Με 257 επιτραπέζια παιχνίδια προμήθευσε τα ΚΑΠΗ, ο Δήμος Παύλου Μελά προκειμένου να ενισχύσει τη ψυχαγωγία, την κοινωνικοποίηση και την υγεία των ηλικιωμένων.

Επιτραπέζια παιχνίδια επιστράτευσε η αντιδημαρχία κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά προσδοκώντας στη συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα ΚΑΠΗ της περιοχής.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το Τμήμα Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας, στο πλαίσιο λειτουργίας των εντευκτηρίων των ΚΑΠΗ, πραγματοποίησε την προμήθεια 257 επιτραπέζιων παιχνιδιών μνήμης. Η βελτίωση δραστηριότητας και ψυχαγωγίας εντάσσεται σε μια ολοκληρωμένη ιατρική και κοινωνική φροντίδα των ηλικιωμένων στα ΚΑΠΗ του Δήμου Παύλου Μελά.

Τα επιτραπέζια παιχνίδια θα χρησιμοποιηθούν ως βοήθημα για να διατηρήσει ο εγκέφαλος ομαλές τις λειτουργίες του, μειώνοντας την πιθανότητα άνοιας και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως οργάνωση, διαχείριση καταστάσεων, μεθοδικότητα, αντιληπτικότητα.

Τα παιχνίδια φέρνουν πιο κοντά τους ανθρώπους και αποτελούν κίνητρο για κοινωνικότητα, αλληλεπίδραση, συνεργασία.

Τα παιχνίδια έχουν ευεργετικά αποτελέσματα για τους ηλικιωμένους καθώς:

Βοηθούν στην κατανόηση εννοιών που αποτελούν και τρόπο ζωής, όπως: ‘’μοιράζομαι’’, ‘’περιμένω τη σειρά μου’’, ‘’συνεργάζομαι’’, ‘’αποδέχομαι’’, ‘’μαθαίνω από τις αποτυχίες’’, ‘’επικοινωνώ’’, ‘’εφαρμόζω κριτική σκέψη και ανάλυση’’, ‘’παίρνω αποφάσεις’’, ‘’ακολουθώ κανόνες’’,

Ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και τον υγιή ανταγωνισμό.

Παρέχουν πολλές ευκαιρίες για συζήτηση, γέλιο, συντροφικότητα και ευχάριστες αναμνήσεις.

Ενεργοποιούν τη σκέψη, τη μνήμη, τη λεκτική ευχέρεια, την επεισοδιακή μνήμη και γνωστική ευελιξία.

Τα επιτραπέζια παιχνίδια επιλέχτηκαν με κριτήριο την ποιότητα, την αισθητική, και κυρίως για την άσκηση μνήμης των ηλικιωμένων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Έρχεται νέα ισχυρή κακοκαιρία μετά την «Ελπίδα» – Χιόνια και στην Αττική, πότε θα «χτυπήσει»