Connect with us

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Στέλεχος του Σώματος Προσκόπων Βόλου ερευνάται για πορνογραφία

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στη δίνη κυκλώνα που προκλήθηκε έπειτα από μια πολύ σοβαρή καταγγελία για υψηλόβαθμο στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, στροβιλίζονται εδώ και κάποιους μήνες τα στελέχη του ιστορικού θεσμού που μετρά 112 χρόνια προσφοράς στην Ελλάδα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η υπόθεση η οποία έφθασε μέχρι την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως αφορά σε καταγγελία γονέων οι οποίοι έχουν ζητήσει να ελεγχθεί συγκεκριμένο πρόσωπο για διακίνηση πορνογραφικού υλικού μέσω twitter κάνοντας λόγο και για παιδική πορνογραφία. Πλέον, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και την υπόθεση εξετάζει η Εισαγγελία του Βόλου. «Εάν αποδειχθεί ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε στην κατοχή του τον επίμαχο λογαριασμό και ισχύουν οι κατηγορίες εναντίον του θα πρέπει να πάει φυλακή» διαμηνύουν στο protothema.gr αξιωματούχοι του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων οι οποίοι αναμένουν με τη σειρά τους τα αποτελέσματα των ερευνών ώστε να φύγουν οι όποιες σκιές έπεσαν αυτούς τους μήνες πάνω από τον ιστορικό οργανισμό.

Όλα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2021 όταν έφθασαν στα αυτιά του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Γενικού Γραμματέα πληροφορίες ότι υψηλόβαθμο στέλεχος των Ελλήνων Προσκόπων διατηρεί ένα προφίλ στο twitter και μέσα από αυτό αναρτά πορνογραφικό υλικό. Αρχές Δεκεμβρίου 2021 σε συνεδρίαση του ΔΣ αποφασίστηκε το στέλεχος του οργανισμού -για το οποίο υπήρξε η πληροφορία της διακίνησης πορνογραφικού υλικού- να τεθεί σε διαθεσιμότητα ενώ συγκροτήθηκε και τετραμελής επιτροπή ώστε να διερευνηθούν οι πληροφορίες.

Από την έρευνα η οποία έγινε δεν προέκυψαν στοιχεία που να είναι επιβαρυντικά για το στέλεχος αφού άλλωστε η επιτροπή δεν είχε τις κατάλληλες γνώσεις και τους κατάλληλους μηχανισμούς προκειμένου να ταυτοποιήσει τον εν λόγω λογαριασμό στο twitter με το στέλεχος. Επίσης η επιτροπή αποφάνθηκε ότι δεν προκύπτει εμπλοκή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Σώμα, δεν έχει έννομο συμφέρον να προβεί σε κάποια νομική ενέργεια.

Ωστόσο τον περασμένο Φεβρουάριο η καταγγελία για το συγκεκριμένο στέλεχος έφθασε στο γραφείο της υπουργού Παιδείας και κοινοποιήθηκε προς τον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τον Προϊστάμενο Τμήματος Ανηλίκων Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα η καταγγελία που την υπογράφουν «γονείς προσκόπων» ανέφερε ότι: «Η παρούσα καταγγελία αφορά εξαιρετικά ανησυχητική δημόσια παρουσία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης του επικεφαλής του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων που είναι ο μεγαλύτερος εξωσχολικός παιδαγωγικός σύλλογος στη χώρα. Ως εκ τούτου παρακαλούμε να διαπιστώσετε την ορθότητα της ευρέως διακινούμενης πληροφορίας ότι ο κάτοχος του δημόσια προσβάσιμου προφίλ στο twitter ο οποίος επί τρια και πλέον έτη διακινούσε πορνογραφικό υλικό συμπεριλαμβανομένης παιδικης πορνογραφίας ταυτίζεται» με το στέλεχος των Ελλήνων Προσκόπων.

Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του προς το Διοικητικό Συμβούλιο Σώματος Ελλήνων Προσκόπων ζήτησε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης και τον τυχόν καταλογισμό ευθυνών.

Στις 24 Μαρτίου 2022 το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων σε επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας ανέφερε ότι: «Τα εν λόγω περιστατικά ετέθησαν υπόψιν του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Π. (Δ.Σ./Σ.Ε.Π.), κατόπιν αναφοράς ενηλίκου μέλους – Βαθμοφόρου του Σ.Ε.Π. Θα θέλαμε δε να σας καταστήσουμε σαφές, ότι εξ’ αρχής τόσο από τα αναφερόμενα από το ως άνω ενήλικο μέλος μας, όσο και από το περιεχόμενο των αναφερομένων, δεν τέθηκε ζήτημα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας και επομένως τέλεσης βαρύτατων αξιόποινων πράξεων».

Το ΣΕΠ ανέφερε στην υπουργό ότι συγκροτήθηκε επιτροπή για τη διερεύνηση των καταγγελιών και επισήμανε στην κα Κεραμέως ότι:

α)«Τα στοιχεία που έχουν τεθεί υπόψη του Δ.Σ./Σ.Ε.Π. και της επιτροπής δεν επαρκούν, για να τεκμηριωθεί και αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας, η βασιμότητα της αναφοράς που έγινε προς το Δ.Σ./Σ.Ε.Π.,

β) Δεν τεκμηριώνεται η ταυτοποίηση του αναφερόμενου λογαριασμού σε πρόσωπο του Διοικητικού Συμβουλίου και δεν προκύπτει συσχέτιση του λογαριασμού με τη δράση του Ιδρύματος Σ.Ε.Π. και

γ) δεδομένου ότι δεν προκύπτει καμία αξιόποινη δραστηριότητα εις βάρος του Σ.Ε.Π. ούτε προσβάλλονται έννομα αγαθά του, το Δ.Σ./Σ.Ε.Π. δεν δικαιολογεί έννομο συμφέρον να προσφύγει σε οποιανδήποτε αρχή αναφορικά με την ύπαρξη, λειτουργία και τον κάτοχο του επίμαχου λογαριασμού.

Ωστόσο, όμως μετά την από 15/03/2022 επιστολή σας, με την οποία τίθεται ζήτημα συντέλεσης βαρύτατων αξιόποινων πράξεων και δη διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας και επειδή το Δ.Σ./Σ.Ε.Π. δεν διαθέτει περαιτέρω ανακριτικές δυνατότητες να διερευνήσει τα καταγγελλόμενα με αποτελεσματικότητα, ιδίως ως προς την τεχνική διερεύνηση αυτών (έρευνα σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης που είναι ανενεργοί κ.λπ.), απευθύνθηκε ήδη στις αρμόδιες διωκτικές αρχές. Συγκεκριμένα με την από 21/03/2022 επιστολή προς τους αρμόδιους κ.κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Εισαγγελέα Ανηλίκων Πρωτοδικών Αθηνών και στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το Δ.Σ./Σ.Ε.Π. ζήτησε την εκ μέρους τους περαιτέρω διερεύνηση των καταγγελλομένων, δηλώνοντας ότι θα συνδράμει με κάθε τρόπο τυχόν έρευνες».

«Θεωρώ ότι έγινα στόχος για την σεξουαλική μου ταυτότητα», λέει ο καταγγελλόμενος 

Από την πλευρά του το στέλεχος, το οποίο καταγγέλθηκε, μιλώντας στο protothema.gr επισήμανε ότι ο επίμαχος λογαριασμός στο twitter με το πορνογραφικό υλικό δεν είναι δικός του και τόνισε ότι έχει καταθέσει μήνυση κατ’αγνώστων. Ο ίδιος εξήγησε επίσης ότι η υπόθεση αυτή δημιουργήθηκε από κάποιους μέσα από το Σώμα των Ελλήνων Προσκόπων προκειμένου να τον στοχοποιήσουν λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού αλλά και λόγω άλλων διαφορών που έχουν να κάνουν με τις τελευταίες εκλογές στο Σώμα και τη διοίκηση του οργανισμού.

«Η καταγγελία είναι μια καταγγελία ανωνύμων ανθρώπων οι οποίοι διατείνονται ότι είναι γονείς αλλά κατά τη γνώμη μου δεν είναι γονείς. Και αυτό για τρεις λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με τη σκοπιμότητα της διατύπωσης της καταγγελίας. Ο δεύτερος έχει να κάνει με το χρόνο διατύπωσης της καταγγελίας και ο τρίτος με το περιεχόμενο διατύπωσης της καταγγελίας. Εγώ στο ΔΣ των Προσκόπων είπα ότι δεν είναι δικό μου το προφίλ και δεν είναι. Και επειδή δεν ήθελα να εκμεταλλευτώ τη θέση μου για τη διερεύνηση της υπόθεσης τους είπα ότι κωλύομαι από τα καθήκοντά μου για κάποιους μήνες και αποχώρησα από το ΔΣ. Όταν έφθασε η υπόθεση στο υπουργείο Παιδείας και στις εισαγγελικές αρχές εγώ παραιτήθηκα γιατί είμαι στο Σώμα των Προσκόπων από το 1993 και επειδή δεν ήθελα να παίζονται παιχνίδια στην πλάτη του και μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση παραιτήθηκα. Θεωρώ ότι έγινα στόχος πρώτον για την σεξουαλική μου ταυτότητα δεύτερον επειδή κάποιοι από αυτούς δεν εκλέχθηκαν στο ΔΣ του οργανισμού και τρίτον λόγο πολιτικών πεποιθήσεων», ανέφερε στο protothema.gr το στέλεχος το οποίο καταγγέλθηκε.

 

Βασίλης Γούλας

(Πηγή: Πρώτο Θέμα)

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ3 λεπτά ago

«Έξυπνο» βραχιολάκι με τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να ανιχνεύσει την Covid-19 πριν από τα συμπτώματα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 λεπτά ago

SUNDAY:ΤΟ ΠΛΩΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ.

ΕΛΛΑΔΑ6 λεπτά ago

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ16 λεπτά ago

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ

OIKONOMIA38 λεπτά ago

Power pass: Ανοιξε η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ – Η διαδικασία υποβολής της αίτησης

ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα ago

Φως στο Τούνελ: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ενδιαφέρθηκαν για μένα», είπε ο Θύμιος Μπουγάς

ΚΟΣΜΟΣ1 ώρα ago

Ισραήλ: «Αδύνατον» να προσδιοριστεί πώς σκοτώθηκε η δημοσιογράφος Σιρίν Αμπού Άκλεχ, αναφέρει ο ισραηλινός στρατός

ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες ago

Πισπιρίγκου: «Εσύ, τι πιστεύεις για μένα;» – Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι της Ρούλας με την Νικολούλη

OIKONOMIA2 ώρες ago

ΔΝΤ: Αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή του για ανάπτυξη στις ΗΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ2 ώρες ago

Τραμπ: Πανηγυρίζει ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος – «Ο Θεός πήρε την απόφαση»

Δημοφιλή