Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Στελέχωση, χρηματοδότηση των μονάδων Υγείας στα νησιά μας, αλληλεγγύη σε πρόσφυγες Ικαρία 15/10/2019

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Μοιράσου το άρθρο:

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Άμεση στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας στα νησιά μας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, καθώς και του ΕΚΑΒ – Να μην απολυθούν και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι», «Επαρκή χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας από το κράτος», «Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία – πρόνοια για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου ,χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση» καθώς και με την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες που είναι θύματα πολέμων και της φτώχειας, απαιτώντας παράλληλα να κλείσουν τα κολαστήρια των hot spot στα νησιά του Αιγαίου και να απεγκλωβιστούν από τη χώρα, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στην πλατεία Ευδήλου με τη συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων, γυναικών από κάθε γωνία του νησιού, στα πλαίσια της Παναιγαιακής Μέρας Δράσης για Υγεία-Προσφυγικό.

Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης Ικαρίας, ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Κόχυλας εξέφρασε την στήριξη στις «δίκαιες κινητοποιήσεις των συνδικάτων-συλλόγων-φορέων του Αιγαίου».
Από την Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας, η Πόπη Λάκκα αναφέρθηκε στην «καμπάνια των γυναικών της Ικαρίας με συλλογές υπογραφών, με αιχμή την έλλειψη παιδιάτρων στις δημόσιες δομές του νησιού αναδεικνύοντας ότι η μια και μοναδική παιδίατρος του νοσοκομείου δεν επαρκεί για τις πολλαπλές ανάγκες των παιδιών. Η γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου επίσης υπολειτουργεί και δεν καλύπτει τις ανάγκες των γυναικών και τις εγκύους που θέλουν να γεννήσουν εδώ».
Από το Σωματείο Συνταξιούχων Μισθωτών Ικαρίας, ο Νίκος Καλαφάτης τόνισε ότι «οι συνταξιούχοι ζουν στο πετσί τους τις περικοπές δαπανών για τη δημόσια υγεία σε παροχές και φάρμακα, σε συνδυασμό με τα αλλεπάλληλα πετσοκόμματα συντάξεων. Οφείλουν επίσης όλοι να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στην πολιτική που γεννά φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά».
Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση μέλους της Επιτροπής Γονέων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Ευδήλου, Γιάννη Κράτσα όπου «έθεσε προ των ευθυνών τους το Υπουργείο Παιδείας, τον τοπικό βουλευτή, την Περιφέρεια, την Διεύθυνση Εκπαίδευσης για το ζήτημα της ανεπαρκούς φοίτησης παιδιών με ειδικές ανάγκες λόγω έλλειψης δασκάλων και θεραπευτών καθώς και τη μη μεταφορά τους στο σχολείο».

Από το Εργατικό Κέντρο νομού Σάμου, ο Αποστόλης Δημόπουλος είπε μεταξύ άλλων: «…Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά και στον τομέα της υγείας είναι επικίνδυνη και εγκληματική. Είναι αποτέλεσμα της «επιχειρηματικότητας στην υγεία» που προωθεί η Ε.Ε. Γι αυτούς η υγεία είναι από τη μια κόστος και από τη άλλη σημαντική πηγή κέρδους για τους μεγαλοκλινικάρχες και τις φαρμακευτικές εταιρείες. Αποτελεί εμπόρευμα και μάλιστα πανάκριβο, που δεν έχει ο καθένας δυνατότητα πρόσβασης σε αυτό. Στόχος τους να την ιδιωτικοποιήσουν παραπέρα, γι αυτό την πουλάνε, την υποβαθμίζουν, μειώνουν τις χορηγούμενες διαγνωστικές εξετάσεις, τη συνταγογράφηση φαρμάκων, τα μέσα θεραπείας…». «Λέμε προς την κυβέρνηση και σε όλους όσοι στηρίζουν αυτή την πολιτική, ότι δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να θρηνήσουμε άλλα θύματα. Είναι στοιχείο της ποιότητας ζωής να έχουμε δημόσια και δωρεάν υγεία υψηλού επιπέδου, με βάση τις σύγχρονες τεχνολογικές και επιστημονικές ανακαλύψεις και μεθόδους…».

Για το Νοσοκομείο να υπάρχουν:
 Όλες οι αναγκαίες κλινικές (παθολογική, χειρουργική, παιδιατρική, γυναικολογική, καρδιολογική) με τις απαιτούμενες ειδικότητες γιατρών.
 Όλες οι αναγκαίες ιατρικές ειδικότητες που λείπουν (οφθαλμίατρος, νευρολόγος, ουρολόγος, ψυχίατρος, ενδοκρινολόγος).Επίσης απαιτείται όλες οι ειδικότητες να γίνουν τουλάχιστον διπλές, με αιχμή αυτές του παιδίατρου, καρδιολόγου, γυναικολόγου, ΩΡΛ.
 Νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό σύμφωνα με τις ανάγκες.
 Όλο το προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό) να είναι μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Να μην απολυθούν (άμεση παράταση των συμβάσεων) και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι.

Για τα Κέντρα Υγειάς, Περιφερειακά Ιατρεία:
 Ένα Κ.Υ. σε κάθε Δημοτική ενότητα της επαρχίας μας, που να καλύπτει πλήρως την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
 Πλήρης στελέχωση του Κ.Υ. στον Εύδηλο..
 Αναβάθμιση του Π.Ι στις Ράχες σε Κ.Υ, βελτίωση του εξοπλισμού του, άμεση πρόσληψη γενικού παθολόγου, παιδιάτρου και νοσηλευτικού προσωπικού.
 Στο Π.Ι. Καρκιναγρίου λόγω κατάστασης οδικού δικτύου και μεγάλης απόστασης από τα Κ.Υ. να υπάρχει και ειδικευμένος γιατρός, νοσηλεύτρια και να σταθμεύει ασθενοφόρο. Καθημερινή παρουσία ιατρού και στο Π.Ι. Μαγγανίτη.

Την Παναιγαιακή Μέρα Δράσης στην Ικαρία προπαγάνδισαν και χαιρέτισαν με αποφάσεις, καλέσματα, ενημέρωση και παρουσία στο συλλαλητήριο τα εξής επιπλέον σωματεία και φορείς:
• Το Ν.Τ Σάμου της ΑΔΕΔΥ
• Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας-Φούρνων
• Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας -Φούρνων
• Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας-Φούρνων
• Το Σωματείο Εργαζομένων στου Δήμους Ικαρίας-Φούρνων
• Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας
• Ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων-Βιοτεχνών-Εμπόρων-Επαγγελματιών Ικαρίας
• Η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ-παράρτημα Σάμου Ικαρίας.

Τέλος αναφέρθηκε ότι συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών στην πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ ενάντια στην «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» Ελλάδας – ΗΠΑ».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Αίτημα αποφυλάκισης από τη Ρούλα Πισπιρίγκου τις επόμενες ημέρες – Πιθανή εκταφή της Μαλένας

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Εξελίξεις τις επόμενες ημέρες αναμένονται στο θρίλερ της Πάτρας με τους θανάτους των τριών μικρών κοριτσιών.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ανέφερε πως τις επόμενες 20 ημέρες αναμένεται να κατατεθεί αίτημα αποφυλάκισης από την Ρούλα Πισπιρίγκου, κάτι που όπως λέει δείχνει ότι ολοκληρώνεται ο κύκλος των εκθέσεων των τεχνικών συμβούλων της.

Μυστήριο με το φιαλίδιο αίματος της Τζωρτζίνας

Εν τω μεταξύ, μυστήριο συνεχίζει να υπάρχει γύρω από την εύρεση ενός φιαλιδίου αίματος της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας.

Όπως είπε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, «από το ρεπορτάζ μας προκύπτει πως ούτε οι εργαζόμενοι στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας μπορούν να εξηγήσουν πως βρέθηκε το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας στο ψυγείο του νοσοκομείου, από έναν ειδικευόμενο παιδίατρο. Ήταν μικρή ποσότητα αίματος που κρατήθηκε σε περίπτωση που χρειαστεί, ώστε να μην τρυπήσουν ξανά το παιδί».

Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Ψύχραιμη μπροστά στα βογκητά της Τζωρτζίνας αλλά σε πανικό με το… αίμα της η Πισπιρίγκου

Ως προς την ουσία και την βοήθεια στην έρευνα που μπορεί να εισφέρει η εξέταση στο αίμα που βρέθηκε στο φιαλίδιο, ο κ. Γαλεντέρης είπε πως «το αίμα είναι υλικό που μπορεί να μας δώσει πληροφορίες για τα τελευταία 24ώρα και όχι για το τι έγινε πριν από έναν μήνα. Το χρησιμοποιούμε για να δούμε τι έγινε το προηγούμενο 24ωρο ή 48ωρο».

Στο θέμα παρενέβη και ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης σημειώνοντας  ότι «είναι περίεργο και ασυνήθιστο ότι βρέθηκε ένα φιαλίδιο με αίμα μετά από έναν χρόνο, ενώ τα δείγματα πετιούνται μετά από λίγες ημέρες».

Ζητά εξέταση DNA η Πισπιρίγκου

Εν τω μεταξύ, ενοχλημένη εμφανίζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, με τον εντοπισμό ενός φιαλιδίου με αίμα της Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο της Πάτρας.

Με δήλωση που έκανε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, αφήνει ξανά αιχμές για τους γιατρούς, λέγοντας: «Τώρα ξαφνικά ανακάλυψαν, κάπου, πεταμένο ένα φιαλίδιο με το αίμα. Είναι δυνατόν; Έχουν δώσει καταθέσεις, έχουν κάνει υποτίθεται έρευνες τόσο καιρό. Αυτό και μόνο δείχνει ότι στα νοσοκομεία δεν ήξεραν τι γινόταν. Αυτό δεν είναι αμέλεια; Δεν είναι λάθος των γιατρών;», λέει φανερώνοντας πανικό για το συγκεκριμένο εύρημα.

Μάλιστα, η 33χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, εκφράζει αμφιβολίες για το αν όντως πρόκειται για αίμα του παιδιού της αυτό που βρέθηκε.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Θα ζητήσουμε εξέταση DNA για το φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας που βρέθηκε στο ψυγείο».

Ανοίγει ο δρόμος για εκταφή της σορού της Μαλένας

Ο κ. Γαλεντέρης αναφέρθηκε στους θανάτους της Τζωρτζίνας και της Μαλένας και στο ενδεχόμενο να υπάρξει ανάγκη για εκταφή.

«Είναι πρόταση από τον κ. Μπουζιάνη να γίνει η εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας για να γίνει λήψη τριχών και να δούμε εάν στο παρελθόν εχορηγείτο στην Τζωρτζίνα ξανά και ξανά κάποια ουσία», σημείωσε ο ιατριδικαστής, συμπληρώνοντας πως «σχετικά με τον θάνατο της Μαλένας, θεωρώ προς την σωστή κατεύθυνση να υπάρξει τοξικολογική εξέταση.

Για μένα το σενάριο της χορήγησης κάποιας ουσίας είναι το πιθανότερο και αν προκύψουν στοιχεία, πιθανώς να υπάρξει ανάγκη για εκταφή και της Μαλένας».

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ιατρικό λάθος και αμέλεια καταγγέλλει η οικογένεια του 43χρονου που ξεψύχησε καρέκλα νοσοκομείου – Δεν του έγινε καν αιμοληψία

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

« Η δική μου εκτίμηση είναι ότι είναι ανοιχτό το να υπήρξε ιατρική αμέλεια και να μην εκτιμήθηκε σωστά η κατάσταση του ασθενή», λέει ο ιατροδικαστή

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά παντός υπευθύνου αναμένεται να κινηθεί η οικογένεια του 43χρονου που άφησε την τελευταία του πνοή σε μια καρέκλα στα επείγοντα του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, όταν λίγο νωρίτερα είχε λάβει εξιτήριο από το ιατρικό προσωπικό. Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε σχετικά ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του θύματος, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Ήμουν στη νεκροψία – νεκροτομή ως τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας. Από το νοσοκομείο αναφέρουν ότι εξετάστηκε ο ασθενής και δεν προέκυψε κάτι παθολογικό. Από τη νεκροτομή προκύπτει ότι δεν έγινε καν αιμοληψία, αλλά περιμένουμε και το φάκελο του νοσοκομείου», εξήγησε ο κ. Γαλεντέρης.

«Υπάρχει υποψία για θρόμβωση και πνευμονική εμβολή, περιμένουμε και τα αποτελέσματα της τοξικολογικής. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι είναι ανοιχτό το να υπήρξε ιατρική αμέλεια και να μην εκτιμήθηκε σωστά η κατάσταση του ασθενή. Αν επιβεβαιωθεί αυτό, οι συγγενείς θα κινηθούν νομικά εναντίον του νοσοκομείου», συνέχισε ο ίδιος.

«Στο ιστορικό του νοσοκομείου καταγράφεται ότι ο ασθενής είχε πόνο στο ένα πόδι. Αυτό χτυπάει καμπανάκι στο γιατρό ότι πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα θρόμβωσης. Έτσι έπρεπε να γίνουν αιματολογικές εξετάσεις για να αποκλειστεί και αυτό το ενδεχόμενο. Θεωρώ ότι σε περίπου δύο μήνες θα έχουμε απαντήσεις από τις σχετικές εξετάσεις», κατέληξε ο κ. Γαλεντέρης.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΕΛΛΑΔΑ11 λεπτά ago

Πάτρα: Αίτημα αποφυλάκισης από τη Ρούλα Πισπιρίγκου τις επόμενες ημέρες – Πιθανή εκταφή της Μαλένας

ΕΛΛΑΔΑ31 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Ιατρικό λάθος και αμέλεια καταγγέλλει η οικογένεια του 43χρονου που ξεψύχησε καρέκλα νοσοκομείου – Δεν του έγινε καν αιμοληψία

ΚΟΣΜΟΣ39 λεπτά ago

Ιταλία: Άγριος ξυλοδαρμός για ένα κασκόλ με τα χρώματα του ουράνιου τόξου – «Δεν θέλουμε gay στην οικογένεια»

ΕΛΛΑΔΑ50 λεπτά ago

Ευλογιά των πιθήκων: Θα έχουμε πολλά κρούσματα – Μπορεί να εξελιχθεί σε πανδημία – Να επανέλθει η χρήση μάσκας

ΚΟΣΜΟΣ58 λεπτά ago

Αφγανιστάν: Οι τηλεπαρουσιάστριες που είχαν αψηφήσει την εντολή των Ταλιμπάν, κάλυψαν τελικά τα πρόσωπά τους

ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα ago

Θανάσιμος τραυματισμός πεζής γυναίκας στο Κιάτο Κορινθίας

ΚΟΣΜΟΣ1 ώρα ago

Μετρό Νέας Υόρκης: Η δολοφονία 48χρονου κρίκος σε αλυσσίδα τυχαίων επιθέσεων

ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα ago

Πτολεμαΐδα: Στο νοσοκομείο οδηγός ΙΧ μετά από σοβαρό τροχαίο- Εικόνες σοκ από το διαλυμένο αυτοκίνητο

ΚΟΣΜΟΣ2 ώρες ago

Ο Πάπας Φραγκίσκος κατά των αμβλώσεων: Η ζωή είναι δώρο του Θεού

ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες ago

Κοροναϊός: Στα 2.385 τα νέα κρούσματα – 11 νέοι θάνατοι και 156 διασωληνωμένοι

Δημοφιλή