ΕΛΛΑΔΑ
Στα ίχνη των δραστών του “χτυπήματος” στα Jumbo οι Αρχές

Σπυρος Δαρσινος
Την άνεση να κινηθούν και να δράσουν χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί είχαν οι άγνωστοι δράστες, οι οποίοι τοποθέτησαν εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο του πολυκαταστήματος Jumbo στο Μαρούσι τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη. Η τοποθεσία επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου είναι τέτοια που τους έδωσε τη δυνατότητα να πράξουν κατά πώς επιθυμούσαν, περνώντας απαρατήρητοι. Ωστόσο οι Αρχές που εξετάζουν την υπόθεση αρχίζουν σιγά-σιγά να συνδέουν τα κομμάτια, καθώς, κατά πληροφορίες, έχουν στη διάθεσή τους βιντεοληπτικό υλικό από την επίθεση.
Διαβάστε: Μαρούσι: Συναγερμός για καπνούς και εστία φωτιάς στα Jumbo (Βίντεο)
Ένα ακόμη «χτύπημα» σε υποκατάστημα της ίδιας αλυσίδας πώλησης παιχνιδιών και άλλων οικιακών ειδών, το οποίο σημειώθηκε τα ξημερώματα της 14ης Οκτωβρίου παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες. Το περιστατικό είχε σημειωθεί στο κατάστημα του Κολωνού και τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ρατσιστικής και Εξτρεμιστικής Βίας (ΥΑΡΕΒ), σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτά τα δύο «χτυπήματα» να συνδέονται. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος, εκτιμούν πως είναι ακόμη πολύ νωρίς, ώστε να καταλήξουμε σε αυτό το συμπέρασμα και εξετάζουν όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει.
Μαρούσι: Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Jumbo εντοπίστηκαν υπολείμματα από γκαζάκι, εύφλεκτο υγρό και φυτίλια
Σημειώνεται πως μετά την κατάσβεση της μικρής έκτασης πυρκαγιάς στο Μαρούσι, από 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα, εντοπίστηκαν στο σημείο υπολείμματα από γκαζάκι, ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό όπως και φυτίλια. Τα αντικείμενα περισυλλέχθηκαν από τους αστυνομικούς και εστάλησαν για τους σχετικούς ελέγχους. Αντίστοιχα αντικείμενα είχαν εντοπιστεί και στο περιστατικού του Κολωνού. Οι αστυνομικοί διατηρούν επιφυλάξεις για το τι μέλλει γενέσθαι με δεδομένο άλλωστε πως δεν έχει προκύψει ανάληψη ευθύνης από οποιαδήποτε γνωστή ή άγνωστη οργάνωση, για τα δύο «χτυπήματα» ή έστω για το κάθε ένα ξεχωριστά.
Για την ιστορία σημειώνεται πως από την έκρηξη που σημειώθηκε στο κατάστημα του Αμαρουσίου, προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία έκαψε ένα πλαστικό ομοίωμα παιχνιδιού σε φυσικό μέγεθος, ενώ προκάλεσε μαυρίσματα στον υαλοπίνακα της εισόδου του καταστήματος αλλά και στο κάτω μέρος του υπόστεγου επίσης στην είσοδο.

-
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες ago
Συναγερμός για καπνούς και εστία φωτιάς στα Jumbo
-
ΚΟΣΜΟΣ16 ώρες ago
Η Χαμάς παραμένει προσηλωμένη στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός – Καταδικάζει το γεγονός ότι το Ισραήλ δεν ανοίγει το πέρασμα της Ράφα
-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες ago
“Πιο πολύ καιρό ήταν με τον πατέρα του”, λέει μάρτυρας για τον 18χρονο δράστη
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ22 ώρες ago
Κ. Μητσοτάκης για τον Άγνωστο Στρατιώτη: Οι ιεροί τόποι ανήκουν σε όλους και όχι σε όσους φωνάζουν περισσότερο – Τεχνητή απόπειρα διχασμού η δήθεν διαφορά για τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών
-
LIFESTYLE13 ώρες ago
Ναταλία Δραγούμη: Πώς η ψυχανάλυση έγινε “σανίδα σωτηρίας” για τη μητέρα της και την ίδια (Βίντεο)
-
VIDEO16 ώρες ago
Κατεπείγουσα ΕΔΕ στο Νοσοκομείο Βόλου – Βρέφος με σοβαρό αιμάτωμα
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ23 ώρες ago
Αλ. Χαρίτσης: Ντροπιαστική η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη – Προσβάλει το Σύνταγμα, το λαό και τη Δημοκρατία
-
ΚΟΣΜΟΣ20 ώρες ago
Παρίσι: Σπάνια αριθμομηχανή του Πασκάλ και μια μηχανή Enigma, θα δημοπρατηθούν τον Νοέμβριο