίκτυα, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο εξαναγκασμός του πρωθυπουργού της χώρας και αδερφού του προέδρου, Μαχίντα Ρατζαπάσκα, σε παραίτηση στις αρχές της εβδομάδας ήταν μόνο η αρχή, ενώ τον κατηγορούν για κύμα βίας και τρομοκρατίας.

Αιτία για το τελευταίο, η επίθεση υποστηρικτών του Μαχίντα Ρατζαπάσκα σε διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν ειρηνικά τη Δευτέρα (όπως και τις προηγούμενες εβδομάδες) και η καταστροφή δυο σημείων διαμαρτυρίας όπου ήταν συγκεντρωμένοι χιλιάδες διαδηλωτές.

Η επίθεση των υποστηρικτών της κυβέρνησης, είχε ως αποτέλεσμα ένα νέο κύμα βίας, με εξοργισμένους διαδηλωτές να θέτουν στο στόχαστρο περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στην προεδρική οικογένεια και σε πολιτικούς που την υποστηρίζουν.

Ανάμεσά τους και καταστήματα κοντά στο Κολόμπο, αλλά και ένα θέρετρο που ανήκει σε έναν από τους γιους του Μαχίντα Ρατζαπάσκα και τα οποία έγιναν παρανάλωμα του πυρός.

Ο πρώην πρωθυπουργός, που έχει στο ιστορικό του και δυο θητείες ως πρόεδρος της χώρας, πλέον έχει βρει καταφύγιο σε ναυτική βάση στα βορειοανατολικά της Σρι Λάνκα, καθώς υπάρχουν φόβοι για την ασφάλειά του, σύμφωνα με τον στρατό.

Ταυτόχρονα, οι δυνάμεις ασφαλείας που είναι ανεπτυγμένες σε όλη τη χώρα, έχουν εντολή να πυροβολούν όσους εντοπίζουν να κάνουν πλιάτσικο.

Ο Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα δεν αναφέρθηκε καθόλου στον ρόλο των φιλοκυβερνητικών ομάδων στην πρόκληση της βίας, παρά μόνο καταδίκασε τις πράξεις του όχλου και ορκίστηκε να τις καταστείλει εξαντλώντας την αυστηρότητα του Νόμου.

Σε όλη τη χώρα έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία ανεστάλη για λίγες ώρες το πρωί της Πέμπτης, μόνο και μόνο για να επιβληθεί εκ νέου το απόγευμα. Ταυτόχρονα, δημοσίευμα του BBC αναφέρει ότι οι κάτοικοι του Κολόμπο είχαν αρχίσει να σχηματίζουν ουρές στα πρατήρια καυσίμων ήδη πριν την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ η κίνηση στους δρόμους αυξήθηκε, καθώς οι πολίτες έσπευσαν να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης.

Γιατί είναι τόσο θυμωμένοι οι πολίτες – και έχουν εναλλακτική;

Ο θυμός στρέφεται σε μεγάλο βαθμό σε βάρος της οικογένειας Ρατζαπάκσα, με πολλούς πολίτες να θεωρούν τον Μαχίντα υπεύθυνο για τη λείανση του εδάφους προς τη λεηλασία του πλούτου της Σρι Λάνκα από την οικογένειά του.

Όλοι οι αδερφοί του προέδρου, όπως και κάποια από τα ανίψια του, βρίσκονταν σε θέσεις-κλειδιά στην κυβέρνηση, πριν εξαναγκαστούν σε παραίτηση από την αγανάκτηση των πολιτών.

Στη διάρκεια του σημερινού του διαγγέλματος, ο Ρατζαπάκσα ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ορίσει νέο πρωθυπουργό, αλλά και υπουργικό συμβούλιο.

«Φαβορί» για τη θέση θεωρείται ο Ρανίλ Γουικρεμεσίνγκε, επαγγελματίας πολιτικός εδώ και δεκαετίες, που έχει υπάρξει πρωθυπουργός της χώρας αρκετές φορές στο παρελθόν.

Αν η πρόβλεψη αποδειχθεί σωστή, οι ειδικοί πιστεύουν ότι πιθανώς θα εγγυηθεί την ασφάλεια της οικογένειας Ρατζαπάκσα και θα προσφέρει ασφαλή διαφυγή σε περίπτωση που τη ζητήσουν. Ωστόσο, δεν είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής από την αντιπολίτευση και τους πολίτες.

Ο Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα δήλωσε στο διάγγελμά του ότι συζητά και με άλλα πολιτικά κόμματα, ελπίζοντας να σχηματίσει οικουμενική κυβέρνηση. Όμως η αξιωματική αντιπολίτευση δήλωσε ότι δεν θα συμμετέχει σε μεταβατικό κυβερνητικό σχήμα, αν δεν εξασφαλίσει πρώτα την παραίτηση του προέδρου.

Πηγή: Guardian, Reuters, BBC

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Νίκος Αναστασιάδης: Για τις τουρκικές προκλήσεις στην Αμμόχωστο θα ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

H Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα και την Τρίτη είναι η σημαντικότερη δραστηριότητα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, για την ερχόμενη εβδομάδα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σύμφωνα με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του Προέδρου, Α. Ιωσήφ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να ενημερώσει τους αρχηγούς κρατών – μελών της Ε.Ε. για τις νέες τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή της Αμμοχώστου.

Θα ζητήσει από τους ομολόγους του να καλέσουν την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, αποφεύγοντας τις εντάσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και εγκαταλείποντας την επεκτατική της πολιτική.

Ο κ. Ιωσήφ τόνισε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επαναλάβει πως η Αμμόχωστος ανήκε και θα ανήκει στους νόμιμους ιδιοκτήτες και κατοίκους της, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές οι απαράδεκτες ενέργειες και αξιώσεις της Τουρκίας.

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ελληνοκυπριακή πλευρά, με στόχο να ξεπεραστεί το αδιέξοδο. Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η πρότασή του για εφαρμογή Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΔ), τα οποία αναμένεται να υποβοηθήσουν στην προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Ιωσήφ σημείωσε πως στην ατζέντα της έκτακτης Συνόδου Κορυφής βρίσκονται το ουκρανικό, η παγκόσμια ενεργειακή κρίση στη βάση και του πρόσφατου πακέτου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής RePowerEU, η Ευρωπαϊκή Άμυνα και Ασφάλεια και η επισιτιστική ασφάλεια στην Ε.Ε. υπό το φως του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης από τις Βρυξέλλες θα μεταβεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, για να συμμετάσχει στις εργασίες του Κογκρέσου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 31 Μαΐου και 1η Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Κογκρέσου θα γίνει και η εκλογή του νέου Προέδρου του ΕΛΚ.

Θα έχει συναντήσεις και θα ενημερώσει τους συνομιλητές του για τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας τόσο για το Κυπριακό, όσο και για τα θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας την 1η Ιουνίου, θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, συμπεριλαμβανομένων των πρωτοβουλιών του για άρση του αδιεξόδου, τις εκτιμήσεις του σε σχέση με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και άλλα ζητήματα ευρωπαϊκής ατζέντας, προεξαρχόντων του ενεργειακού και της επισιτιστικής κρίσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Η Μαδρίτη θα στείλει αντιαεροπορικούς πυραύλους στη Λετονία

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Η Ισπανία θα στείλει μια συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων στη Λετονία, καθώς και 100 στρατιώτες, για να ενισχύσει τη συμμετοχή της στην αποστολή του ΝΑΤΟ σε αυτή τη χώρα της Βαλτικής, γράφει η εφημερίδα El Pais.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι πύραυλοι εδάφους-αέρος NASAMS θα αποτελούν μέρος της ενίσχυσης που σχεδιάζει το ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου) στις χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία, μετά την είσοδο στην Ουκρανία των ρωσικών στρατευμάτων, διευκρινίζει η εφημερίδα.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με αυτό από την κρατική τηλεόραση, η Ισπανίδα υπουργός Άμυνας, Μαργαρίτα Ρόμπλες, αρκέστηκε να επαναλάβει την «απόλυτη δέσμευση» της Ισπανίας στο ΝΑΤΟ.

«Έχουμε σήμερα στρατεύματα στη Λετονία, αλλά και στη Λιθουανία, έχουμε πλοία μας στη Μεσόγειο και είμαστε πάντα διαθέσιμοι στο μέγιστο βαθμό για μια ενίσχυση εάν χρειαστεί για την αποτροπή», δήλωσε χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

Η Ισπανία, η οποία θα γιορτάσει τη Δευτέρα την 40ή επέτειο της ένταξής της στο ΝΑΤΟ, αναμένεται να φιλοξενήσει την επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στο τέλος Ιουνίου.

Από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η Μαδρίτη έστειλε επίσης στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία και η υπουργός υπενθύμισε την «πλήρη υποστήριξη» της Ισπανίας στη χώρα.

«Όταν υπερασπιζόμαστε την Ουκρανία, υπερασπιζόμαστε τις αξίες της Δημοκρατίας και αντιτιθέμεθα στις ωμότητες Πούτιν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΕΛΛΑΔΑ5 λεπτά ago

Αρπαγή Ράινερ: Ο πατέρας εξηγεί γιατί έκανε την απαγωγή του γιου του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ23 λεπτά ago

Νίκος Ανδρουλάκης: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν στρατηγικό σχέδιο για το μέλλον της οικονομίας»

ΕΛΛΑΔΑ24 λεπτά ago

Μπιλ Γκέιτς: Την Ακρόπολη επισκέφθηκε ο συνιδρυτής της Microsoft – Θα ταξιδέψει στα ελληνικά νησιά

OIKONOMIA31 λεπτά ago

Προϊόντα ΠΟΠ: Στα νησιά παράγεται το 51% – Δυνατότητες και προβλήματα

ΚΟΣΜΟΣ33 λεπτά ago

Νίκος Αναστασιάδης: Για τις τουρκικές προκλήσεις στην Αμμόχωστο θα ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

A.E.Λ.36 λεπτά ago

Η ΑΕΛ Δευτεραθλήτρια Ελλάδος 2021-22! (pics)

ΕΛΛΑΔΑ44 λεπτά ago

ΗΠΑ: Έναρξη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Βοστώνης – Αθήνας

OIKONOMIA51 λεπτά ago

ΓΣΕΕ: Κρίση τιμών στα είδη διατροφής, ανεπαρκής η αύξηση των μισθών

ΚΟΣΜΟΣ52 λεπτά ago

Ισπανία: Η Μαδρίτη θα στείλει αντιαεροπορικούς πυραύλους στη Λετονία

ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα ago

Σέρρες: Πώς η ΕΛ.ΑΣ ανακάλυψε το γηροκομείο της «φρίκης» – Σοκάρουν οι καταγγελίες

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Τον δρόμο της φυλακής θα πάρει ένας 54χρονος Σκιαθίτης νταής, για απειλές, ενδοοικογενειακή βλάβη σε ανίκανο άτομο και φθορές

ΜΑΓΝΗΣΙΑ9 ώρες ago

Οι Σεξουαλικές πόζες στο Tik tok από την 17χρονη από Αλμυρό που είχε καταγγείλει ασέλγεια από τον πατέρα της

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ώρες ago

Βόλος: Το νέο τετράστερο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης – Πως θα ονομάζεται και ποιες θα είναι οι παροχές του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας

πάρτι
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Στο νοσοκομείο 10 άτομα μετά το πάρτι των Μηχανολόγων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Ανέλαβε υπηρεσία η Κατερίνα Σούρλα στο Νοσοκομείο του Βόλου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Θλίψη στο Βόλο: Έφυγε ο Χρήστος Δημητρίου

αυτοκίνητο
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στη Ν. Ιωνία

Δημοφιλή