Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στεγαστική συνδρομή για αποκατάσταση ζημιών από κατολισθήσεις

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2624/Β/30-05-2022 η δυνατότητα χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις κατολισθήσεις του Δεκεμβρίου 2020 στην περιοχή Αγία Μαρίνα της Τοπικής Κοινότητας Καρίτσης Δολόπων του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Με την δημοσίευση της απόφασης ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη των πληγέντων σε πρόγραμμα αυτοστέγασης ή αποπεράτωση σε θέση εκτός των ορίων της οριοθετημένης με την παρούσα απόφαση περιοχής και εντός της ΠΕ Καρδίτσας, εφόσον το κτίριο είναι κατεδαφιστέο. Επίσης μπορούν να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής (άτοκο δάνειο και δωρεάν  κρατική αρωγή) με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια Υπηρεσία.

Στις περιοχές που οριοθετούνται με την παρούσα απόφαση, χορηγείται από την αρμόδια Υπηρεσία Στεγαστική Συνδρομή (Σ.Σ.) για την ανακατασκευή ή επισκευή των κτιρίων που έχουν υποστεί βλάβες από τις κατολισθήσεις του θέματος, το κόστος της οποίας υπολογίζεται σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο ΦΕΚ. Η ως άνω υπολογιζόμενη Σ.Σ. ανακατασκευής, δύναται να χρησιμοποιηθεί για αυτοστέγαση (αγορά έτοιμου ή υπό ανέγερση κτιρίου) ή για αποπεράτωση ιδιόκτητου κτιρίου. H Σ.Σ. συνίσταται από 80% Δωρεάν Κρατική Αρωγή (Δ.Κ.Α.) που χορηγείται από την αρμόδια Υπηρεσία και από 20% Άτοκο Δάνειο (Α.Δ.) που χορηγείται από τα πιστωτικά ιδρύματα στους/στις δικαιούχους δανειολήπτες/-τριες.

Η προθεσμία για όσους επιθυμούν έλεγχο και έκδοση έκθεσης αυτοψίας, πρέπει να  υποβάλει στην αρμόδια υπηρεσία αίτηση για διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίριο, εντός προθεσμίας 6  μηνών από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της παρούσας απόφασης. Η αίτηση αυτή θα συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου. Οι φωτογραφίες θα φέρουν το όνομα και  την υπογραφή του/της ιδιοκτήτη/-τριας.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ανακατασκευάσουν το πληγέν κτίριό τους ή να, μετά τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. της  παρούσας απόφασης και μέχρι 1 έτος από την έκδοση διαπιστωτικής απόφασης για την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης των κατολισθήσεων.Αναλυτικές οδηγίες για τους όρους, τις προϋποθέσεις και τον τρόπο χορήγησης της στεγαστικής συνδρομής αναφέρονται στο παραπάνω ΦΕΚ. 

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η Microsoft υπέγραψαν συμφωνητικό συνεργασίας

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιοκαι η Microsoftανακοίνωσαν την υπογραφή νέας συνεργασίας, η οποία βασίζεται σε κοινούς στόχους, ενώ έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ευθυγραμμίσει τις ανάγκες των επιχειρήσεων με αυτές της εκπαιδευτικής κοινότητας, να στηρίξει την απασχόληση και να προετοιμάσει την επόμενη γενιά φοιτητών για να ανταπεξέλθει στην ταχέως αναπτυσσόμενη ψηφιακή οικονομία.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η συμφωνία ορίζει ένα σύνολο αρχών και προτεραιοτήτων για την εκπαίδευση και τη συνεχή κατάρτιση των φοιτητών. Και οι δύο οργανισμοί δεσμεύονται να αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία της Microsoft για να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που προωθεί τη μάθηση, την έρευνα και την καινοτομία, διευκολύνοντας τους φοιτητές και ενισχύοντας τις ψηφιακές και τεχνικές τους δεξιότητες, ενώ ταυτόχρονα καθιστά το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ως έναν από τους πρωταγωνιστές στην εκπαίδευση.

Η συμφωνία προσφέρει εκπαιδευτικές ευκαιρίεςστους φοιτητές, ενώ καλύπτει τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες για σταδιοδρομία σε διάφορους κλάδους. Στο επίκεντρο βρίσκεται η προετοιμασία τους για αναδυόμενους ρόλους εργασίας, που σχετίζονται με το cloud, την ανάπτυξη λογισμικού, τη διαχείριση δεδομένων, την τεχνητή νοημοσύνη και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.Με περισσότερες από 149 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις νέες τεχνολογίες που αναμένεται να δημιουργηθούν παγκοσμίως τα επόμενα πέντε χρόνια, η συμφωνία αυτή έχει επίσης μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης.

Η Χριστίνα Λεϊμονή, Διευθύντρια Marketing&Operations της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Είμαστε υπερήφανοι για τη στρατηγική συνεργασία που υπογράφουμε σήμερα με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με στόχο την προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων σε όλο το φάσμα του εκπαιδευτικού του οικοσυστήματος. Προσβλέπουμε σε ευκαιρίες συνεργασίας και κοινής δράσης, με ευέλικτες διαδρομές μάθησης και πρόσβαση σε σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία που θα ενδυναμώσουν καθηγητές και φοιτητές και θα τους βοηθήσουν να αποκτήσουν τις γνώσεις για να επιτύχουν περισσότερα στην ψηφιακή οικονομία. Ελπίζουμε αύτη να είναι η πρώτη από πολλές επόμενες συνεργασίες με πανεπιστήμια της χώρας ώστε να συμβάλουμε ουσιαστικά στο ταξίδι προετοιμασίας κάθε νέου προς τον νέο ψηφιακό κόσμο εργασίας».

Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία περιλαμβάνει πρόσβαση σε καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία και υλικά της Microsoft, ενώ παράλληλα δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να βελτιωθούν στησυνεργασία, την επικοινωνία, τη δημιουργικότητακαι την κριτικήσκέψη.Επιπλέον, παρέχει πρόσβαση σε παγκοσμίως αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις του κλάδου, καθώς και σε φοιτητικές κοινότητες, ενώ περιλαμβάνει και τη συμμετοχή σε παγκόσμιους διαγωνισμούς τεχνολογίας.

Οιειδικέςπιστοποιήσειςπεριλαμβάνουν, μεταξύάλλων,ταπρογράμματα:Linked IN Learning, Azure for Students, Azure Lab Services, GitHub, AI Business School, MS Learn, Industry Certifications, Teams Learning App, Learn LTI, MSLE(I), MS Imagine Academy Skills Benefit, Imagine Cup (ICJr.), MOS Championships.

Για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, η συνεργασία με έναν παγκόσμιο ηγέτη στον κλάδο της τεχνολογίας αποτελεί κλειδί για την επίτευξη της εκπαιδευτικής του αποστολής και των στόχων του.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την Microsoft, την κορυφαία εταιρία τεχνολογικών λύσεων παγκοσμίως. Επενδύοντας διαχρονικά στη γνώση, τη μάθηση και την ενίσχυση των φοιτητών μας με εκπαιδευτικά εργαλεία και μεθόδους που συμβάλλουν σε μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, είμαστε σίγουροι πως η συνεργασία αυτή θα αναβαθμίσει την εκπαιδευτική τους εμπειρία και θα εμπλουτίσει τις επαγγελματικές τους επιλογές. Αξιοποιώντας την 40χρονη εμπειρία και την τεχνογνωσία μας, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να παραμένουμε το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, εφοδιάζοντας τους νέους με τις κατάλληλες δεξιότητες για να ανταπεξέλθουν επιτυχώς στο σύγχρονο περιβάλλον εργασίας. Η Microsoft αποτελεί σημαντικό αρωγό σε αυτή μας την προσπάθεια, όχι μόνο γιατί ενισχύει τις ψηφιακές και τεχνικές δεξιότητες των φοιτητών μας, αλλά και επειδή δημιουργεί έναν σημαντικό πυλώνα στήριξης της εκπαιδευτικής μας λειτουργίας, μέσα από την εξειδικευμένη τεχνογνωσία της», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Μουχταρόπουλος, Dean of DigitalLearning&EdTech, Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Δείτε το σχετικό videoεδώ.

Λίγα λόγια για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο:

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με ιστορία από το 1982, διαθέτει 12 Ακαδημαϊκές Σχολές, 8 υπερσύγχρονα campuses[σε Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Λάρισα και Πάτρα], 30 πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς και οργανισμούς και προσφέρει περισσότερα από 70 αναγνωρισμένα bachelors, masters και διδακτορικά, σε συνεργασία με 7κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια.Τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρονται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, καλύπτουν μεγάλο εύρος σύγχρονων επιστημονικών πεδίων–μεταξύ των οποίων η Πληροφορική και η Διοίκηση Επιχειρήσεων– και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων διεθνούς εμβέλειας, τα οποία απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Επιπλέον, πρόκειται για το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα, που είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων CompostelaGroup of Universities. Η ιδιότητα μέλους στο εν λόγω δίκτυο προσφέρει διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και δικτύωση με κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα στο: www.mitropolitiko.edu.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Σε εξέλιξη ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις στη Δρακότρυπα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αυτές τις ημέρες από το Δήμο Μουζακίου, εργασίες τσιμεντοστρώσεων και ασφαλτόστρωσης δρόμων στην Τοπική Κοινότητα Δρακότρυπας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σε επιτόπια αυτοψία προέβη ο Δήμαρχος κ. Θεοφάνης Στάθης με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. κ. Σεραφείμ Κωστάκη, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον ανάδοχο για την πορεία των παρεμβάσεων.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 100.000 ευρώ και προβλέπει τα εξής:.
1. Θέση «Άγιος Ιωάννης»: Εργασίες κατασκευής ασφαλτόστρωσης μήκους 400,00 μέτρων και πλάτος 3,50 μέτρων.
2. Θέση «Δημοτικό σχολείο προς «Νικαγιά»: Εργασίες κατασκευής ασφαλτόστρωσης μήκους 250 μέτρων, πλάτους από 3,50 μέτρων.
3. Θέση «Προς Χαρίση»: Εργασίες κατασκευής τσιμεντόστρωσης από σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 πάχους 0,17 μέτρων, μήκους 40 μέτρων, πλάτους 3,50 μέτρων, οπλισμένη με δομικό πλέγμα Β500C οπής 0,10Χ0,10 μέτρα.
4. Θέση «Σπάθες»: Εργασίες κατασκευής τσιμεντόστρωσης από σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 πάχους 0,17 μέτρων, μήκους 200 μέτρων, πλάτους 3,20 μέτρων, οπλισμένη με δομικό πλέγμα Β500C οπής 0,10Χ0,10 μέτρα.
5. Θέση «προς Μάρμαρο»: Εργασίες κατασκευής ασφαλτόστρωσης μήκους 400 μέτρων, πλάτους 3,50 μέτρων.
Οι εργασίες εκτελούνται σε οδικά τμήματα τα οποία είτε είναι ασφαλτοστρωμένα η τσιμεντοστρωμένα αλλά κατεστραμμένα από έντονα καιρικά φαινόμενα, είτε σε χωματόδρομους.


ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
Σε δήλωσή του αμέσως μετά την επίσκεψη στη Δρακότρυπα, ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θ. Στάθης επισήμανε: « Η συνεχής βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών μας, η δυναμική διεκδίκηση πόρων από την κεντρική διοίκηση προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και η ανάπτυξη επωφελών συνεργειών σε τοπικό επίπεδο, αποτελούν πρωταρχικές επιδιώξεις για τη δημοτική Διοίκησή μας. Οι παρεμβάσεις που γίνονται αυτή την περίοδο στη Δρακότρυπα, είναι απτή απόδειξη ότι οι προσπάθειές μας έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα προς όφελος φυσικά των συνδημοτών μας. Εκφράζω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου προς τη «ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.», στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δρακότρυπας, στo Τοπικό Συμβούλιο και σε όλους τους συντελεστές που βοήθησαν καθοριστικά στην υλοποίηση αυτού του πολύ σημαντικού έργου. Ο αγώνας μας για την τοπική ανάπτυξη συνεχίζεται».

e-max.it: your social media marketing partner

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
OIKONOMIA2 λεπτά ago

Αμπέλι: Αυξημένη προσοχή στην αντιμετώπιση του βοτρύτη

ΚΟΣΜΟΣ3 λεπτά ago

Τζόνσον: Δείτε live το διάγγελμά του

LIFESTYLE7 λεπτά ago

Η ανάρτηση της Μπέτι Μίντλερ που εκνεύρισε το Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ13 λεπτά ago

Συνάντηση Δένδια – Ζεμενίδη με φόντο την αγορά F-16 από την Τουρκία

ΕΛΛΑΔΑ14 λεπτά ago

Θρησκευτικά: Η Ολομέλεια του ΣτΕ ακύρωσε την υπουργική απόφαση για την απαλλαγή των μαθητών

ΚΟΣΜΟΣ22 λεπτά ago

Ντονμέζ: Στοχεύουμε στην ανάπτυξη 10 κοιτασμάτων πετρελαίου

ΘΕΣΣΑΛΙΑ23 λεπτά ago

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η Microsoft υπέγραψαν συμφωνητικό συνεργασίας

ΘΕΣΣΑΛΙΑ24 λεπτά ago

Σε εξέλιξη ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις στη Δρακότρυπα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ32 λεπτά ago

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πιστή στο δρόμο της διπλής και αποφασιστικής ετοιμότητας

ΕΛΛΑΔΑ33 λεπτά ago

Ψευτογιατρός: Ζητά προκλητικά από τους συγγενείς των θυμάτων «να γίνουν πιο δυνατοί και καλύτεροι χριστιανοί»

COVER STORY4 ημέρες ago

Στην παραλία Κεχρια Σκιαθου ο Σακης Ρουβάς

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Σοκ στον Βόλο- Σκοτώθηκε 14χρονο κορίτσι -Έπεσε στο μπάνιο του σπιτιού της

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Πέθανε ο 53χρονος Κωνσταντίνος Ντάκης από Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

50χρονη από Πτελεό είπε ψέματα και ..αναστάτωσε ολόκληρο χωριό!

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Βόλος-Πέθανε ο Δημήτρης Πανανός σε ηλικία 72 ετών.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Πέθανε ο έμπορος αυτοκινήτων Γιάννης Μέκκας από τον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Ο Αντωνης Ρεμος στην Σκιαθο απολαμβάνει τις διακοπές του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Στα δικαστήρια Βόλου συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε για τρίτη φορά σε δύο εβδομάδες 29χρονος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Αυτός είναι ο Bολιώτης προπονητής kick boxing που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 15χρονης μαθήτριάς του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Ο Αντωνης Ρέμος απόλαυσε το μπάνιο του στην Μηλινα

Δημοφιλή