ΚΟΣΜΟΣ
Στάρμερ για «Συμμαχία των Προθύμων»: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων στον Πούτιν

Ο Bρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερσυμπροέδρευσε σήμερα το πρωί σε συνεδρίαση της «Συμμαχίας των Προθύμων» με περισσότερους από 30 διεθνείς ηγέτες, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις χθεσινοβραδινές συνομιλίες στον Λευκό Οίκο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Στάρμερ χαρακτήρισε τη συνάντηση «εποικοδομητική», τονίζοντας ότι υπήρξε πραγματική αίσθηση ενότητας και κοινός στόχος μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης για την Ουκρανία.
Όσον αφορά τα επόμενα βήματα, επεσήμανε ότι οι ομάδες σχεδιασμού της «Συμμαχίας των Προθύμων» θα συναντηθούν με Αμερικανούς αξιωματούχους τις επόμενες ημέρες, ώστε να ενισχύσουν τα σχέδια για ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας και να προετοιμάσουν την ανάπτυξη δύναμης καθησυχασμού, εφόσον τερματιστούν οι εχθροπραξίες.
Οι ηγέτες συζήτησαν, επίσης, πώς θα μπορούσε να αυξηθεί η πίεση προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν, μεταξύ άλλων με κυρώσεις, έως ότου δείξει ότι είναι έτοιμος να αναλάβει σοβαρές πρωτοβουλίες για να τερματίσει την παράνομη εισβολή του. Η Ντάουνινγκ Στριτ πρόσθεσε ότι ο Πρωθυπουργός ανυπομονεί να ενημερώσει εκ νέου τους εταίρους τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, καθώς οι εργασίες προχωρούν.
Νέες κυρώσεις για να αυξηθεί η πίεση στον Πούτιν
Ήδη ο αρχηγός των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, σερ Τόνι Ράντακιν, μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον για συνομιλίες με τους συμμάχους. Στο «τραπέζι» μπαίνουν και νέες κυρώσεις για να αυξηθεί η πίεση στον Βλαντίμιρ Πούτιν, έως ότου δείξει διάθεση να τερματίσει την εισβολή. Παραμένει ασαφές ποια θα είναι η συνεισφορά των βρετανικών δυνάμεων σε μια ενδεχόμενη ειρηνευτική αποστολή, κάτι που, μετά τις ευθείες αναφορές των εκπροσώπων της Ρωσίας στη Βρετανία εγείρει ερωτήματα στοχοποίησης.
Μνημόνιο συναντίληψης με την Ουκρανία
Τέλος, σε μία απροσδόκητη είδηση, που αποδεικνύει επίσης τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας, στο Λονδίνο, η Εκλογική Επιτροπή του Ηνωμένου Βασιλείου υπέγραψε με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ουκρανίας μνημόνιο συνεργασίας. Στόχος, η ανταλλαγή εμπειρίας στη διοίκηση εκλογών, την κυβερνοασφάλεια και την ενημέρωση των ψηφοφόρων.
Η ουκρανική Εκλογική Επιτροπή αντλεί τεχνογνωσία που θα αξιοποιηθεί στον σχεδιασμό μελλοντικών εκλογών μετά τον πόλεμο.
Ανταπόκριση – Βρετανία: Ευδοξία Λυμπέρη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

-
ΒΟΛΟΣ24 ώρες ago
Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές στον Βόλο για την εξαφάνιση γυναίκας
-
ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες ago
Επιχειρούν 6 εναέρια μέσα, σε δασική έκταση οι φλόγες
-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες ago
Καρδίτσα: Ισχυρός σεισμός 4,2 ρίχτερ
-
LIFESTYLE19 ώρες ago
Δημήτρης Σταρόβας: Δεν θέλω να με λυπούνται, σωματικά είμαι σαν 30 χρονών (Βίντεο)
-
ΒΟΛΟΣ7 ώρες ago
Στην κηδεία του 56χρονου Παντελή στον Ιερό Ναό Αγ. Παντελεήμονος Βόλου ράγισαν καρδιές- Πριν τρία χρόνια είχε πεθάνει και η σύζυγος του
-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες ago
Σοκ στη Πάτρα: Για γενετήσιες πράξεις σε βάρος της 9χρονης ανιψιάς του, κατηγορείται 50χρονος
-
VIDEO5 ώρες ago
Λάρισα: Κινηματογραφική διάρρηξη σε βενζινάδικο – Έφυγαν με το χρηματοκιβώτιο και χιλιάδες ευρώ
-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες ago
Ανεμοστρόβιλος “σάρωσε” θερμοκήπια στο Λασίθι