Ο υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης εξειδίκευσε τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας.

Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για να θωρακίσει τον αθλητισμό και να εξαλείψει την οπαδική βία, κωδικοποιεί ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Όλοι ήμασταν μάρτυρες σ΄ένα τραγικό γεγονός, σε μια δολοφονία ενός νέου παιδιού το οποίο έπεσε θύμα οπαδικής βίας. Το νέο θεσμικό πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση και η τήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, από όλους μας, είναι ένα διαρκές μνημόσυνο στη μνήμη του Άλκη και όλων των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους λόγω της οπαδικής βίας», τόνισε μιλώντας για τα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε τον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4 επισήμανε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε μια ολιστική προσέγγιση του ζητήματος και γι΄αυτό συμμετείχαν, με επικεφαλής τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τρία υπουργεία: Το Προστασίας του Πολίτη, το Δικαιοσύνης και το Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στόχος είναι να θωρακίσουμε τον αθλητισμό, αυτό που αγαπάμε, έτσι ώστε να απολαμβάνουμε τις χαρές του χωρίς να κινδυνεύει η προσωπική μας ασφάλεια. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην ζήσουμε ξανά κάτι παρόμοιο».

Κωδικοποιώντας τη δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκε ο Σταύρος Καλαφάτης ανέφερε ότι αυτά κινούνται σε τρεις κατευθύνσεις: «Σε ελεγκτικό, σε νομοθετικό και σε λειτουργικό επίπεδο. Το ελεγκτικό αφορά κυρίως την ένταση με την οποία θα διεξάγονται περισσότεροι και πιο εντατικοί έλεγχοι από την Ελληνική Αστυνομία για την τήρηση των μέτρων. Το νομοθετικό αφορά στην αυστηροποίηση της αθλητικής νομοθεσίας σε σχέση με μέτρα και ποινές που αφορούν την οπαδική βία».

«Ήδη αυτή η κυβέρνηση είχε αυστηροποιήσει τις ποινές σε αδικήματα όπως η ανθρωποκτονία και άλλα βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα. Είχε ήδη μεριμνήσει στο επίπεδο της αθλητικής νομοθεσίας με δύο νομοθετήματα και έρχεται τώρα να θέσει ακόμη πιο αυστηρά πλαίσια.  Στο τρίτο, το λειτουργικό επίπεδο, βλέπουμε έναν πολύ αυξημένο ρόλο των ίδιων των ΠΑΕ, των ΚΑΕ και των ερασιτεχνικών σωματείων σε σχέση με τη λειτουργία των λεσχών οι οποίες πλέον θα έχουν πολύ σημαντικό ρόλο αλλά και πολύ μεγάλη ευθύνη για τη λειτουργία τους. Θα πρέπει ο καθένας να αναλάβει το ποσοστό της ευθύνης του. Και θα έχει και συγκεκριμένες υποχρεώσεις». «Πρέπει να προστατέψουμε το αθλητικό προϊόν και να περάσουμε σε μια επόμενη μέρα» υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης.

Για το γήπεδο του ΠΑΟΚ

Για το γήπεδο του ΠΑΟΚ ανέφερε: «Είναι κατανοητή η αγωνία των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για την επιτάχυνση του έργου. Κάτι το οποίο, σας διαβεβαιώ ότι, γίνεται. Το έργο βρίσκεται στην τελική του ευθεία, δεν εξαρτάται από κανένα υπουργείο. Ο φάκελος βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας και μετά θα πρέπει να πάει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για υπογραφή. Δεν βλέπω να υπάρξει καθυστέρηση. Είναι ενσωματωμένες οι παρατηρήσεις για τις υποχρεώσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού για τον περιβάλλοντα χώρο, όπως ζήτησε ο ΠΑΟΚ. Αν κάνει κάποιος μια έρευνα για αντίστοιχα μεγάλα έργα, τότε θα δει πόσο πιο γρήγορα, σε σχέση με άλλα, προχώρησε η διαδικασία».

Για το γήπεδο του Αρη

Για το γήπεδο του Άρη ο κ. Καλαφάτης επισήμανε: «Είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα, είναι ένα ζήτημα πολύ πιο σύνθετο, αλλά η θέληση υπάρχει, υπάρχει η βούληση, υπάρχει επικοινωνία. Το έργο είναι μεγάλο, θα πρέπει να καταλήξει ο Άρης σε μια ρεαλιστική

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
22/2/2022 – Πως αυτό το Μουσείο στο Ντουμπάι αλλάζει σήμερα το μέλλον της ανθρωπότητας;